Νάπολι: Η Dream Team του Σπαλέτι, ο… Κβαραντόνα και ο ιταλικός νότος που ονειρεύεται εποχές Ντιέγκο (pics, vids)

Νάπολι: Η Dream Team του Σπαλέτι, ο… Κβαραντόνα και ο ιταλικός νότος που ονειρεύεται εποχές Ντιέγκο (pics, vids)

Πρώτη στη Serie A, πρώτη στον όμιλο του Champions League, 31 γκολ σε 11 αγώνες. Η Νάπολι βγάζει γούστα και «τρελαίνει» την Ευρώπη με τα καμώματα της!

Είδε να αποχωρούν οι τρεις «σημαίες» της μέσα σε έναν μήνα. Λορέντζο Ινσίνιε, Καλιντού Κουλιμπαλί και Ντρις Μέρτενς άφησαν τον ιταλικό νότο και ταξίδεψαν για άλλες πολιτείες. Μέσα σε όλα έχασε και νωρίς τον Βίκτορ Όσιμεν με έναν σοβαρό μυϊκό τραυματισμό.

Η φετινή Νάπολι ωστόσο μοιάζει εντελώς διαφορετική. Μια εκδοχή την οποία δεν περίμεναν οι οπαδοί της να δουν ούτε καν στα καλύτερα τους όνειρα. Κι όμως, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι έχει καταφέρει να φτιάξει μια ομάδα που χαίρεται να τη βλέπει ο κάθε φίλαθλος της.

Διαβάστε επίσης: Το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού, η ανάγνωση του Μίτσελ, ο «παράγοντας» Βρσάλικο και μια έκπληξη…

Φουλ επίθεση, αυτοματισμούς που βγάζουν μάτια και μια γενικότερη εικόνα που «υποχρεώνει» κάθε ουδέτερο φίλαθλο να… υποκλιθεί. Από το 1926, μέχρι και χθες, η Νάπολι δεν είχε κερδίσει ποτέ με τόσο μεγάλο σκορ, όσο αυτό που έγραφαν τα μάτριξ στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα».

Το σύνολο του Σπαλέτι διέλυσε με 6-1 τον Άγιαξ μέσα στην Ολλανδία, σημειώνοντας έτσι τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία του συλλόγου. Παράλληλα, ο Άγιαξ δεν είχε ηττηθεί ποτέ με τέτοιο σκορ στα 122 χρόνια ιστορίας του, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μάλιστα, ποτέ ξανά στο παρελθόν, στην Ευρώπη, ο Άγιαξ δεν είχε δεχτεί πέντε γκολ μέσα στην έδρα του, με τη Νάπολι να σπάει και αυτό το ρεκόρ.

«Οι παίκτες μου έκαναν ένα παιχνίδι που ήταν πολύ ωραίο να το βλέπεις. Ακόμα και ο Μαραντόνα θα ήταν υπερήφανος απόψε», ανέφερε ο κόουτς των «παρτενοπέι» μετά την τεράστια νίκη στο Άμστερνταμ.

Οι αριθμοί και τα… μάτια δείχνουν ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα του Σπαλέτι είναι η πιο φομαρισμένη της Ευρώπης. 31 γκολ σε 11 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Πρώτη στην Serie A, με περισσότερα γκολ από κάθε άλλη ομάδα. Το ίδιο ακριβώς και στο Champions League όπου έχει κάνει το 3Χ3, έχοντας πετύχει ήδη 13 γκολ απέναντι σε Λίβερπουλ, Άγιαξ και Ρέιντζερς.

Μεγάλος πρωταγωνιστής μέχρι στιγμής για τους «παρτενοπέι» είναι ο Κβίτσα Κβαρατσχέλια. Ή αλλιώς… Κβαραντόνα. Ο Γεωργιανός εξτρέμ κάνει «όργια» και δικαιώνει εκείνους που μιλούσαν ασταμάτητα για το ταλέντο του.

6 γκολ, 2 ασίστ και συμμετοχή σε τέρμα ανά 93 λεπτά για τον Γεωργιανό σταρ ο οποίος έχει 11 συμμετοχές μέσα στη σεζόν.

«Αν αποτελεί έκπληξη ο Κβαρατσχέλια; Λίγοι το γνωρίζουν, ωστόσο πρέπει να αποκαλύψω ότι στη Νάπολι τον παρακολουθούσαμε από την εποχή που ήμουν εγώ προπονητής της ομάδας. Είναι ξεχωριστός.», ανέφερε ο Κάρλο Αντσελότι.

Μαζί με τον 22χρονο, ο Σπαλέτι έχει καταφέρει να «δέσει» επίσης τους Εντομπελέ, Ζαμπό Ανγκισά, Τζιακόμο Ρασπαντόρι, φτιάχνοντας ένα φοβερό σύνολο από τη μέση και μπροστά.

Η Νάπολι έχει συνηθίσει την τελευταία δεκαετία να κάνει πρωταθλητισμό. Ωστόσο έχει επίσης συνηθίσει να τα… χάνει προς το τέλος και να καταρρέει. Αυτό ακριβώς είναι που θέλει να «σπάσει» φέτος ο Σπαλέτι.

Και δείχνει να είναι έτοιμος για αυτή τη δοκιμασία, με τους ποδοσφαιριστές του να παλεύουν με νύχια και με δόντια σε κάθε αγώνα. Ο ιταλικός νότος ζει και αναπνέει για μια κούπα, με το σύνολο του Σπαλέτι να κάνει ολόκληρη τη πόλη να ονειρεύεται εποχές Ντιέγκο Μαραντόνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ