Μίλαν – Ίντερ 0-2: Οι «νερατζούρι» κυριάρχησαν στο ντέρμπι και πήραν προβάδισμα τελικού

Μίλαν – Ίντερ 0-2: Οι «νερατζούρι» κυριάρχησαν στο ντέρμπι και πήραν προβάδισμα τελικού

Η Ίντερ έβαψε «νερατζούρι» το ντέρμπι του Μιλάνου νικώντας με 2-0 τη Μίλαν στον πρώτο ημιτελικό του Champions League και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό.

Το πρώτο Dervy della Mandonnina για τα ημιτελικά του Champions League ολοκληρώθηκε με τη μεγάλη νίκη της Ίντερ με 2-0 απέναντι στη Μίλαν, με τους «νερατζούρι» να παίρνουν μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Ιντζάγκι ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκε νωρίς με 2-0 χάρη σε γκολ των Τζέκο (8′) και Μικιταριάν (11′), έχασε ευκαιρίες για να βρει κι άλλα γκολ, ωστόσο δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και κράτησε με σχετική ευκολία το προβάδισμά τους.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Μονακό: Η επική σειρά του 2022, το 0/2 της regular season και μία σύγχρονη κόντρα (vids)

Με το «καλησπέρα σας» στο ματς, οι τυπικά φιλοξενούμενοι βρήκαν το γρήγορο γκολ, με τον Έντιν Τζέκο να σκοράρει με υπέροχο γυριστό σουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ, μόλις στο 8ο λεπτό.

Πριν προλάβουν οι «ροσονέρι» καλά καλά να καταλάβουν τι είχε συμβεί η ομάδα του Ιντζάγκι σκόραρε ξανά, με τον Μικιταριάν να βρίσκει άπλετο χώρο και να εκτελεί τον Μενιάν με ευκολία.

Ακολούθησε καταιγισμός ευκαιριών για τους «νερατζούρι», ο Αρμένιος είχε και δοκάρι με σουτ-βολίδα λίγο αργότερα, ωστόσο το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-2. Στο δεύτερο μέρος η Μίλαν αναπόφευκτα πήρε μέτρα στο γήπεδο κι έψαξε ένα γκολ για να μειώσει. Είχε δοκάρι με τον Τονάλι στο 63ο λεπτό, ο Πιόλι άλλαξε τον σχηματισμό και περιόρισε τη δράση της Ίντερ, αλλά το σκορ δεν άλλαξε, με το 0-2 να παραμένει μέχρι το τέλος και την Ίντερ να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη που τη φέρνει με το ένα πόδι στον τελικό του Champions League.

Μίλαν: Μενιάν, Καλάμπρια (82′ Καλουλού), Κιάερ (59′ Τιάο), Τομόρι, Ερναντέζ, Τονάλι, Κρούνιτς, Σαλεμάκερς (60′ Ορίγκι), Μπενασέρ (18′ Μεσίας), Ντίαθ (82′ Πομπέγκα), Ζιρού

Ίντερ: Ονανά, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου (78′ Γκαλιαρντίνι), Μικίταριαν (63′ Μπρόζοβιτς), Ντιμάρκο (71′ Ντε Φράι), Μαρτίνες (78′ Κορέα), Τζέκο (70′ Λουκάκου)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ