Μπάγερν, η μόνη γερμανική ομάδα που έχει κερδίσει μέσα στο σπίτι της Σιτι (vids)

Μπάγερν, η μόνη γερμανική ομάδα που έχει κερδίσει μέσα στο σπίτι της Σιτι (vids)

Με προπονητή τον Πεπ Γκουρδιόλα μάλιστα, η Μπάγερν είχε πανηγυρίσει νίκη στο σπίτι της Σίτι τη μακρινή σεζόν 2013-14

Ένα πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι έβγαλε η κληρωτίδα του Champions League πριν λίγο με τη Μάντσεστερ Σίτι να αναμετράται στους «8» με τη Μπάγερν Μονάχου.

Ένα σούπερ ντέρμπι όπως καταλαβαίνει κανείς με δυο εκ των φαβορί για το Champions League να αγωνίζονται σε έναν πρόωρο τελικό, όχι για όλους βέβαια…

Συγκεκριμένα ο παλαίμαχος άσος των Βαυαρών Λόταρ Ματέους με πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε ότι η Σίτι δεν αποτελεί φαβορί για να κατακτήσει την πολυπόθητη κούπα, αλλά πολύ περισσότερο ο ίδιος θα αγχώνονταν αν η Μπάγερν έπεφτε πάνω στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Διαβάστε επίσης:  Αυτά είναι τα ζευγάρια των προημιτελικών του Champions League

«Είναι ανοησίες (αυτά που λέγονται πως φαβορί είναι η Σίτι). Νομίζω πως η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το μεγάλο φαβορί. Και μόνο το ότι έχουν κερδίσει το Champions League 5 φορές από το 2013-14 και μετά τα λέει όλα.

Όπως και να έχει η Μπάγερν θα έχει την ευκαιρία πλέον εμπράκτως να αποδείξει τα λεγόμενα του Ματέους.

Από εκεί και πέρα οι «πολίτες» έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τη Μπάγερν στους ομίλους του Champions League τη σεζόν 2013-14 αρχικά, με τον Πεπ Γκουρδιόλα μάλιστα να είναι προπονητής των Βαυαρών και να εκθέτει το σύνολο του Μανουέλ Πελεγκρίνι στην… Αγγλία, γιατί στη Γερμανία συνέβη το ακριβώς αντίθετο.

Ήταν 2 Οκτωβρίου όταν οι «πολίτες» υποδέχονταν τη Μπάγερν στην έδρα τους με τη γερμανική ομάδα να επικρατεί με 1-3 και τέρματα των Ριμπερί, Μίλερ, Ρόμπεν ενώ για τη Σίτι είχε σκοράρει ο Νεγρέδο.

Σε δεκατέσσερα παιχνίδια μάλιστα συνολικά, αυτή είναι η πρώτη ήττα της Σίτι κόντρα σε Γερμανούς (δεν έχουν χάσει άλλη).

Πάντως στη ρεβάνς του 4ου ομίλου του Champions League τότε, η Σίτι επικράτησε της Μπάγερν στη Γερμανία με 3-2 (Σίλβα, Κολάροφ, Μίλνερ οι σκόρερ των Άγγλων, Μίλερ και Γκέτσε αυτοί των Γερμανών).

Την επόμενη χρονιά οι δυο ομάδες βρέθηκαν ξανά αντιμέτωπες για τον 5ο όμιλο αυτή τη φορά του Champions League και μέτρησαν από μία νίκη η καθεμία.

Η Μπάγερν κέρδισε εντός με 1-0 και τέρμα του Μπόατενγκ.

Η Σίτι στην Αγγλία με 3-2 και χατ τρικ του Κουν Αγουέρο (τα τέρματα των Γερμανών πέτυχαν οι Τσάβι Αλόνσο και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι).

Το τι θα συμβεί τώρα στα νοκ άουτ δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι πως δυο μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αναμετρώνται, σε μία μάχη που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από όλον τον πλανήτη.

Επιμέλεια: Βασίλης Αγγελής

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ