Ποιοι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού βρίσκονται σε φουλ αγωνιστική δράση

Ποιοι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού βρίσκονται σε φουλ αγωνιστική δράση

Πέντε από τις έντεκα υποψήφιες αντιπάλους του Ολυμπιακού παίζουν ματς στα πρωταθλήματά τους.

Μετά το πέρας του 1ου προκριματικού γύρου του Champions League ο Ολυμπιακός έμαθε τα ζευγάρια που ενδέχεται να αντιμετωπίσει σε περίπτωση που προκριθεί επί της Μακάμπι Χάιφα.

Το ζευγάρι που θα κληρωθεί ο Ολυμπιακός την Δευτέρα (18/7) θα είναι ένα από τα παρακάτω:

Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος)

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) ή Σάμροκ (Ιρλανδία)

Μάριμπορ (Σλοβενία) ή Σέριφ (Μολδαβία)

Πιουνίκ (Αρμενία) ή Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο)

Λίνφιλντ (Βόρεια Ιρλανδία) ή Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) ή Σλόβαν (Σλοβακία)

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Η ανησυχία του Βαλμπουενά (vid)

Ποιες είναι οι… παγίδες που κρύβουν για πολλές ευρωπαϊκές ομάδες τα καλοκαιρινά παιχνίδια των προκριματικών; Ο αγωνιστικός ρυθμός του αντιπάλου. Έχουμε δει στο παρελθόν πολλά φαβορί να βγαίνουν εκτός λόγω της δικής τους περιόδου προετοιμασίας στην οποία βρίσκονται στα μέσα καλοκαιριού, την ώρα που αντιμετωπίζουν ομάδες που βρίσκονται σε φουλ δράση.

Ο χάρτης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και των διοργανώσεων της UEFA είναι τέτοιος που τα προκριματικά συμπίπτουν (και) με πρωταθλήματα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη. Κυρίως στις σκανδιναβικές χώρες, εκεί που η διακοπή είναι τον χειμώνα λόγω… ψύχους.

Ποιες από τις πιθανές αντιπάλους του Ολυμπιακού βρίσκονται τούτη την ώρα σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό; Σχεδόν οι μισές απ’ αυτές που είναι υποψήφιες να βρεθούν στον δρόμο του, εφόσον προκριθεί επί της Μακάμπι Χάιφα. Για την ακρίβεια πέντε από τις 11.

Αυτές θα είναι η Μάριμπορ και η Σλόβαν που τα πρωταθλήματα της Σλοβενίας και Σλοβακίας ξεκινούν σήμερα (15/7), η Λουντογκόρετς που έχει δώσει ήδη ένα ματς απέναντι στην Σεπτέμπρι Σόφιας που οι Πράσινοι του Ράζγκραντ επικράτησαν στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας με 3-0 και οι Σάμροκ Ρόβερς, Μπόντο Γκλιμτ.

Η Σάμροκ Ρόβερς έχει μέχρι στιγμής 51 βαθμούς και  προπορεύεται στην βαθμολογία με μια διαφορά 10 βαθμών στο πρωτάθλημα της Ιρλανδίας μπροστά από τις Ντάνταλκ και Ντέρι ενώ βρισκόμαστε ήδη στην 24η αγωνιστική του Ιρλανδικού πρωταθλήματος.

Στην Νορβηγία η περσινή κάτοχος του πρωταθλήματος Μπόντο Γκλιμτ δεν τα πάει εξίσου καλά με την Σάμροκ διότι βρίσκεται ήδη στο -8 από την πανίσχυρη Μόλντε με ματς λιγότερο και βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά από 14 αγωνιστικές με 22 βαθμούς ενεργητικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ