Ολυμπιακός: Ο Πινακάς και η ακόμη μεγαλύτερη υποχρέωση

Ολυμπιακός: Ο Πινακάς και η ακόμη μεγαλύτερη υποχρέωση

Ή πιο απλά όταν ο προηγούμενος προκριματικός γύρος μοιάζει δυσκολότερος από τον επόμενο

Σαράντα οκτώ ώρες πριν από το κρίσιμο ματς στη Χάιφα, ο Ολυμπιακός καλά θα κάνει να μην ασχοληθεί περισσότερο από δέκα λεπτά με τα μαντάτα της σημερινής κλήρωσης.

Διότι είναι πλέον αρκετά έμπειρος -και σε επίπεδο προκριματικών- προκειμένου να σκεφτεί το απλοϊκό: ότι για να συναντηθεί με τον Απόλλωνα Λεμεσού και να… μετρηθεί μαζί του για μια θέση στα playoffs του Champions League πρέπει πρώτα να φροντίσει την προηγούμενη δουλειά. Και με όλο τον σεβασμό στον πρωταθλητή Κύπρου που εδώ και μερικές ημέρες έχει στο ρόστερ του και τον (δανεικό) Δημήτρη Πινακά; Η Μακάμπι μοιάζει μεγαλύτερος μπελάς.

Σίγουρα για παραπάνω από έναν λόγους. Με πρώτο και καλύτερο τον αυτονόητο.

Στο καλοκαιρινό ποδόσφαιρο εβδομάδα με την εβδομάδα διαφέρει. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι στην πέμπτη εβδομάδα της προετοιμασίας του. Όταν (και αν) έρθει η ώρα να αντιμετωπίσει τους Κύπριους θα είναι στην έβδομη και θα έχει ήδη δύο επίσημα παιχνίδια στα πόδια του.

Είναι πολύ λογικό να προσδοκά κανείς ότι σε 15 μέρες από τώρα, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς και καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό θα έχει και μια καλύτερη τακτοποίηση στους ρόλους. Όπως είναι λογικό να υπολογίζει κανείς και σε ένα μεγαλύτερο rotation (είτε από την επιστροφή του πολύτιμου Γκάρι Ροντρίγκες, είτε από την εναρμόνιση ποδοσφαιριστών του πρώτου κύκλου μεταγραφών, είτε ακόμη και από τους… επόμενους), Ο πόλεμος των επτά ημερών που ανοίγει με τη Μακάμπι τον βρίσκει αναμενόμενα με μικρότερους δείκτες και μεγαλύτερες απορίες.

Θα ήταν ταιριαστό ή τέλος πάντων πιο ποδοσφαιρικό να είχε μια ευκολότερη κλήρωση στον δεύτερο προκριματικό και μια πιο δύσκολη στον τρίτο χωρίς φυσικά αυτό να τον εξασφαλίζει: Γιατί πέρσι έτσι έγινε αλλά δεν….

Τώρα του συμβαίνει το ανάποδο. Μοιάζει να βρίσκεται μπροστά από μια ποδοσφαιρική εξίσωση που ο προηγούμενος αντίπαλος θα είναι δυσκολότερος από τον επόμενο. Δεν το διάλεξε. Δεν μπορεί να κάνει κάτι. Πρέπει απλά να το «μετρήσει» και να το δει σαν ευκαιρία. Ή και σαν την υποχρέωση που θα δημιουργήσει τις πρώτες ουσιαστικές προϋποθέσεις για τη νέα σεζόν.

Για την φιλοδοξία του club να επιστρέψει στους ομίλους του Champions League έπειτα από την περσινή παρένθεση.

Για το κέφι με το οποίο θα συνεχίζει να χτίζει την νέα αγωνιστική του version. Για την ηρεμία που θα προσφέρει στην εξέλιξη του νέου project.

Μακάρι το πρωί της 28ης Ιουλίου η κουβέντα στο μεγάλο λιμάνι να αφορά στον Απόλλωνα και την όμορφη Λεμεσό. Αν ρίξετε όμως μια ματιά στο ημερολογίο είμαστε ακόμη στις… 18. Και δέκα καλοκαιρινές μέρες ποδοσφαίρου ισοδυναμούν με μια «αιωνιότητα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ