ΑΕΚ: Να τελειώσει με τον εφιάλτη και να επανέλθει στην κανονικότητα (pic & vid)

ΑΕΚ: Να τελειώσει με τον εφιάλτη και να επανέλθει στην κανονικότητα (pic & vid)

Η ΑΕΚ θέλει απόψε να ολοκληρώσει τη δουλειά που άρχισε στο «Μάξιμιρ» κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ αφιερώνοντας την πρόκριση στον Μιχάλη Κατσούρη και στη συνέχεια να επιστρέψει όσο είναι εφικτό στους ρυθμούς της.

Αν το βράδυ της 7ης Αυγούστου δεν είχαν γίνει τα όσα τραγικά συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια με την επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν, απόψε η ΑΕΚ θα έπαιζε κόντρα στον Παναιτωλικό για την πρεμιέρα της Super League. Δυστυχώς όμως τα γεγονότα δεν αλλάζουν, ο Μιχάλης Κατσούρης δεν είναι πια στη ζωή και η Ένωση θα υποδεχτεί (21:45) στην κατάμεστη «Opap Arena» την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με στόχο να σφραγίσει την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League. Στο πρώτο της ευρωπαϊκό ματς στο σπίτι της μετά από 20 χρόνια!

Το πρώτο και πολύ μεγάλο βήμα έχει γίνει. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πήρε σπουδαία νίκη με 2-1 στο «Μάξιμιρ» και έγινε το μεγάλο φαβορί του ζευγαριού. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έχει ήδη προκριθεί. Θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια καθώς οι Κροάτες είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα που ξέρει να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις και πολλές φορές έχει πάρει προκρίσεις ενώ έχει βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.

Διαβάστε επίσης: «Πρόταση της Λιόν στον Ολυμπιακό για Καμαρά» (Pic)

Με μία εμφάνιση σαν αυτή του δεύτερου ημιχρόνου στο Ζάγκρεμπ η λογική λέει πως η ΑΕΚ δεν θα έχει πρόβλημα. Και εφόσον τα καταφέρει, θα έχει ελάχιστο χρόνο να προετοιμαστεί για το πρώτο ματς με την Αντβέρπ η οποία περιμένει να μάθει την αντίπαλό της. Η Ένωση θα πρέπει να ταξιδέψει στην Αμβέρσα καθώς το ματς είναι προγραμματισμένο για τις 22:00 το βράδυ της Τρίτης.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποιες αλλαγές δεδομένου ότι η ΑΕΚ έπαιζε την Τρίτη και θα παίξει και πάλι σε τρεις μέρες. Στη δεξιά πλευρά φαντάζει πιο πιθανό να υπάρξουν νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα, με τους Ρότα και Άμραμπατ να διεκδικούν θέση βασικού. Κάτι περισσότερο πολύ δύσκολα θα υπάρξει.

Δρακόντεια μέτρα και μεγάλη προσοχή 

Πέρα όμως από την πρόκριση, η ΑΕΚ έχει κι ένα ακόμη πολύ μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει. Να κυλήσουν όλα ομαλά με τη διεξαγωγή του ματς και να μην συμβεί το παραμικρό που θα προκαλέσει πρόβλημα στην ομάδα. Τα μέτρα ασφαλείας στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου θα είναι δρακόντεια και οι έλεγχοι πολύ αυστηροί. Στο παιχνίδι θα υπάρχει παρουσία εισαγγελέα ενώ η UEFA έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα δείξει καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές.

Η ΑΕΚ έτυχε καλής φιλοξενίας από την Ντιναμό στην Κροατία μετά από όσα έγιναν και κάτι αντίστοιχο περιμένουν όλοι πως θα συμβεί στην Αθήνα. Η διοίκηση των «κιτρινόμαυρων» έχει καλέσει στο γήπεδο τους γονείς του δολοφονημένου Μιχάλη, σε μία κίνηση με την οποία θέλει να δείξει αν μη τι άλλο ότι όλοι πρέπει να σεβαστούν την μνήμη του 29χρονου φίλου της ομάδας και να μην προβούν σε ενέργειες που στο τέλος θα βλάψουν την ομάδα.

Το μήνυμα της ΠΑΕ όλες αυτές τις μέρες είναι ξεκάθαρο. Η πρόκριση αυτή – εφόσον τελικά έρθει – θα είναι αφιερωμένη στον Μιχάλη που σίγουρα θα βλέπει από εκεί ψηλά την αγαπημένη του ομάδα. Οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν απευθύνει κάλεσμα σε όσους βρεθούν στο πέταλο να φορούν μαύρη μπλούζα, ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον Μιχάλη. Όλοι στην ΑΕΚ θέλουν αυτή την πρόκριση και ο Ματίας Αλμέιδα με τους ποδοσφαιριστές του είναι αποφασισμένοι να την πάρουν και να αφήσουν πίσω τους αυτόν τον εφιάλτη επιστρέφοντας όσο το δυνατόν στην κανονικότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ