Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα: ΑΕΚ και Παναθηναϊκός στον δρόμο για το «σεντόνι»

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα: ΑΕΚ και Παναθηναϊκός στον δρόμο για το «σεντόνι»

Η μεγάλη πρόκληση για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό είναι μπροστά, με τις δύο ομάδες της Αθήνας να θέλουν να... ξυπνήσουν μνήμες 2006 για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η τελευταία φορά που δύο ελληνικές ομάδες συμμετείχαν ταυτόχρονα σε ομίλους Champions League ήταν πριν από 17 χρόνια. Τη σεζόν 2006-7 συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ έδωσαν το «παρών» στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και έκτοτε κάτι τέτοιο δεν επαναλήφθηκε ποτέ ξανά. Τα επόμενα χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε έναν εκπρόσωπο ή και κανέναν, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Φέτος παρουσιάζεται μία ευκαιρία να ζήσουμε μέρες 2006, με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να βρίσκονται δύο βήματα από το να… κουνήσουν σεντόνι. Δεν είναι βέβαια τόσο εύκολο όσο ίσως ακούγεται, ωστόσο οι δύο ομάδες της Αθήνας έχουν τις πιθανότητές τους και είναι διατεθειμένες να παλέψουν για αυτές.

Η πρωταθλήτρια και νταμπλούχος, ΑΕΚ, μπήκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League ως ανίσχυρη και η τύχη δεν της χαμογέλασε καθώς έφερε στον δρόμο της μία από τις δυσκολότερες πιθανές αντιπάλους. Ο λόγος για την Ντιναμό Ζάγκρεμπ που πέρασε… αέρας το εμπόδιο της Αστάνα με συνολικό σκορ 6-0 και περιμένει την Ένωση σε δύο πολύ αμφίρροπα ματς. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του από τον δεύτερο γύρο και αφού ξεπέρασε το εμπόδιο της Ντνίπρο, έχει μπροστά του μία πολύ μεγάλη πρόκληση που ακούει στο όνομα Μαρσέιγ. Οι Γάλλοι ενισχύθηκαν στις μεταγραφές και για να τα καταφέρει η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να κάνει αγωνιστική υπέρβαση.

Διαβάστε επίσης: Ο Μίχαϊλιουκ, ο Ντόρσει και η δεδομένη επιθυμία του Αταμάν

Αν καταφέρουν να προκριθούν στην επόμενη φάση οι δύο ελληνικές ομάδες, θα πάρουν μέρος στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Τον αντίπαλό τους μάλιστα θα τον μάθουν αύριο (7/8, 13:00) στην κλήρωση που θα γίνει στη Νιόν της Ελβετίας, με τον δρόμο της ΑΕΚ να φαντάζει κάπως πιο βατός σε σχέση με του Παναθηναϊκού. Οι υποψήφιοι αντίπαλοι των Κιτρινόμαυρων είναι: Κλάκσβικ ή Μόλντε, Σλόβαν Μπρατισλάβας ή Μακάμπι Χάιφα, Ρακόβ ή Άρης Λεμεσού και η Αντβέρπ. Για τους Πράσινους είναι πιο δύσκολα τα πράγματα καθώς υποψήφιοι αντίπαλοι είναι: Μπράγκα ή Μπάτσκα και Ρέιντζερς ή Σερβέτ.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν ένα κοινό αυτή τη στιγμή. Είναι οι μόνες από τις πέντε ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν αυτό το καλοκαίρι στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που έχουν δεδομένη παρουσία σε ομίλους τον χειμώνα. Η ΑΕΚ θα είναι στη χειρότερη περίπτωση σε εκείνους του Conference League ενώ ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε τους ομίλους του Europa League με την πρόκριση επί της Ντνίπρο και ανεξάρτητα από το τι θα κάνει με τη Μαρσέιγ.

Γκαρσία και Τζούρισιτς… βλέπουν ομίλους

Οι δύο ομάδες της Αθήνας έχουν ουκ ολίγα «όπλα» στη φαρέτρα τους για να πιστεύουν πως θα μπορέσουν να πάρουν τις προκρίσεις κόντρα σε Ντιναμό και Μαρσέιγ. Για την ΑΕΚ τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει πιο «καυτός» ποδοσφαιριστής από το Λιβάι Γκαρσία. Ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης την περσινή σεζόν υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2028 την περασμένη Τετάρτη και – προς το παρόν – έβαλε τέλος στα μεταγραφικά σενάρια. Όχι ότι πριν υπογράψει έδειχνε επηρεασμένος από τον χορό εκατομμυρίων που είχε απλωθεί στα πόδια του. Στα τρία φιλικά που έπαιξε αυτό το καλοκαίρι, καθώς έχασε τα δύο πρώτα λόγω της συμμετοχής του στο Gold Cup, πέτυχε έξι γκολ και έδειξε πως βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση. Στη δεύτερη σεζόν του ως φορ, ο άσος από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο δείχνει έτοιμος για ακόμη πιο σπουδαία πράγματα και ο Ματίας Αλμέιδα ποντάρει πολλά πάνω του για την πρόκριση επί τα Ντιναμό σε πρώτη φάση.

Στον Παναθηναϊκό από την άλλη, όλα τα φώτα είναι στραμμένα πάνω στον Φίλιπ Τζούρισιτς. Ο 31χρονος άσος μπήκε στις καρδίες των φίλων της νέας του ομάδας με το… καλημέρα αφού ήταν καταλυτικός στην πρόκριση επί της Ντνίπρο. Πέτυχε εκπληκτικό γκολ για το 2-0 των Πράσινων στο εκτός έδρας ματς και σέρβιρε την ισοφάριση στον Σπόραρ στη ρεβάνς της Λεωφόρου μετά από τρομερή ατομική προσπάθεια. Ο Τζούρισιτς δείχνει πως είναι αυτό που έλειπε από τον Παναθηναϊκό στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και ήδη η επιρροή του στο παιχνίδι του «τριφυλλιού» είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Κόντρα στη Μαρσέιγ βέβαια θα έχει πολύ πιο δύσκολο έργο, ωστόσο η ποιότητα και οι παραστάσεις του αφήνουν υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ