Και τώρα Μαρσέιγ για τον Παναθηναϊκό: Η κλήρωση των πλέι οφ του Champions League και οι όμιλοι του Europa League

Και τώρα Μαρσέιγ για τον Παναθηναϊκό: Η κλήρωση των πλέι οφ του Champions League και οι όμιλοι του Europa League

Επόμενος αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Champions League είναι η Μαρσέιγ, αλλά πριν το πρώτο ματς με τους Γάλλους, οι «πράσινοι» θα έχουν τον νου τους και στην κλήρωση της Δευτέρας (7/8). Δεδομένη η συμμετοχή τους στους ομίλους του Europa League και η ευρωπαϊκή τους παρουσία μέχρι τον Δεκέμβριο.

Έστω κι αν δυσκολεύτηκε περισσότερο από το αναμενόμενο, ο Παναθηναϊκός τελείωσε τη δουλειά κόντρα στην Ντνίπρο και προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League όπου τον περιμένει η Μαρσέιγ. Παράλληλα, οι «πράσινοι» εξασφάλισαν την παρουσία τους στους ομίλους του Europa League ό,τι κι αν γίνει κόντρα στους  Γάλλους, επιστρέφοντας σε ευρωπαϊκό όμιλο μετά από επτά χρόνια.

Το πρώτο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ θα είναι στη Λεωφόρο στις 8 ή 9 Αυγούστου, με τη ρεβάνς να διεξάγεται μία εβδομάδα αργότερα στο «Βελοντρόμ». Πριν ριχτεί στη «μάχη» με τους Μασσαλούς όμως ο Παναθηναικός θα μπει τη Δευτέρα (7/8, 13:00) στην κλήρωση που θα γίνει στη Νιόν της Ελβετίας για τα πλέι οφ του Champions League.

Διαβάστε επίσης: Ο Ολυμπιακός έκλεισε Πορόζο – Στην Ελλάδα ο διεθνής στόπερ από το Εκουαδόρ (vids)

Σε αυτή την κλήρωση θα μπει ως ζευγάρι με τη Μαρσέιγ και θα βρίσκεται στο γκρουπ των ανίσχυρων. Οι πιθανοί αντίπαλοι είναι ουσιαστικά ήδη γνωστοί καθώς θα παίξει είτε με το ζευγάρι της Μπράγκα με τη σερβική Μπάντσκα Τόπολα είτε με το ζευγάρι της Ρέιντζερς με τον νικητή του ζευγαριού Σερβέτ-Γκενκ.

Οι πρώτοι αγώνες των πλέι οφ θα διεξαχθούν στις 22 και 23 Αυγούστου και οι δεύτεροι στις 29 και 30 του μήνα. Σε περίπτωση αποκλεισμού από τη Μαρσέιγ, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει απευθείας στους ομίλους του Europa League βάσει του νέου φορμάτ της UEFA.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι με τη δεδομένη είσοδό του στους ομίλους του Europa League εξασφάλισε μπόνους συμμετοχής ύψους 3,63 εκατομμύριων ευρώ, ενώ σε αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθεί το Market Pool, τα χρήματα από το Coefficient Pool, αλλά και τα μπόνους για κάθε βαθμό (630.000 ευρώ για κάθε νίκη, 210.000 ευρώ για κάθε ισοπαλία) που ανεβάζουν κατά πολύ το συνολικό έσοδο από την ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ