«Πεντάστερη» και πρώτη η Ρεάλ (5-1) – Πρόκριση με τεσσάρα για τη Λειψία (0-4, vids)

«Πεντάστερη» και πρώτη η Ρεάλ (5-1) – Πρόκριση με τεσσάρα για τη Λειψία (0-4, vids)

Η Ρεάλ διέλυσε με 5-1 τη Σέλτικ και εξασφάλισε την πρωτιά στον έκτο όμιλο του Champions League, με τη Λειψία να προκρίνεται ως δεύτερη μετά το εντυπωσιακό 4-0 επί της Σαχτάρ.

Νίκη για είναι σίγουρα πρώτη ήθελε η Ρεάλ κόντρα στη Σέλτικ και τα κατάφερε με εντυπωσιακό τρόπο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης σκόρπισε με 5-1 την ομάδα του Ποστέκογλου και άφησε πίσω της τη Λειψία η οποία διέλυσε με 4-0 στη Βαρσοβία τη Σαχτάρ Ντόνετσκ και εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «16» του Champions League. Παράλληλα, οι Γερμανοί πήραν και ρεβάνς για τη βαριά ήττα με 1-4 στον πρώτο γύρο, στέλνοντας τους Ουκρανούς στο Europa League.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΚ: Η ζωή χωρίς τον Βίντα

Τρία πέναλτι είχε το πρώτο ημίχρονο στο «Μπερναμπέου», με τη Στεφανί Φραπάρ να σφυρίζει για πρώτη φορά σε αγώνα της Ρεάλ. Στο 6′ ο Μόντριτς με πέναλτι έκανε το 1-0, για να έρθει στο 21′ ο Ροντρίγκο και να κάνει το 2-0 με τον ίδιο τρόπο. Πέναλτι κέρδισε και η Σέλτικ στο 33′, αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε την εκτέλεση του Γιουράνοβιτς.

Το πάρτι για τη Ρεάλ συνεχίστηκε στο δεύτερο μέρος, με τον Ασένσιο να γράφει το 3-0 στο 51′ με ωραίο σουτ και τον Βινίσιους από κοντά το 4-0 δέκα λεπτά μετά. Ο Βαλβέρδε στο 71′ έκανε το 5-0 για τη Ρεάλ με ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή και το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Ζότα με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 84′.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ (63’ Βάθκεθ), Αλάμπα (66’ Νάτσο), Μιλιτάο (73’ Βαγιέχο), Μεντί, Κρόος, Μόντριτς (66’ Θεμπάγιος), Βαλβέρδε, Ασένσιο, Βινίσιους (63’ Μπενζεμά), Ροδρίγο

Σέλτικ: Χαρτ, Τέιλορ, Στάρφελτ, Γεντς, Γιουράνοβιτς, Ο’Ράιλι, Αμπάντα (62’ Ζότα), Χατάτε (82’ Άμπιλντγκααρντ), Μαεντά (62’ Χακσαμπάνοβιτς), Μούι (62’ Τέρνμπουλ), Φουρουχάσι (63’ Γιακουμάκης)

Στη Βαρσοβία, η Λειψία αν και… βολευόταν με την ισοπαλία, επέβαλλε απ’ την αρχή το ρυθμό της και δεν επέτρεψε στην Σαχτάρ να αμφισβητήσει ούτε για ένα λεπτό το εισιτήριο για τους «16» του Champions League.

Ο Ενκουκού στο 10′ έβαλε μπροστά στο σκορ τους «ταύρους» οι οποίοι αν κι έχασαν με τραυματισμό τον Τίμο Βέρνερ, συνέχισαν να είναι φουλ επιθετικοί κι έφτασαν στο εμφατικό 4-0, χάρις στα γκολ των Σίλβα, Σομποζλάι και Όλμο, με τον τελευταίο να σκοράρει στο 68′, δευτερόλεπτα αφού είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο.

Σαχτάρ: Τρουμπίν, Τραορέ (59’ Σικάν), Μποντάρ, Κονόπλια (59’ Τέιλορ), Πέτριακ, Στεπανένκο, Σουντακόβ (59’ Ντζούρασεκ), Μιχαϊλιτσένκο, Μπονταρένκο, Ματβιγένκο, Μούντρικ (74’ Τοτοβίτσκι)

Λειψία: Μπλάσβιχ, Σιμακάν (67’ Χένρικς), Ορμπάν, Ράουμ (67’ Χάλστενμπεργκ), Γκβάρντιολ, Σλάγκερ (74’ Ντιαλό), Καμπλ, Σομποσλάι, Βέρνερ (19’ Φόρζμπεργκ), Ενκουνκού, Αντρέ Σίλβα

Η τελική βαθμολογία:

1.Ρεάλ Μαδρίτης 13 (15-6)
2.Λειψία 12 (13-9)
3.Σαχτάρ Ντόνετσκ 6 (8-10)
4.Σέλτικ 2 (4-15)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ