Το ελληνικό μπλόκο στην πασαρέλα της Βασίλισσας

Το ελληνικό μπλόκο στην πασαρέλα της Βασίλισσας

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκινάει τις υποχρεώσεις της με σκοπό τον 15ο τίτλο της. Η αρχή του ταξιδιού την βρίσκει αντιμέτωπη με τη Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη και του Άγγελου Ποστέκογλου

Παραφράζοντας την περίφημη ατάκα του Γκάρι Λίνεκερ για χάρη του Champions League σίγουρα θα μπορούσε κάθε παρατηρητής να υποστηρίξει πως τελικά «πρόκειται για μια διοργάνωση που παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα και στο τέλος την κατακτά η Ρεάλ Μαδρίτης». Αισίως έφτασε στις 14 κατακτήσεις τον Μάη η «Βασίλισσα» υπενθυμίζοντας πως ήταν και παραμένει μια κατηγορία μόνη της στο υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο λίγο πριν βάλει πλώρη για το επόμενο ταξίδι της. Για το επόμενο σουλάτσο κάτω από τα άστρα που την βρίσκουν ξανά ως ένα από τα μεγάλα φαβορί. Αυτό που ξεκινά το βράδυ της Τρίτης (6/9) στη Γλασκόβη με αντίπαλο την Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη.

Ο πολύπειρος Κάρλος Αντσελότι -που προ ημερών ουσιαστικά ανακοίνωσε στη «Μεσατζέρο» ότι θα αποχωρήσει από τους πάγκους μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης θητείας του στη Μαδρίτη- δεν πείραξε πολλά από την πετυχημένη συνταγή. Κράτησε κοντά του σχεδόν όλους τους συνήθεις ύποπτους: Τον Λούκα Μόντριτς, τον Τόνι Κρος, τον Καρίμ Μπενζεμά, τον Τιμπό Κουρτούα. Τους «ταπεινούς» σούπερ σταρ μιας ομάδας που η φανέλα της είναι πολύ πιο πάνω από όλους. Με βαριά καρδιά αποχωρίστηκε μόνο τον Κασεμίρο που εδώ και μερικές ημέρες ανήκει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έπειτα από 120 εκατ ευρώ που δόθηκαν από τον Γενάρη για τον Εντουάρντο Καμαβινγκά και τον Ορελιέν Τσουαμενί δεν θα μπορούσε να μείνει και ο Βραζιλιάνος στην εξίσωση. Όχι τόσο για την σχετική «απόσβεση» της επένδυσης, όσο για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις συμμετοχής των δύο νεαρών στη πρώτη γραμμή του rotation. Ακόμη και οι καλύτεροι έχουν κάποια στιγμή την ανάγκη να κλείσουν το μάτι στον πειρασμό μιας αλλαγής. Έστω και αν η κουβέντα αφορά στην καλύτερη μεσαία γραμμή που εμφανίστηκε την τελευταία δεκαετία σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη προπόνηση του Μαρσέλο στον Ολυμπιακό (Pic)

Τακτοποιημένα
Η κλήρωση στη φάση των ομίλων κράτησε τον συντελεστή δυσκολίας χαμηλά για την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ούτε οι Σκωτσέζοι. Ούτε η ταλαιπωρημένη από τον πόλεμο Σαχτάρ που αναγκάστηκε στη δημιουργία ενός νέου ρόστερ πολύ μακριά από τα συνηθισμένα οικονομικά της δεδομένα. Ούτε καλά-καλά η αναβαθμισμένη τα τελευταία χρόνια Λειψία μπορούν να σχηματίσουν δίκαιους όρους συζήτησης για την πρώτη θέση του γκρουπ. Η Ρεάλ μοιάζει και είναι ένα σκαλοπάτι παραπάνω. Η Λειψία στέκεται στο προηγούμενο. Η Σαχτάρ και η Σέλτικ λογικά θα μονομαχήσουν για τη τρίτη θέση του γκρουπ, που εξασφαλίζει ένα εισιτήριο για τον γύρο των playoffs του Europa League. Το πεδίο για επιπλέον συγκινήσεις μοιάζει να μην μπορεί να υποσχεθεί κάτι παραπάνω. Όλα φαίνονται ρυθμισμένα εξ αρχής. Ίσως ο πιο τακτοποιημένος όμιλος του φετινού Champions League στη φωτογραφία της poll position.

Τα ερωτηματικά
Μένει να δούμε τον ρόλο που θα παίξουν οι νεωτερισμοί: Το γεγονός ότι το φετινό Champions League ξεκινά νωρίτερα από ποτέ. Το νέο πρόγραμμα της διοργάνωσης που θέλει τις ομάδες να μπαίνουν υποχρεωτικά σε ναρκοπέδια πέντε αγώνων –εντός και εκτός συνόρων- σε 15 ημέρες. Κυρίως οι δεύτερες σκέψεις που αναπόφευκτα προκαλεί σε όλους η αντίστροφη μέτρηση για το «χειμερινό» Παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ.

Οι Έλληνες
Με το απόλυτο στα μέρη της έχει ξεκινήσει και η Σέλτικ που το περασμένο Σάββατο διέλυσε με 4-0 τους Ρέιντζερς στο κλασικό ντέρμπι της Σκωτίας: 6Χ6 στο πρωτάθλημα με 25-1 γκολ για την ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου: Τον λιγότερο προβεβλημένο αλλά σίγουρα πιο πετυχημένο Έλληνα προπονητή των τελευταίων χρόνων. Ο γεννημένος στη Νέα Φιλαδέλφεια 57χρονος τεχνικός που μετακόμισε με την οικογένεια του το 1970 στην Αυστραλία, είναι το πρόσωπο της επιτυχίας για τους Πράσινους. Στην περσινή διαδρομή οδήγησε την Σέλτικ σε ένα αδιανόητο σερί 31 αήττητων αγώνων στον δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου. Πλέον σκαρφαλώνει στο υψηλότερο επίπεδο. Και δοκιμάζει απέναντι στους καλύτερους έχοντας στις βασικές του επιλογές τον Γιώργο Γιακουμάκη: 19 γκολ σε 33 συμμετοχές ο 28χρονος φορ, σε μια επίδειξη σκόρερ που παραπέμπει σε… λεφτά στην τράπεζα.

Ο Βέρνερ και ο πόλεμος
Αντίθετα η Λειψία έχει μπει στη σεζόν με το… αριστερό: Πέρασε καλοκαίρι μεγάλων αλλαγών η ομάδα του 36χρονου Ντομένικο Τοντέστο. Ο συμμαθητής του Αργύρη Γιαννίκη στην περίφημη σχολή της Κολωνίας στο πρώτο του καλοκαίρι «αποφάσεων» φάνηκε γενναίος. Αποχαιρετώντας όμως πέντε βασικούς, άρα τη μισή του εντεκάδα, δεδομένα χρειάζεται χρόνο. Όπως φυσικά και ο Τίμο Βέρνερ που έπειτα από 2 σεζόν, 23 γκολ και 21 ασίστ στη Τσέλσι επέστρεψε στα παλιά του λημέρια. Οι Γερμανοί την Τρίτη υποδέχονται τη Σαχτάρ στην πρεμιέρα, το μεγαλύτερο ερωτηματικό της φετινής διοργάνωσης. Και μόνο που είναι εδώ οι Ουκρανοί αποτελεί επιτυχία με όσα συμβαίνουν στη πατρίδα τους. Ποδοσφαιρικά όμως μάλλον θα είναι δύσκολο να ανταποκριθούν στις προσδοκίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ