Ο τελικός… επιβίωσης της Μπαρτσελόνα, η προϊστορία-οδηγός και το «τρελό» στατιστικό

Ο τελικός… επιβίωσης της Μπαρτσελόνα, η προϊστορία-οδηγός και το «τρελό» στατιστικό

Το... χαρτί της πρόκρισης «ανοίγει» στο Καμπ Νου η Μπαρτσελόνα. Το περσινό κάζο στους ομίλους και η εντός έδρας προϊστορία με την Ίντερ που «λέει» πολλά.

Με την πλάτη στον τοίχο η Μπαρτσελόνα. Και με τα περιθώρια πιο… στενά από ποτέ. Η δεύτερη συνεχόμενη ήττα έχει φέρει σε αρκετά δύσκολη θέση τους «Μπλαουγκράνα». Το αρνητικό αποτέλεσμα στο Μιλάνο πλήγωσε τους πάντες στο στρατόπεδο των Καταλανών, που αναζητούν απόψε… εκδίκηση κόντρα στην Ίντερ (22:00).

Η Μπαρτσελόνα γνωρίζει καλά πως δεν υπάρχει κάποιο άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης. Με τους «Νερατζούρι» στο +3, μόνο με τρίποντο παραμένει η αρμάδα του Τσάβι στο κόλπο της πρόκρισης στους «16» του Champions League. Είναι ένας «τελικός» δίχως… αύριο για τους πρωτοπόρους του ισπανικούς πρωταθλήματος που «παίζουν» την επιβίωσή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Την Πέμπτη να… πάρει μπροστά και η «δεύτερη» ομάδα του!

Οι «Μπλαουγκράνα» ξεκίνησαν τη σεζόν με σκοπό να πρωταγωνιστήσουν σε όλες τις διοργανώσεις. Η ενίσχυση σε όλες τις γραμμές ήταν εντυπωσιακή και σημαντική. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Ραφίνια, Κουντέ ήταν μόνο μερικές από τις μεταγραφικές… βόμβες των Καταλανών. Η Μπάρτσα «έδεσε» στη La Liga, αλλά στα «αστέρια» δεν έχουν έρθει τα επιθυμητά αποτελέσματα, με το αποψινό ματς να λαμβάνει χαρακτήρα do or die. Απαντες καταλαβαίνουν λοιπόν πως ένας δεύτερος συνεχόμενος αποκλεισμός στους ομίλους του Champions League, θα πλήξει το κύρος της ομάδας του Τσάβι.

Οδηγός η προϊστορία

«Για μας το παιχνίδι είναι σαν ένας τελικός και για αυτό θα δώσουμε τη ζωή μας για να μείνουμε μέσα στη μάχη της πρόκρισης. Σίγουρα δεν είναι ωραίο που έχουμε βρεθεί σε αυτή την κατάσταση αλλά έχουμε την ποιότητα για να τα πάμε καλά και να βγούμε έξω από αυτήν», δήλωσε ο Τσάβι, δίνοντας το σύνθημα για το τρίποντο.

Η Μπαρτσελόνα είναι αποφασισμένη να πάρει ρεβάνς από την ομάδα του Ιντζάγκι, με την προϊστορία να είναι ξεκάθαρα με το μέρος της.

Άλλες πέντε φορές έχουν συναντηθεί στο Καμπ Νου για το Champions League η Μπαρτσελόνα και η ‘Ιντερ. Οι Καταλανοί μετρούν το απόλυτο, έχοντας δεχθεί και μόλις ένα γκολ από τον ιταλικό σύλλογο! Οι «Μπλαουγκράνα» παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν στην «καυτή» τους έδρα και ευελπιστούν απόψε να δώσουν συνέχεια στο νικηφόρο σερί.

Παράλληλα, στο πίσω μέρος του μυαλού της Μπαρτσελόνα βρίσκεται και το Clásico της Κυριακής (16/10) με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η αρμάδα του Τσάβι επισκέπτεται το Μπερναμπέου, στη μεγάλη μάχη των πρωτοπόρων της La Liga.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί, πως είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που η Μπάρτσα αντιμετωπίζει back to back Ίντερ και Ρεάλ Μαδρίτης. Μια συνθήκη που ξυπνάει ευχάριστες αναμνήσεις στους οπαδούς των Καταλανών.

Η Μπαρτσελόνα παίζει τα… ρέστα της κόντρα στην Ίντερ. Ενας πρόωρος τελικός από όλες τις απόψεις. Μένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση της παρέας του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ