Το απίστευτο σερί των Κροατών στο Champions League έλαβε τέλος (pics)

Το απίστευτο σερί των Κροατών στο Champions League έλαβε τέλος (pics)

Τα σερί είναι για να σπάνε και αυτό ακριβώς συνέβη στην περίπτωση της Κροατίας, που μετά από 10 χρόνια, δεν κέρδισε Κροάτης το Champions League.

Για μία χώρα με το ποδοσφαιρικό μέγεθος της Κροατίας, το να έχει μόνιμα νικητή του Champions League, παίκτη από τη χώρα δεν είναι και το πιο σύνηθες φαινόμενο, όσο και αν η φουρνιά παικτών που είχε η χώρα τα τελευταία χρόνια, ήταν η καλύτερη στην ιστορία της.

Το παράδοξο ήταν πως τις τελευταίες 10 σεζόν από το 2013 έως το 2022 στο ρόστερ της ομάδας που κατακτούσε το Champions League υπήρχε τουλάχιστον ένας Κροάτης ποδοσφαιριστής.

Διαβάστε επίσης: Τα «σκάει» για επιθετικό killer ο ΠΑΟΚ

Αυτός που θα μπορούσε να συνεχίσει το σερί τη φετινή σεζόν ήταν ο αρχηγός της Ίντερ, Μαρσέλο Μπρόζοβιτς, που όπως αποδείχθηκε είχε πολύ δύσκολο έργο απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι και τελικά γνώρισε την ήττα με 1-0 από τους «Πολίτες», με αποτέλεσμα να «σπάει» και το σερί συνεχόμενων κατακτήσεων από Κροάτες.

Η αρχή είχε γίνει με τον Μάντζουκιτς, το 2013 ως παίκτης της Μπάγερν Μονάχου, που το είχε πάρει στον γερμανικό τελικό, κόντρα στην Ντόρτμουντ.

Από το 2014 έως το 2018 ο Μόντριτς έπαιρνε συνεχώς το τρόπαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Ράκιτιτς να διακόπτει προσωρινά τον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, για να το κατακτήσει με την Μπαρτσελόνα το 2015, απέναντι στη Γιουβέντους. Μάλιστα στους 3 συνεχόμενους τίτλους της Ρεάλ, 2016-18, εκτός από τον Μόντριτς στο ρόστερ της υπήρχε και ο Κόβασιτς.

Με την Λίβερπουλ να παίρνει το τρόπαιο με τα «μεγάλα αυτιά» το 2019, ο Λόβρεν στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, για να τον διαδεχθεί στο κροατικό σερί ο Πέρισιτς το 2020,ως παίκτης της Μπάγερν, στον τελικό με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Κόβασιτς μάλιστα είναι ο μοναδικός Κροάτης που έχει κατακτήσει το τρόπαιο και με δεύτερη ομάδα, σηκώνοντάς το ξανά, με τη φανέλα της Τσέλσι το 2021.

Στην περσινή διοργάνωση ο «γερόλυκος» Μόντριτς κατέκτησε ξανά το Champions League στον τελικό του Παρισιού, κόντρα στη Λίβερπουλ για να ολοκληρωθεί η επική «Ρεμοντάδα» της «Βασίλισσας».

Ο Μπρόζοβιτς φέτος δεν τα κατάφερε και αυτό το απίστευτο σερί των Κροατών ολοκληρώθηκε στις 10 συνεχόμενες κατακτήσεις.

To γεγονός βέβαια πως η Σίτι κατέκτησε το τρόπαιο, έδωσε την ευκαιρία σε ένα ακόμη πιο απίστευτο σερί να συνεχιστεί. Αυτό των Βραζιλιάνων που κατακτούν κάθε χρόνο το Champions League από το 2000 και μετά με μοναδικό κενό το 2005, όταν η Λίβερπουλ δεν είχε στο ρόστερ της κάποιον Βραζιλιάνο.

Ο Έντερσον είναι ο εκπρόσωπος της «χώρας του καφέ» που σήκωσε το Κύπελλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ