Η τραγική ιστορία του δισεκατομμυριούχου που χάρισε το όνομα του στο γήπεδο της Μακάμπι Χάιφα

Η τραγική ιστορία του δισεκατομμυριούχου που χάρισε το όνομα του στο γήπεδο της Μακάμπι Χάιφα

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί απόψε στο στάδιο Σάμι Οφέρ, το οποίο έχει πάρει το όνομα του από έναν δισεκατομμυριούχο, ο οποίος συνοδεύεται από μια τραγική ιστορία

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να αγωνιστεί απόψε (20/7), για τα προκριματικά του Champions league, ενάντια στην Μακάμπι Χάιφα, στο «Σάμι Οφέρ». Ένα ιδιαίτερο γήπεδο που κρύβει από πίσω του μια ιστορία σχετικά με τον άνθρωπο που πήρε το όνομα του.

Πρόκειται για τον ισραηλινό μεγιστάνα Σάμι ‘Οφερ ο οποίος  έδωσε 20 εκατομμύρια ευρώ για να φτιαχτεί το γήπεδο πληρώνοντας έτσι το 19% της κατασκευης.

Δεν πρόλαβε ποτέ όμως  να το δει έτοιμο, γιατί πέθανε το 2011 και η ανέγερση τελείωσε τρία χρόνια μετά, το 2014.

Ο Ισραηλινός ο οποίος άφησε πίσω του περιουσία που υπολογίζεται στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, είχε εμπλακεί σε υπόθεση όπου  πραγματοποιούνταν έμμεσα εμπορικές συναλλαγές με το Ιράν.

Διαβάστε επίσης: Το «τραύμα» της Μακάμπι στο «Σάμι Οφέρ» και ο… Ελ Αραμπί

Μάλιστα οι ΗΠΑ, είχαν επιβάλει κυρώσεις στον όμιλο που διατηρούσε ο Σάμι με τον αδελφό του Γιούλι  κυρώσεις για τις πωλήσεις ενός πετρελαιοφόρου στη ναυτιλιακή εταιρία Islamic Republic of Iran Shipping Lines (IRISL), παραβιάζοντας το διεθνές εμπάργκο σε βάρος της Τεχεράνης. Κάτι τέτοιο είχε διαψευστεί άμεσα από τον μεγιστάνα.

Πρόκειται για μια πολύκροτη υπόθεση η οποία είχε πάρει την «μερίδα του λέοντος», στα θέματα των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης.

Μάλιστα παρ. ότι έχουν περάσει σχεδόν έντεκα χρόνια από τον θάνατο του η όλη υπόθεση μένει πάντα επίκαιρη καθώς διανύουμε μια περίοδο όπου ο κόσμος ταλανίζεται για ακόμα μια φορά απο πολεμικές συρράξεις και έχουν εμφανιστεί προβλήματα τα οποία επηρεάζουν την καθημερινότητα των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.

Ωστόσο η ιστορία αυτή, που κατά μια έννοια κατάφερε να συνδυάσει το όνομα της με κάτι Ελληνικό, έχει μέσα της μια διαφορά. Αναφέρεται σε υποθέσεις οι οποίες παραμένουν  ανοιχτές χρόνια, και έχουν στοιχίσει την ζωή πολλών ανθρώπων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ