Άντβερπ – ΑΕΚ: Οι πρωταθλήτριες της… τελευταίας στιγμής μάχονται για μία θέση στο Champions League

Άντβερπ – ΑΕΚ: Οι πρωταθλήτριες της… τελευταίας στιγμής μάχονται για μία θέση στο Champions League

Η ιστορία της κατάκτησης των τίτλων για ΑΕΚ και Άντβερπ μοιάζει περισσότερο σε παραμύθι παρά σε πραγματικότητα και η μοίρα τις φέρνει αντιμέτωπες για μία θέση στους ομίλους του Champions League.

Άντβερπ και ΑΕΚ τίθονται αντιμέτωπες για τα play-offs του Champions League με τη βέλγικη ομάδα να θέλει να βρεθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσεις μετά από 66 χρόνια. Ας θυμηθούμε όμως πως οι δύο ομάδες στέφθηκαν πρωταθλήτριες κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Ξεκινάμε με την «Ένωση», η οποία ισοβαθμούσε με τον Παναθηναϊκό (77 βαθμοί) λίγο πριν την έναρξη της 9ης αγωνιστικής των play-offs του πρωταθλήματος. Οι δύο πρωτοπόροι είχαν δύσκολο έργο καθώς θα αντιμετώπιζαν τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» αντίστοιχα. Η νίκη της ΑΕΚ στην Θεσσαλονίκη με 2-1 και σε συνδυασμό με την ήττα του «τριφυλλιού» στον Πειραιά έφεραν τα πάνω-κάτω στην βαθμολογία της Super League.

Με το πέρας της 9η αγωνιστικής η πρώτη θέση άνηκε πλέον στην ΑΕΚ η οποία πήρε κεφάλι τριών βαθμών και πλέον οδηγούσε την κούρσα του τίτλου. Το μόνο που έλειπε ήταν οι «κιτρινόμαυροι» να κάνουν το αυτονόητο. Να κερδίσουν τον Βόλο στον τελευταίο αγώνα της σεζόν για να στεφθούν πρωταθλητές χωρίς να ανησυχούν για το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού με τον Άρη. Το τέλος δεν επιφύλασσε εκπλήξεις με τον Παναθηναϊκό να αναδεικνύεται ισόπαλος με τον Άρη και την «Ένωση» να επικρατεί εύκολα της ομάδα της Μαγνησίας με 4-0 κατακτώντας το πρώτο πρωτάθλημά της μετά τη σεζόν 2017/2018.

Όσον αφορά την Άντβερπ, ο περιπέτεια που έζησε δεν γράφεται ούτε σε παραμύθι… Η πρωτοπόρος του βέλγικου πρωταθλήματος μέχρι την έναρξη της τελευταίας αγωνιστικής, Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ, θα αντιμετώπιζε εντός έδρας την αδιάφορη βαθμολογικά Κλαμπ Μπριζ ενώ η Γκενκ θα υποδεχόταν την Άντβερπ. Οι δύο αναμετρήσεις είχαν την ίδια ώρα εκκίνησης και με κάθε γκολ που επιτεύχθη σε κάποιον από τους δύο αγώνας ο τίτλος άλλαζε και χέρια. Συνολικά υπήρξαν έξι εναλλαγές στην δεύτερη θέση με το τέλος να επιφυλάσσει τα καλύτερα.

Η Άντβερπ τα είχε βρει σκούρα αφού έχανε με 2-1 μόλις 15 λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Ο Τόμπι Αλντερβάιρελντ είχε την κατάλληλη απάντηση και με δυνατό διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή σκόραρε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφαρίζοντας σε 2-2 που σε συνδυασμό με την ήττα της Ουνιόν χάρισε τον πρώτο τίτλο στην ομάδα του μετά από 66 χρόνια.

Οι δύο ομάδες έχουν ξαναβρεθεί αντιμέτωπες στις αρχές της φετινής σεζόν καθώς σε φιλικό προετοιμασίας η ΑΕΚ είχε κερδίσει με 3-0 χάρη στα γκολ του Φαν Βέερτ, Ζίνι και Κοσίδη στην Ολλανδία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ