Άλεξ Κογιάδο: Το «διαμάντι» της Μασία που τσεκάρει ο Ολυμπιακός (pics, vids)

Άλεξ Κογιάδο: Το «διαμάντι» της Μασία που τσεκάρει ο Ολυμπιακός (pics, vids)

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει αναδείξει τα τελευταία χρόνια η Μασία. Ποιος είναι ο Άλεξ Κογιάδο που μπήκε στο μπλοκάκι του Ολυμπιακού.

Στη μεταγραφική υπόθεση του Άλεξ Κογιάδο εμπλέκουν τον Ολυμπιακό οι Ισπανοί τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με το αξιόπιστο Relevo, οι Ερυθρόλευκοι τσεκάρουν την περίπτωση του Ισπανού μεσοεπιθετικού ο οποίος ανήκει στην Μπαρτσελόνα. Πέρα από τον Ολυμπιακό, για τον 23χρονο ενδιαφέρεται επίσης και η Σέλτικ, αλλά και ακόμα δύο ισπανικές ομάδες που αγωνίζονται στην La Liga.

Διαβάστε επίσης: Τ’ αφεντικό τρελάθηκε: Παίρνει και Μπερνάρντο Σίλβα η Μπαρτσελόνα

Φυσικά, η περίπτωση του δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς η ποιότητα του αλλά και η χρηματιστηριακή του αξία που φτάνει στα 4 εκατομμύρια ευρώ, βάζουν «δύσκολα» στους Πειραιώτες οι οποίοι ωστόσο μοιάζουν διατεθειμένη να ερευνήσουν περισσότερο την υπόθεση.

To10.gr «ξεσκεπάζει» τη μέχρι τώρα πορεία του νεαρού Ισπανού μεσοεπιθετικού ο οποίος είναι «μπλαουγκράνα» μέχρι τα… κόκκαλα!

Το ξεκίνημα στην Εσπανιόλ και η άμεση μετακίνηση στη Μασία

Γεννημένος στην Καταλονία, από Καταλανούς γονείς. Ο Κογιάδο «κόλλησε» άμεσα το… μικρόβιο του ποδοσφαίρου και ξεκίνησε στα τμήματα υποδομής της Εσπανιόλ.

Η παραμονή του ωστόσο στους «παπαγάλους» κράτησε για μόλις έναν χρόνο, καθώς το ταλέντο του κέντρισε το ενδιαφέρον της… αιώνιας αντιπάλου. Η Μπαρτσελόνα χτύπησε την πόρτα του Κογιάδο και εκείνος μετακόμισε στη Βαρκελώνη, για τους «μπλαουγκράνα», μπαίνοντας έτσι στη μεγάλη σχολή της Μασία.

Τα πρώτα βήματα και το «μπαμ» με τη «χρυσή» φουρνιά

Από την αρχή, στην Μπαρτσελόνα αντιλήφθηκαν πως το ταλέντο του Κογιάδο ήταν μοναδικό. Οι «μπλαουγκράνα» τον ξεχώρισαν και ο νεαρός μεσοεπιθετικός ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στα δυνατά του σημεία.

Ένας κλασικός μεσοεπιθετικός της Μασία, με άριστη τεχνική κατάρτιση και φαρμακερό αριστερό πόδι, παίζοντας τόσο στα «φτερά», όσο και πίσω από τον επιθετικό, με την ίδια άνεση. Ο Κογιάδο έκανε το μεγάλο του «ξεπέταγμα», όντας βασικό μέλος της U19 που κατέκτησε το UEFA Youth League το 2018, μετρώντας 4 συμμετοχές και 1 μεγάλο γκολ στη διοργάνωση, στα ημιτελικά με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αυτή μάλιστα ήταν και η πρώτη φορά για την Μπαρτσελόνα που κατέκτησε το Champions League των νέων, με τον Κογιάδο να συνεισφέρει σημαντικά στο επίτευγμα.

Το περιβραχιόνιο στην Μπαρτσελόνα Β’ και ο «τίτλος» του καλύτερου… μέσου

Ο Κογιάδο ήταν από τους λίγους ποδοσφαιριστές εκείνης της φουρνιάς που παρέμεινε στην Μπαρτσελόνα, έστω και στη δεύτερη ομάδα. Εκεί μάλιστα ο νεαρός μεσοεπιθετικός κέρδισε και το περιβραχιόνιο, έχοντας ηγετικό ρόλο στην πορεία των «μπλαουγκράνα» στην Segunda Division B.

Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα του Wyscout Index ο Κογιάδο ήταν ο καλύτερος μέσος του πρωταθλήματος εκείνη τη σεζόν, παρότι στο μεγαλύτερο διάστημα εκείνης της σεζόν αγωνίστηκε ως δεξί εξτρέμ.

Οι πολλές διεισδύσεις προς τον άξονα δικαιολογούν τον «τίτλο» που του έδωσε το Wyscout.

Η σύγκριση με τον Μέσι και το γκολ αλά… Μέσι

«Εάν πρέπει να ξεχωρίσω έναν ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα Β’, αυτός είναι ο Κογιάδο. Ο τρόπος παιχνιδιού του φέρνει πολύ σε αυτόν του Μέσι», είχε δηλώσει ο Βιθέντε Πάρας, ο προπονητής της Αλκογιάνο το 2021.

Μάλιστα, ο Κογιάδο είχε καταφέρει λίγους μήνες νωρίτερα να σκοράρει ένα γκολ αλά… Λιονέλ Μέσι σε ένα ματς κόντρα στη δεύτερη ομάδα της Λεβάντε!

Το «κόψιμο» από τον Κούμαν, η ευκαιρία του Τσάβι και ο δανεισμός στη Γρανάδα

Παρότι η Μπαρτσελόνα είχε πρόβλημα στην επίθεση της ο Ρόναλντ Κούμαν αποφάσισε το 2021 να «κόψει» και να μη δώσει θέση στον Άλεξ Κογιάδο, ο οποίος είχε ολοκληρώσει μια πολύ «δυνατή» σεζόν.

Ο Ολλανδός τεχνικός ωστόσο δεν «άντεξε» πολύ και ως γνωστών αποχώρησε, με τον Τσάβι να αναλαμβάνει τα «κλειδιά» του «μπλαουγκράνα» πάγκου. Οι Ισπανοί έγραφαν τότε πως ο Κογιάδο θα έπαιρνε πολλές ευκαιρίες από τον Τσάβι, εάν είχε καταφέρει να πείσει τον Κούμαν να του δώσει θέση στους δηλωμένους ποδοσφαιριστές της La Liga.

Έτσι τον Γενάρη του 2022 η Γρανάδα χτύπησε την πόρτα του «μπλαουγκράνα» για τον δανεισμό του. Ο Κογιάδο δέχτηκε και μετακόμισε στη Γρανάδα, με την οποία αγωνίστηκε 17 φορές, μετρώντας 2 γκολ και 1 ασίστ.

Το συμβόλαιο του τη δεδομένη στιγμή έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2023, ωστόσο οι Ισπανοί και ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έχουν αναφέρει ότι ο 23χρονος θα ανανεώσει έως το 2024.

Πρόκειται φυσικά για μια πολύ ποιοτική, αλλά ταυτόχρονα και δύσκολη περίπτωση. Η τεχνική του Κογιάδο, η ταχύτητα του και η δυνατότητα που έχει να καλύπτει άνετα τα «φτερά» και τον άξονα, του δίνουν πολλούς πόντους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ