Απόλλων Λεμεσού – Μακάμπι Χάιφα 2-0: Έμεινε με την προσπάθεια και… βλέπει Ολυμπιακό

Απόλλων Λεμεσού – Μακάμπι Χάιφα 2-0: Έμεινε με την προσπάθεια και… βλέπει Ολυμπιακό

Το 2-0 στο 27' έδωσε ελπίδες στον Απόλλωνα, αλλά το 4-0 του πρώτου ματς στο Ισραήλ ήταν πολύ βαρύ και η ανατροπή δεν ήρθε ποτέ. Με τον Ολυμπιακό - εφόσον οι Πειραιώτες περάσουν το εμπόδιο της Σλόβαν - στα πλέι οφ του Europa League οι Κύπριοι που είδαν τη Μακάμπι Χάιφα να χάνει τεράστιες ευκαιρίες και να έχει τέσσερα ακυρωμένα γκολ.

Το 4-0 του πρώτου αγώνα ήταν από δύσκολο έως απίθανο να ανατραπεί. Ο Απόλλωνας έκανε μεγάλη προσπάθεια, προηγήθηκε με 2-0 της Μακάμπι Χάιφα στο 27′, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το θαύμα και έμεινε εκτός από τα πλέι οφ του Champions League στα οποία θα βρεθούν οι Ισραηλινοί.

Πλέον η ομάδα της Κύπρου περιμένει τον νικητή του Σλόβαν – Ολυμπιακός για να μάθει τον αντίπαλό της στα πλέι οφ του Europa League. Πολλές χαμένες ευκαιρίες για τη Μακάμπι η οποία είχε και τέσσερα ακυρωμένα γκολ, αλλά κρατάει την πρόκριση που εκτός των άλλων της αποφέρει και πολλά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα – Ισπανία 86-70: Η #my_national_team και ο Giannis έστειλαν μήνυμα κυριαρχίας (vids)

Στο 16′ η Μακάμπι είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία όταν σουτ του Ντέιβιντ σταμάτησε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε το κοντινό σουτ του Ατζίλι. Τρία λεπτά μετά οι πρωταθλητές Κύπρου έκαναν το 1-0 όταν ο Ονγκέντα σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κάπου κόντραρε, χτύπησε στο δοκάρι κι από εκεί στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Στο 21′ άρχισε ο… χορός των ακυρωμένων γκολ για τη Μακάμπι, με οφσάιντ στον Ντέιβιντ που σκόραρε και στο 27′ ο Κολ με τρομερό σουτ έκανε και το 2-0 για τον Απόλλωνα που άρχισε να το πιστεύει. Νέο γκολ του Ντέιβιντ ακυρώθηκε για οφσάιντ στο 29′ ενώ στο 32′ και 38′ η Μακάμπι έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για το 2-1. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Ντέιβιντ είδε να του ακυρώνεται και τρίτο γκολ για οφσάιντ!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας προσπάθησε να πετύχει το τρίτο γκολ που θα έβαζε… φωτιά στο ματς, αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ. Αντίθετα, και πάλι η Μακάμπι έφτασε πιο κοντά καθώς είχε δοκάρι με διαγώνιο σουτ του Ντέιβιντ στο 70′ και ακόμη ένα ακυρωμένο γκολ, με τον Ρουκάβιτσα στις καθυστερήσεις.

Προκρίθηκαν τα φαβορί

Στη Λιθουανία η Ζαλγκίρις έμεινε στο 1-1 με την Μπόντο Γκλιμτ η οποία είχε εξασφαλίσει την πρόκριση ουσιαστικά χάρη στο 5-0 του πρώτου ματς. Η Βικτόρια Πλζεν έκανε και δεύτερη νίκη, με το ίδιο σκορ (2-1), κόντρα στη Σέριφ των Ευαγγέλου και Μπότου και πήρε την πρόκριση ενώ ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας της Πιούνικ και πέρασε με περίπατο στον επόμενο γύρο (5-0 το πρώτο ματς).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ