Νέα Φιλαδέλφεια: Αγώνας δρόμου για να βρεθεί ο δολοφόνος του Μιχάλη – Συγκλονίζουν τα ντοκουμέντα από τη στιγμή της επίθεσης

Νέα Φιλαδέλφεια: Αγώνας δρόμου για να βρεθεί ο δολοφόνος του Μιχάλη – Συγκλονίζουν τα ντοκουμέντα από τη στιγμή της επίθεσης

Είναι 23.18 όταν ο Μιχάλης καταρρέει και όλοι έχουν καταλάβει ότι κινδυνεύει η ζωή του. Το ασθενοφόρο κατορθώνει να φτάσει στο σημείο στις 23.31.

Αγώνα δρόμου δίνουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για να βρεθεί ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσουρή,  ο οποίος έπεσε νεκρός μετά από χτύπημα στα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια, ύστερα από την επιδρομή χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Ελλήνων συνεργών τους.

Καθώς το όπλο του εγκλήματος δεν έχει βρεθεί ακόμη, το βάρος δίνεται στην ανάλυση του γενετικού υλικού που ελήφθη από τους 105 κατηγορούμενους, και στην ανάλυση των βίντεο από τα αιματηρά επεισόδια. Ελέγχονται επίσης βίντεο και φωτογραφίες που υπάρχουν στα κατασχεμένα κινητά των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει σε βίντεο η φιγούρα του δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη.

Η αστυνομία θα χρησιμοποιήσει ένα ειδικό λογισμικό που μετρά τα βιομετρικά χαρακτηριστικά καθώς στα βίντεο οι περισσότεροι από τους δράστες φορούν fullface και κράνη. Το λογισμικό μπορεί να δείξει μέσω ανάλυσης της εικόνας:Ύψος, βάρος, σωματότυπο και χαρακτηριστικά προσώπου.

Τα ντοκουμέντα που αποτυπώνουν το μένος των χούλιγκαν

Τα νέα πλάνα από τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, τις εφόδους των χούλιγκαν, αλλά και την καταδίωξη του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, λίγο πριν πέσει νεκρός από μαχαιριά, συγκλονίζουν. Στο βίντεο που εξασφάλισε ο Σκάι καταγράφεται λεπτό προς λεπτό η επίθεση στον Μιχάλη, ο οποίος φαίνεται να δέχεται άγριο ξυλοδαρμό με ρόπαλα. Οι εικόνες δείχνουν το πόσο οργανωμένοι και αποφασισμένοι ήταν οι χούλιγκαν να χτυπήσουν, ακόμη και να σκοτώσουν.

Η ώρα είναι 23:05, το βράδυ της 7ης Αυγούστου. Τα επεισόδια έχουν ήδη αρχίσει αφού έκαναν την εμφάνισή τους οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και στο βίντεο διακρίνεται ο αδικοχαμένος Μιχάλης να τρέχει προς το σημείο όπου εμφανίστηκαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό.

Οι φωτοβολίδες και τα δακρυγόνα πέφτουν βροχή και οι οπαδοί της ΑΕΚ που βρίσκονταν στο σημείο αναγκάζονται να γυρίσουν προς τα πίσω.

Μπροστά στην είσοδο της κερκίδας των επισήμων του γηπέδου της ΑΕΚ, οι οπαδοί της Ντιναμό απομονώνουν ένα από αυτούς. Χτυπούν τον οπαδό αλλεπάλληλες φορές με στειλιάρια μέχρι που πέφτει στο έδαφος, τον κλωτσούν στο κεφάλι, κάποιος τους φωνάζει να σταματήσουν, ο άνδρας κατορθώνει να απομακρυνθεί.

Tην ίδια ώρα, ο 29χρονος Μιχάλης (το άτομο που προσπαθεί να διαφύγει με την μπλε μπλούζα) δέχεται χτύπημα από ρόπαλο από ομάδα χούλιγκαν που καταδίωκε μερίδα φίλων της ΑΕΚ.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, διακρίνεται ο Μιχάλης -που βλέπει ότι δεν τον καταδιώκει κανείς- να βγάζει το κράνος του και κοιτάει το αριστερό του μπράτσο.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο αντιλαμβάνεται ότι έχει τραυματιστεί και αιμορραγεί. Δεν φαίνεται, ωστόσο, να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα του τραύματος και συνεχίζει να προχωρά προς την πεζογέφυρα. Στη συνέχεια, φαίνεται να κατευθύνεται στο παραπλήσιο περίπτερο, όπου επιχειρεί να κρυφτεί.

Συγκεκριμένα είναι 23.18 όταν ο Μιχάλης καταρρέει και όλοι έχουν καταλάβει ότι κινδυνεύει η ζωή του. Ένας οπαδός της ΑΕΚ προσπαθεί να τον βοηθήσει. Το ασθενοφόρο κατορθώνει να φτάσει στο σημείο στις 23.31. Ο Μιχάλης έχει χάσει πολύτιμο χρόνο και πολύ αίμα. Πλέον είναι πολύ αργά.

Δείτε το βίντεο

Τρία επίπεδα ερευνών

Οι πρώτοι 40 από τους 105 κατηγορούμενους που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, πήραν το χθες πρωί το δρόμο για τις φυλακές. 14 άτομα θα κρατηθούν σε Αυλώνα και Κορυδαλλό και οι υπόλοιποι σε ολιγομελείς ομάδες σε 16 σωφρονιστικά καταστήματα της περιφέρειας. Οι μεταγωγές των υπολοίπων, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, λόγω Δεκαπενταύγουστου, θα γίνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η έρευνα για τον εντοπισμό του δολοφόνου του Μιχάλη εξελίσσεται σε τρία παράλληλα επίπεδα: Εκτός από τα αποτελέσματα των δειγμάτων DNA τα οποία αναμένονται, η ΕΛ.ΑΣ ανοίγει τα κατασχεμένα κινητά των χούλιγκαν και ψάχνει βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια που μπορεί να τράβηξαν οι ίδιοι οι Κροάτες. Άνδρες του τμήματος Αθλητικής βίας χτενίζουν όλους τους σταθμούς από τα σύνορα έως την Αθηνά για βιντεοληπτικό υλικό από τη διαδρομή των νεοναζί χούλιγκαν.

Μάλιστα, οι αρχές έχουν εντοπίσει τη φιγούρα του δράστη αλλά δεν έχουν καταφέρει να καθαρίσουν την εικόνα και να τον ταυτοποιήσουν. Κάνουν λόγο για έναν άνδρα: ψηλό, εύσωμο, με καλυμμένα χαρακτηριστικά. Το νέο στοιχείο είναι το τατουάζ στο λαιμό, χωρίς όμως το σχέδιο να είναι ξεκάθαρο και από τους κατηγορούμενους είναι αρκετοί αυτοί που έχουν τατουάζ στο λαιμό.

Βασικοί ύποπτοι θεωρούνται 5 με 6 άτομα. Το δικό τους DNA θα εξεταστεί – κατά προτεραιότητα-  με τo γενετικό υλικό που βρέθηκε στον άτυχο Μιχάλη, αν και υπάρχουν αλλοιώσεις από άτομα που έσπευσαν να βοηθήσουν τον 29χρονο. Τα αποτελέσματα της αντιπαραβολής DNA κατηγορουμένων – θύματος αναμένεται να βγουν αύριο Τετάρτη (16/8).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ