Μίλαν: Πόσο της έλειψε ο Λεάο! (vids)

Μίλαν: Πόσο της έλειψε ο Λεάο! (vids)

Η Μίλαν ηττήθηκε από την Ίντερ με 2-0 στον πρώτο αγώνα των ημιτελικών του Champions League με έναν ποδοσφαιριστή ωστόσο να της λείπει πάρα πολύ... Ο λόγος για τα Ραφαέλ Λεάο.

Η Μίλαν ηττήθηκε τελικώς από την Ίντερ με 2-0 (0-2 για την ακρίβεια αφού οι Μιλανέζοι ήταν τυπικά γηπεδούχοι), στον πρώτο αγώνα για τα ημιτελικά του Champions League και όπως όλα δείχνουν πολύ δύσκολα θα πάρει την πρόκριση στον τελικό του Champions League (εκεί όπου έχει να βρεθεί 17 χρόνια).

Διαβάστε επίσης: «Παρών» με Βόλο ο Γκαρσία

Οι «νερατζούρι» πέτυχαν δυο γρήγορα γκολ στο πρώτο μέρος με τους Τζέκο και Μχιταριάν (σε διάστημα τριών λεπτών) στο 8ο και στο 11ο λεπτό και θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο μέρος οι «ροσονέρι» ανέβασαν απόδοση, είχαν ευκαιρίες (δοκάρι ο Τονάλι) αλλά τελικώς το σκορ έμεινε στο 2-0 και πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ για το σύνολο του Πιόλι

Η αλήθεια είναι πως οι «νερατζούρι» έχουν πιο γεμάτο ρόστερ από τους «ροσονέρι» στους οποίους έλειψε πάρα μα πάρα πολύ ο ένας που θα μπορούσε να «τρυπήσει» την άμυνα των παικτών του Ιντσάγκι.

Ράφαελ Λεάο, πόσο της έλειπες

Μιλάμε φυσικά για τον Ράφαελ Λεάο. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός που ήταν τραυματίας έβλεπε τις προσπάθειες των συμπαικτών του από τις εξέδρες και ένοιωθες ότι ήθελε να μπει μέσα και να παίξει. Αντ’ αυτού ο Πιόλι πήγε στη λύση του Σαλεμάκερς ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν είναι σαν τον 23χρονο εξτρέμ.

Ο Λεάο είναι ένας ποδοσφαιριστής ταχύτατος που στο ένας με έναν είναι ανίκητος. Αν ανοίξει το παιχνίδι μπορεί εύκολα να περάσει τον οποιονδήποτε σαν σταματημένο. Ο Σαλεμάκερς προσπάθησε αλλά δεν έχει αυτή την «έκρηξη». Εκτός αυτού ο 23χρονος, είναι ο ποδοσφαιριστής που από τα πλάγια ξέρει να ανοίγει και τις πιο κλειστές άμυνες ακόμα κι αν δεν μπορεί λόγω τακτικής αντιπάλου να… καλπάσει. Έχει τον τρόπο.

Επίσης είναι πολύ καλός εκτελεστής, πολύ καλός στις ασίστ και γενικά ένας ποδοσφαιριστής απαραίτητος, στη συγκεκριμένη Μίλαν που δεν έχει τους παίκτες ομάδων όπως η Ρεάλ ή Μάντσεστερ Σίτι.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές ήταν απαραίτητοι για τον Πιόλι και ειδικότερα αυτός. Μάλιστα στην αριστερή πλευρά έχει συμπαραστάτη και τον Τεό Ερνάντεζ και δημιουργούν ένα αχτύπητο δίδυμο.

Ο Λεάο τη φετινή σεζόν κάνει πράγματα και θαύματα με τη φανέλα των Μιλανέζων έχοντας σε 44 ματς -παρακαλώ- 13 γκολ και 13 ασίστ. Έλειψαν οι διεισδύσεις του, έλειψαν οι ντρίμπλες του, έλειψε αυτή η αναστάτωση που μπορεί να δημιουργήσει στην αντίπαλη άμυνα. Είναι παίκτης που θυμίζει Γκάρεθ Μπέιλ (στα πρώτα του).

Η Μίλαν εκ των πραγμάτων είχε δύσκολο έργο, με μία Ίντερ που στα τελευταία ματς της έχει πάρει τον… αέρα (τρεις συνεχόμενες ήττες μέσα στο 2023), αν λείπει και ο Λεάο τότε τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ περισσότερο…

Δύσκολα θα προλάβει τώρα…

Ο επαναληπτικός είναι σε μία εβδομάδα, ο Λεάο μπορεί να είναι διαθέσιμος αλλά το 2-0 είναι βαρύ σκορ. Η Ίντερ έχει τον τρόπο να διαχειριστεί το αποτέλεσμα και δύσκολα δε θα είναι στην πηγή…

Οι ντρίμπλες του και η εκρηκτικότητά του της έλειψαν πολύ:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ