Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ 1-0: Τα σάρωσε όλα η ομαδάρα του Πεπ

Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ 1-0: Τα σάρωσε όλα η ομαδάρα του Πεπ

Η απίθανη Σίτι του Πεπ Γουαρντιόλα το πήρε κι αυτό! Χάρη σε ένα υπέροχο γκολ από τον Ρόδρι, οι «Πολίτες» νίκησαν με 1-0 την Ίντερ στον τελικό του Champions League και πέτυχαν το μυθικό τρεμπλ, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία τους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Τι κι αν σε ένα μεγάλο μέρος του ματς έμεινε μακριά από τα στάνταρ της; Τι κι αν για δεύτερο σερί τελικό έχασε το «μυαλό» της, Κέβιν Ντε Μπρόινε, λόγω τραυματισμού; Αυτή τη φορά η Μάντσεστερ Σίτι δεν μπορούσε να αφήσει την ιστορική ευκαιρία και χάρη στο εξαιρετικό γκολ του Ρόδρι επικράτησε με 1-0 της Ίντερ στο «Ατατούρκ» κατακτώντας το πρώτο Champions League της ιστορίας της.

Παράλληλα, η αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πέτυχε το πολυπόθητο τρεμπλ, βάζοντας τον τέλειο επίλογο στην κορυφαία σεζόν από την ημέρα της ίδρυσής της. Όσο για τον Καταλανό τεχνικό, έγινε ο πρώτος προπονητής που κατακτά δύο τρεμπλ, μετά από εκείνο το 2009 με την Μπαρτσελόνα. Από την άλλη, η Ίντερ με την πίκρα ότι θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη σε αυτό το παιχνίδι έτσι όπως εξελίχθηκε και βάσει των ευκαιριών που δεν αξιοποίησε.

Διαβάστε επίσης: Ο Καμπρέρα στο τραπέζι του Κορδόν – Η αποκάλυψη των Ισπανών, μαρτυρά πώς δουλεύει ο Ολυμπιακός

Πώς ξεκίνησαν

Η Σίτι ξεκίνησε με τον Έντερσον κάτω από τα δοκάρια, τους Ντίας, Ακάντζι και Άκε τριάδα στην άμυνα και τον Στόουνς σε ρόλο εξαριού δίπλα στον Ρόδρι. Γκουντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε και Γκρίλις ήταν η τετράδα πίσω από τον Χάαλαντ.

Για την Ίντερ ο Ονάνα ήταν στο τέρμα με τους Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι στην άμυνα. Ντάμφρις και Ντιμάρκο ήταν στις πλευρές, με τους Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου να είναι πίσω από τους Λαουτάρο και Τζέκο.

Η μεγάλη επέμβαση του Ονάνα και το déjà vu με Ντε Μπρόινε

Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς ήταν για τη Σίτι όταν στο 6’ ο Μπερνάρντο χόρεψε την άμυνα της Ίντερ από τα δεξιά και το σουτ που επιχείρησε έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Ονάνα. Παρά την ευκαιρία, οι «νεραντζούρι» έδειχναν να πατούν καλά αφού αν και η Σίτι είχε την κατοχή, η Ίντερ έκλεινε καλά τους χώρους και έψαχνε τρόπο να βγει στην κόντρα. Παράλληλα, ήταν εμφανές και το άγχος των Άγγλων που έκαναν αρκετά εύκολα λάθη.

Ένα μακρινό σουτ του Μπρόζοβιτς στο 20’ δεν απείλησε την εστία του Έντερσον και στο 27’ ήρθε η πολύ μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ντε Μπρόινε βρήκε με τρομερή κάθετη τον Χάαλαντ, αλλά ο Ονάνα με σπουδαία επέμβαση νίκησε τον Νορβηγό στο τετ α τετ. Και λίγο αργότερα ήρθε το σοκ για τη Σίτι καθώς στο 36’ ο Ντε Μπρόινε αποχώρησε με πρόβλημα και στη θέση του μπήκε ο Φόντεν.

Ο Βέλγος στάθηκε άτυχος για δεύτερο σερί τελικό αφού και σε εκείνον με την Ίντερ το 2021 είχε αντικατασταθεί λόγω τραυματισμού. Η Σίτι φάνηκε επηρεασμένη στα επόμενα λεπτά από την απώλεια του οργανωτή της και τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή για το πρώτο μέρος ήταν ένα μακρινό σουτ του Ακέ το οποίο δεν βρήκε στόχο.

Δεν πλήρωσε το λάθος, πανηγύρισε με Ρόδρι

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου το σκηνικό δεν άλλαξε. Υπήρξε όμως μία αναγκαστική αλλαγή ακόμη, αυτή τη φορά για την Ίντερ καθώς στο 57’ ο Τζέκο πέρασε εκτός και μπήκε στο γήπεδο ο Λουκάκου. Ένα λεπτό αργότερα οι «νερατζούρι» έχασαν τεράστια ευκαιρία για γκολ από απίστευτο λάθος της άμυνας της Σίτι.

Ο Μπερνάρντο γύρισε την μπάλα πίσω, ο Ακάνζι άφησε και ο Λαουτάρο βγήκε απέναντι από τον Έντερσον αλλά σε πλάγια θέση, τελειώνοντας τη φάση πάνω στον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα ενώ είχε την επιλογή της πάσας στον Λουκάκου. Τελικά το γκολ ήρθε και ήταν για τους «Πολίτες». Από εξαιρετική κάθετη του Ακάνζι και γύρισμα του Μπερνάρντο που κόντραρε, η Ρόδρι με υπέροχο πλασέ έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για την Ίντερ

Κι όμως, δύο λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να απαντήσει η Ίντερ που έχασε απίθανη ευκαιρία. Ο Ντι Μάρκο με τρομερή κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο και στην επαναφορά έπιασε νέα κεφαλιά η οποία σταμάτησε πάνω στον Λουκάκου. Στο 72’ ο Βέλγος φορ είχε ένα ωραίο σουτ από καλή θέση, με τον Έντερσον να μπλοκάρει εύκολα.

Στο 77′ ο Φόντεν πλάσαρε πάνω στον Ονάνα μέσα από την περιοχή και στα τελευταία λεπτά η Ίντερ έχασε δύο αδιανόητες ευκαιρίες για να στείλει το ματς στην παράταση. Στο 88′ ο Έντερσον έβγαλε εξ επαφής την καρφωτή κεφαλιά του Λουκάκου και ο Ντίας έδιωξε μπροστά από την γραμμή σε κόρνερ. Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκόζενς έπιασε γυριστή κεφαλιά, με τον Έντερσον να σώζει ξανά τη Σίτι και να κρατά το μηδέν δείχνοντας την τεράστια κλάση του. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Μαρτσίνιακ σφύριξε τη λήξη και έστειλε τους «Πολίτες» στα ουράνια.

Ίντερ: Ονάνα, Νταρμιάν (84’ Μχιταριάν), Ατσέρμπι, Μπαζτόνι (76’ Μπελανόβα), Ντάμφρις (76’ Γκοζενς), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Ντιμάρκο, Τσαλχάνογλου (84’ Ντ’Αμπρόζιο), Λαουτάρο Μαρτίνες, Ντζέκο (57’ Λουκάκου)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ρούμπεν Ντίας, Στόουνς (82’ Γουόκερ), Ακέ, Ακάντζι, Γκιντογκάν, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (36’ Φόντεν), Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις, Χάαλαντ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ