Ολυμπιακός: Η σιγουριά του Μαρτίνς και η ώρα της λίστας

Ολυμπιακός: Η σιγουριά του Μαρτίνς και η ώρα της λίστας

Γιατί ο Πορτογάλος προπονητής είναι βέβαιος ότι ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος για το ματς με τη Μακάμπι στη Χάιφα (20/7). Σε λίγη ώρα η λίστα των πρωταθλητών στην UEFA

Βρίσκεται στην Ελλάδα και στο τιμόνι του Ολυμπιακού από τον Απρίλιο του 2018. Γνωρίζει όσο κανείς προκάτοχος του λοιπόν και τον τρόπο που καταλαβαίνει ποδόσφαιρο το κοινό της χώρας. Ενίοτε και την σημασία που δίνει στα αποτελέσματα των φιλικών αγώνων του καλοκαιριού.

Καμία έκπληξη άρα για το γεγονός ότι επέλεξε το βράδυ της Δευτέρας στο «Κλεάνθης Βικελίδης» να δηλώσει δημόσια πως η ομάδα του θα είναι έτοιμη στις 20 του μήνα, για το ματς της Χάιφα με τη Μακάμπι. Άλλωστε ο –περί ου ο λόγος- Πέδρο Μαρτίνς δεν είπε κάτι λιγότερο από ότι πιστεύει. Το εννοεί πως σε μια εβδομάδα από σήμερα ο πρωταθλητής θα είναι όπως πρέπει, προκειμένου να σηκώσει το γάντι της πρόκλησης στο μονοπάτι της πρόκρισης.

Διαβάστε επίσης: Αυτόν τον Έλληνα θέλει ο Ολυμπιακός αν «στραβώσει» του Αντετοκούνμπο

Ναι, πολλά τα… χιλιόμετρα του Πορτογάλου προπονητή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξέρει από πρώτο χέρι πόσο απαιτητικό είναι το κοινό, με πρώτο εκείνο της ομάδας του. Του Ολυμπιακού που από τη φύση του δεν σηκώνει ήττες ούτε σε φιλικά παιχνίδια. Ακόμη και σε εκείνα που εκ των προτέρων ήταν προγραμματισμένα να δοθούν στο rotation (σαν αυτό με τον Άρη) ή που δεν ήταν τίποτα παραπάνω παρά μια δεύτερη προπόνηση μες την ημέρα (όπως τα περισσότερα που έγιναν στην Αυστρία).

Έχει τρεις τέτοιες ήττες στα τελευταία τέσσερα ο Ολυμπιακός. Εξ ου και ο 52χρονος θέλησε να πάρει την κατάσταση πάνω του: «Μπορώ να εγγυηθώ όμως πως θα είμαστε έτοιμοι για την Μακάμπι» είπε. Όχι για να καθησυχάσει, αλλά για να δώσει έστω κωδικοποιημένα το στίγμα της σκέψης του.

Η μέθοδος

Συμπλήρωσε σήμερα ο Ολυμπιακός σε κατάσταση προετοιμασίας. Βρίσκεται ήδη στον τρίτο κύκλο δουλειάς. Και ο Πέδρο Μαρτίνς είναι πραγματικά ικανοποιημένος. Ήθελε σε αυτό το διάστημα να περάσει στην ομάδα ένα πολύ σοβαρό κομμάτι φυσικής κατάστασης, όπως και έκανε με αποκορύφωμα το δεκαήμερο στην Αυστρία.

Σχημάτισε με τους συνεργάτες του ένα πολύ απαιτητικό και κοπιαστικό πρόγραμμα που λογικά επιβάρυνε τους ποδοσφαιριστές. Εδώ και μερικές ημέρες όμως έχει αλλάξει την μεθοδολογία. Και έχοντας μια ακόμη εβδομάδα στην διάθεση του όπου οι ρυθμοί πλέον θα είναι 100% αγωνιστικοί προσδοκά στο αυτονόητο. Στο να παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός στη Χάιφα (20.7) έτοιμος να κάνει τη μισή δουλειά της πρόκρισης με αντίπαλο τη Μακάμπι.

Θα είναι έτοιμοι

Έχει ήδη ξεχωρίσει τους 14-15 παίκτες πρώτης γραμμής (οι έντεκα που ξεκίνησαν με την Άλκμααρ το Σάββατο συν τους Εμβιλά, Μανωλά. Αμπουμπακάρ ενδεχομένως και τον Ραντζέλοβιτς που είναι για ένα ακόμη καλοκαίρι ευχάριστη έκπληξη). Έχει καταλήξει στον σχηματισμό, αλλά και στην κεντρική ιδέα προσέγγισης του ματς (εξ ου και η επιμονή στην πίεση «ψηλά» αλλά και στην υψηλή ένταση στο παιχνίδι πίσω από τη μπάλα).

Έχει ξεκινήσει τη δουλειά στοχευμένα πλέον πάνω στη Μακάμπι και τις αγωνιστικές της συνήθειες. Περιμένει λοιπόν ότι οι ποδοσφαιριστές του θα ανταποκριθούν καλά. Ότι θα είναι έτοιμοι… Δεν είναι τυχαίο ότι επέμενε το τελευταίο φιλικό να γίνει Δευτέρα προκειμένου να υπάρχει ακριβώς μια εβδομάδα πλήρους εναρμόνισης με τα ζητούμενα της πρώτης αναμέτρησης των προκριματικών.

Η ώρα της λίστας

Στο μεταξύ σε λίγη ώρα ο τεχνικός του Ολυμπιακού θα πρέπει να δηλώσει και την πρώτη ευρωπαϊκή λίστα της ομάδας του στην UEFA. Και οι επιλογές του θα έχουν δεδομένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σε μια περίοδο που στο ενεργό ρόστερ υπάρχουν 32-33 ποδοσφαιριστές. Λογικά σε αυτή δεν θα είναι ο Γκάρι Ροντρίγκες καθώς ο τραυματισμός του τον έχει αφήσει πολύ πίσω και μοιάζει σχεδόν απίθανο να είναι έτοιμος σε μια εβδομάδα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Ερυθρόλευκοι μπορούν να κάνουν έως δύο αλλαγές μέχρι και 24 ώρες πριν την έναρξη του πρώτου παιχνιδιού. Όπως συνέβη πέρσι με τον Παπ Αμπού Σισέ που μπήκε στη λίστα για το πρώτο ματς με τη Νέφτσι στο… παρά ένα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ