Επικό φινάλε: Πρώτη η Μπενφίκα του Βλαχοδήμου, άφησε δεύτερη την Παρί (vids)

Επικό φινάλε: Πρώτη η Μπενφίκα του Βλαχοδήμου, άφησε δεύτερη την Παρί (vids)

Σε έναν όμιλο με συγκλονιστικό φινάλε, η Μπενφίκα με τη νίκη της με 6-1 επί της Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ, πήρε την πρώτη θέση, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν που πέρασε από το Τορίνο με 2-1, έμεινε στη 2η θέση. Στο Europa League συνεχίζει η Γιουβέντους.

Κυριολεκτικά στο νήμα κρίθηκε η πρωτιά στον 8ο όμιλο του Champions League, με την Μπενφίκα να την κλέβει μέσα από τα χέρια της Παρί Σεν Ζερμέν, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν και πέτυχε το τελικό 1-6 στο Ισραήλ απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα. Την ίδια ώρα οι Γάλλοι έφευγαν με το διπλό (2-1) από την έδρα της Γιουβέντους, υστέρησαν όμως στην ισοβαθμία, μιας και οι «αετοί» είχαν περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Στο Τορίνο, μόλις στο 13ο λεπτό ο Εμπαπέ με ένα φοβερό πλασέ άνοιξε το σκορ για την Παρί, αφήνοντας όλη την άμυνα της Γιουβέντους να τον κοιτάει. Ο Λεονάρντο Μπονούτσι ωστόσο ήρθε να απαντήσει στο 39′ όταν βρέθηκε στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή και από κοντά ισοφάρισε σε 1-1. Στο 68′ ο Γκαλτιέ έβαλε ως αλλαγή τον Νούνο Μέντες και ο Πορτογάλος ένα λεπτό αργότερα έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του γράφοντας το τελικό 1-2.

Διαβάστε επίσης: Νίκη με ανατροπή για τη Σίτι (3-1), ισοπαλία στην Κοπεγχάγη (1-1)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Γκάτι, Μπονούτσι, Σάντρο, Κουαδράδο, Φαγκιόλι, Λοκατέλι, Ραμπιό, Κόστιτς, Μιρέτι, Μίλικ

ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Χακίμι, Ράμος, Μαρκίνιος, Μπερνάτ, Βεράτι, Ρουίζ, Βιτίνια, Σπλέρ, Μέσι, Εμπαπέ

Την ίδια ώρα στο Ισραήλ η αναμέτρηση απέκτησε ξαφνικά έναν τρελό ρυθμό που έφτασε σε αποκορύφωμα με το γκολ του Ζοάο Μάριο στις καθυστερήσεις. Η Μπενφίκα προηγήθηκε νωρίς με τον Ράμος, αλλά η Μακάμπι κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 26, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια.

Στο 59’ έκανε το 2-1 για τους φιλοξενούμενους ο Μούσα, ενώ ο Γκριμάλντο με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 69′ ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ. Η Μπενφίκα δεν σταμάτησε εκεί και ο Ράφα Σίλβα στο 73ο λεπτό έκανε το 4-1. Στο 88′ ο Αραούζο έκανε το 5-1 για τους Πορτογάλους με τον Ζοάο Μάριο να ολοκληρώνει τον θρίαμβο και να δίνει την πρωτιά στην ομάδα του με το τελικό 6-1.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ: Κοέν, Μεΐρ, Σεκ, Γκόλντμπεργκ, Κορνούντ, Φάνι, Λαβί, Φαζάζ, Νταβίντ, Πιερό, Σερί

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Μπα, Σίλβα, Οταμέντι, Γκριμάλντο, Λουίς, Όρνες, Νέρες, Σίλβα, Μάριο, Ράμος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ