Ο… αναμορφωτής Πιόλι που προσπαθεί να θυμίσει στην Ευρώπη ποια είναι η Μίλαν! (pics, vid)

Ο… αναμορφωτής Πιόλι που προσπαθεί να θυμίσει στην Ευρώπη ποια είναι η Μίλαν! (pics, vid)

Μετά από 16 ολόκληρα χρόνια οι «ροσονέρι» βρίσκονται στους «4» του Champions League με μιά νέου τύπου ομάδα, που φέρει τη σφραγίδα του Στέφανο Πιόλι.

Οι περισσότεροι (και πιο παλιοί) όταν ακούμε τη λέξη Μίλαν, στο μυαλό μας έρχονται σπουδαίες ευρωπαϊκές στιγμές των «ροσονέρι» από το παρελθόν. Το πρωταθλητριών κόντρα στην Μπαρτσελόνα το 1994, ο ιταλικός «εμφύλιος» του 2003 με τη Γιουβέντους. Ο τελικός του «αιώνα» το 2005 κόντρα στην Λίβερπουλ, και αυτός του ΟΑΚΑ δυο χρόνια μετά, με τους Μιλανέζους να «παίρνουν το αίμα τους πίσω». Από το 2007 και μετά τίποτα. Όσο περνούσαν τα χρόνια δε, το όνομα Μίλαν ακουγόταν όλα και πιο αραιά στην Ευρώπη (ακόμα κι αν ήταν στα ευρωπαϊκά σαλόνια δεν πρωταγωνιστούσε πλέον),  μέχρι που ήρθε ο Στέφανο Πιόλι.

Διαβάστε επίσης: StoiximaView: Προγνωστικά και αναλύσεις (Τετάρτη 19/4)

Ο αναμορφωτής της!

Ο 57χρονος ανέλαβε την ομάδα τον Οκτώβριο του 2019 με ένα ρόστερ που πολύ διέφερε από αυτά των μεγάλων ευρωπαϊκών επιτυχιών. Η Μίλαν δεν ήταν η σπουδαία Μίλαν του 1994. Του Σαβίσεβιτς, του Μαλντίνι, του Μασάρο, του Ντοναντόνι (και των άλλων αστέρων φυσικά). Ούτε αυτή του 2003 που έπαιρνε όποιον ήθελε, και είχε παίκτες όπως ο Ρουί Κόστα, ο Ντίντα ή ο Σεφτσένκο. Η Μίλαν δεν ήταν καν η ομάδα του 2007. Με εμπειρία πάνω της και ποδοσφαιριστές όπως ο Ζέεντορφ, ο Κακά, ο Πίρλο και ο Ιντσάγκι.

 

Ήταν μία ομάδα νέα, με ακατέργαστα διαμάντια. Παίκτες που ήθελαν καθοδήγηση και ο Πιόλι ήταν ο κατάλληλος για να τους κάνει πολύτιμα «κοσμήματα». Δείτε τον Τεό Ερνάντεζ. Η αξία του αριστερού μπακ σύμφωνα με το transfermarkt έχει «εκτοξευτεί» στα 60 εκατομμύρια ευρώ. Δείτε τον Ραφαέλ Λεάο που χθες πέρασε τους παίκτες της Νάπολι σαν να ήταν σταματημένοι. Μόλις στα 23 του δείχνει «το next big thing του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου». Και δεν είναι μόνο αυτοί. Με τον Πιόλι εξελίχθηκαν, τόσο ο Μπενασέρ και ο Μπραχίμ Ντίαζ όσο φυσικά και ο Σάντρο Τονάλι στα χαφ.

Έχανε παίκτες και τους αναπλήρωνε εκ των έσω

Τι κι αν δυο χρόνια νωρίτερα ο Τσαλχάνογλου άφηνε τους «ροσονέρι» για την Ίντερ. Ο Πιόλι κατακτούσε τη Serie A. Τι κι αν αποχωρούσε ο Φρανκ Κεσί για την Μπαρτσελόνα πέρσι. Η Μίλαν με ότι είχε, χωρίς να αγοράζει παίκτες αντίστοιχους, συνέχιζε με πίστη στο πλάνο της συν την εμπειρία. Την εμπειρία του Ολίβιε Ζιρού που στα 36 του δεν το βάζει κάτω και είναι παρών στη γραμμή κρούσης της θυμίζοντας μας «πως το πάθος χρόνια δεν κοιτά».

Μετά από 16 ολόκληρα χρόνια ξανά στους «4»

Με μία νεανική ομάδα λοιπόν, με ένα άλλου τύπου μοντέλο, με ένα τρόπο παιχνιδιού που πολλές φορές μπορεί να μην ελκύει, με τον… «σκοπό να αγιάζει τα μέσα», ο Πιόλι οδήγησε τους «ροσονέρι» ξανά στους «4» του Champions League αποκλείοντας τη φοβερή και τρομερή Νάπολι του «Κβαραντόνα», Κβαρατσχέλια. Με πολύτιμα «κοσμήματα» και παίκτες που πριν δυο/τρία χρόνια δεν τους ήξερε κανείς (όπως ο Τζούνιορ Μεσάιας). Με συγκεκριμένο πλάνο βασισμένο πάνω στον αντίπαλο. Ο Ιταλός τεχνικός ως άλλος «μάγος» για όλους τους παραπάνω λόγους αναμόρφωσε τη Μίλαν και με αυτά που είχε την έφερε ως εδώ.

Η Μίλαν αποκλείει τη Νάπολι ερχόμενη 1-1 εκτός έδρας και περνάει ξανά στους «4» του Champions League μετά από 16 ολόκληρα χρόνια:

Κι αν είναι λίγο πιο προσεχτικοί οι «ροσονέρι» μπορούν να φτάσουν σίγουρα στην πηγή και από εκεί και πέρα όλα είναι πιθανά.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ