Θρίαμβος της Μακάμπι επί της Γιουβέντους (2-0) – Έβαλε «φρένο» στη Σίτι η Κοπεγχάγη (0-0) (vids)

Θρίαμβος της Μακάμπι επί της Γιουβέντους (2-0) – Έβαλε «φρένο» στη Σίτι η Κοπεγχάγη (0-0) (vids)

Η Μακάμπι Χάιφα, πήρε τεράστια νίκη απέναντι στη Γιουβέντους με 2-0 και μπήκε στο κόλπο της πρόκρισης. Στη Δανία, η Κοπεγχάγη κράτησε το 0-0 απέναντι στη Σίτι που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το μισάωρο.

Τη μεγάλη έκπληξη στα παιχνίδια του Champions League της ζώνης των 19:45, πραγματοποίησε η Μακάμπι Χάιφα που επικράτησε της Γιουβέντους με 2-0 για τον όγδοο όμιλο στο Ισραήλ. Την ίδια ώρα στην Κοπεγχάγη, η Μάντσεστερ Σίτι είχε την πρώτη της βαθμολογική απώλεια στη διοργάνωση, μένοντας στο 0-0 στην έδρα της Κοπεγχάγης. Χαμένο πέναλτι και ακυρωθέν γκολ είχαν οι «πολίτες» που αγωνίζονταν από το 30΄με παίκτη λιγότερο.

Η Μακάμπι Χάιφα υποδέχτηκε τη Γιουβέντους, για την 4η αγωνιστική των ομίλων και πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στη «μεγάλη κυρία» με 2-0, που την έβαλε δυνατά στο κόλπο της τρίτης θέσης.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό με τον Ατζίλι, ένα λεπτό αργότερα ο Τζαρόν Σερί είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ, ενώ λίγα λεπτά μετά ζήτησαν πέναλτι το οποίο τους αρνήθηκε ο VAR. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο 24′ ο Ντι Μαρία πέρασε εκτός με αναγκαστική αλλαγή, με τον Αρκάντιους Μίλικ να περνάει στη θέση του.

Διαβάστε επίσης: «Ο Ολυμπιακός ετοιμάζει κρούση για τον Λουιζάο της Σάο Πάολο» (vid)

Στο 42′ και πάλι ο Ατζίλι έκανε το 2-0 και έδωσε ισχυρό προβάδισμα στην ομάδα του. Οι Ιταλοί δεν είχαν τίποτα να επιδείξουν πέρα από μια ευκαιρία του Βλάχοβιτς και του Ρουγκάνι στο δεύτερο μέρος, με το 2-0 να παραμένει μέχρι το τέλος.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ: Κοέν, Σούντγκρεν, Μπατουμπινσικά, Γκόλντμπεργκ, Κορνού (71′ Μεναχέμ), Λαβί, Μουχαμάντ (86′ Τσιμπότα), Σερί, Ατζίλι (66′ Σεκ), Πιερό (86′ Ρουκαβίτσια), Νταβίντ (72′ Αμπού Φανί)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέσνι, Ντανίλο (68′ Κεν), Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Σάντρο (74′ Σοουλέ), Κουαδράδο, Παρέδες (46′ Λοκατέλι), Ραμπιό, Μακένι (46′ Κόστιτς), Ντι Μαρία (24′ Μίλικ), Βλάχοβιτς

Στη Δανία, η Κοπεγχάγη πήρε έναν ανέλπιστο βαθμό απέναντι στην Μάντσετερ Σίτι και διατηρήθηκε μέσα στο παιχνίδι, κυρίως της τρίτης θέσης. Οι «πολίτες» ξεκίνησαν και αυτή την αναμνέτρηση πολύ δυνατά και στο 11′ ο Ρόντρι πέτυχε ένα καταπληκτικό μακρινό γκολ αλλά αυτό να μην μετράει κατόπιν ελέγχου της φάσης από το VAR, καθώς ο Μαχρέζ χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ.

Περίπου στα μισά του πρώτου ημιχρόνου, ο Μπόιλεσεν έκανε χέρι μετά από εκτέλεση κόρνερ και οι πρωταθλητές Αγγλίας κέρδισαν πέναλτι. Ο Μαχρέζ ήταν εκείνος που ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Γκραμπάρα να αποκρούει εντυπωσιακά και να κρατάει το 0-0. Λίγη ώρα αργότερα τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την ομάδα του Γκουαρντιόλα, με τον Σέρχιο Γκόμεθ να τραβάει τον Χάραλντσον λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και τον διαιτητή να του δείχνει απευθείας κόκκινη κάρτα.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν βρήκαν τον τρόπο να πεύχουν το γκολ και να αποφύγουν την πρώτη τους βαθμολογική απώλεια στο φετινό Champions League.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Γκραμπάρα, Λουντ, Κοτσολάβα (80′ Ντικς), Μπόιλεσεν, Γέλερτ, Στάμενιτς (90′ Μουκαϊρού), Λεράγκερ, Κρίστιανσεν, Κλάεσον, Χάραλντσον (59′ Γιοχάνεσον), Νταραμί

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο, Ακάντζι, Λαπόρτ (88′ Άκε), Γκόμεζ, Γκιουντογκάν, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (77′ Μπερνάρντο Σίλβα), Μαχρέζ (32′ Ντίας), Άλβαρες, Γκρίλις (77′ Φόντεν)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ