Ο Μίχαϊλιουκ… αλλάζει τα δεδομένα για Μαντζούκα

Ο Μίχαϊλιουκ… αλλάζει τα δεδομένα για Μαντζούκα

Ο Λευτέρης Μαντζούκας πέρυσι βρήκε ρόλο στον Παναθηναϊκό, όμως η διαφαινόμενη απόκτηση του Σβι Μίχαϊλιουκ μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

O Παναθηναϊκός αποφάσισε κάνει ολική ανανέωση τη φετινή αγωνιστική περίοδο, μετά τις πολύ κακές δύο προηγούμενες σεζόν. Οι Πράσινοι έφεραν στην Ελλάδα τον Εργκίν Αταμάν και του έδωσαν τα… κλειδιά για να φτιάξει ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο που θα τους επαναφέρει στις επιτυχίες στη Euroleague.

Το ρόστερ έχει σχεδόν κλείσει και απομένει μια τελειωτική… πινελιά. Ο Σβι Μίχαϊλιουκ είναι ο μεγάλος στόχος του «τριφυλλιού» που έχει κάνει τα πάντα για τον κάνει κάτοικο Αθήνας. Ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει την πρότασή του στον Ουκρανό γκαρντ/φόργουορντ και περιμένει το μεγάλο «ναι» για να τον ντύσει στα πράσινα. Ολοκληρώνοντας με ιδανικό τρόπο τις κινήσεις του.

Ωστόσο η διαφαινόμενη απόκτηση του Μίχαϊλιουκ θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα όσον αφορά τον Λευτέρη Μαντζούκα. Έναν παίκτη που είναι από τις μεγάλες ελπίδες του ελληνικού μπάσκετ και μπορεί να φτάσει στο υψηλό επίπεδο.

Η μεγάλη εξέλιξη του Μαντζούκα

Το «τριφύλλι» δεν είχε να κρατήσει πολλά από την περασμένη χρονιά. Ίσως το πιο θετικό να ήταν οι εμφανίσεις του Μαντζούκα. Ενός παιδιού που από τα χρόνια του στον Προμηθέα είχε δείξει τι μπορεί να κάνει και ποια είναι η προοπτική του. Οι ελλείψεις στην γραμμή των ψηλών του Παναθηναϊκού, έκαναν τον Ντέγιαν Ράντονιτς αρχικά, και στη συνέχεια τον Χρήστο Σερέλη να δώσουν αρκετό χρόνο στον νεαρό άσο. Κι εκείνος ανταπέδωσε με εξαιρετικές εμφανίσεις.

Μάλιστα ο 20χρονος φόργουορντ είχε βρει και τον ρόλο του στη Euroleague, ενώ και στην Ελλάδα ήταν πρωταγωνιστής σε πολλές αναμετρήσεις. Αποτέλεσμα ήταν να αναδειχθεί ως ο κορυφαίος νέος παίκτης της σεζόν, αλλά και ο πιο βελτιωμένος. Πράγμα που έκανε τους πάντες στον Παναθηναϊκό να… τρίβουν τα χέρια τους.

Ο μεγάλος κίνδυνος για τον Μαντζούκα στον φετινό Παναθηναϊκό

Η απόκτηση του Μίχαϊλιουκ όμως μπορεί να αλλάξει ορισμένα δεδομένα. Αυτή την στιγμή ο Εργκίν Αταμάν έχει στην περιφέρεια 4+1 πολύ ικανούς παίκτες. Κώστας Σλούκας, Τζέριαν Γκραντ, Λούκα Βιλντόσα και Κάιλ Γκάι. Εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Μάριους Γκριγκόνις που έχει ακόμα συμβόλαιο. Χαρακτηριστικό πως όλοι τους μπορούν να παίξουν και στο «2».

Συνεπώς ο Ουκρανός προορίζεται να έχει τον ρόλο του βασικού σμολ φόργουορντ, έχοντας από πίσω τον Ιωάννη Παπαπέτρου ως μία άκρως ποιοτική λύση από τον πάγκο. Προχωρώντας, στη θέση «4» υπάρχει το… υπερόπλο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ που κάνει μεγάλες εμφανίσεις στα φιλικά με την Εθνική Ισπανίας, αλλά και ο Ντίνος Μήτογλου. Ο Έλληνας ψηλός μπορεί να παίξει και ως σέντερ, αλλά εκεί υπάρχουν πλέον οι Λεσόρ, Αντετοκούνμπο και Μπαλτσερόφσκι.

Το ερώτημα που γεννάται εύλογα λοιπόν είναι πως θα χωρέσει ο Μαντζούκας. Πέρυσι έπαιζε περίπου 13′ στη Euroleague και 18′ στην Basket League. Έχοντας δίπλα του παίκτες όπως ο Ντέρικ Γουίλιαμς και ο Δημήτρης Αγραβάνης για να μοιράζεται τα λεπτά. Πλέον όμως οι Πράσινοι θα έχουν στις δύο θέσεις των φόργουορντ (αν βάλουμε τον Μίχαϊλιουκ) από δύο εξαιρετικούς παίκτες, συν τους Γκριγκόνις και Γκάι που μπορούν να δώσουν λύσεις στο «3» (ο τελευταίος κυρίως σε σχήματα με τρία γκαρντ).

Όπως έχει βγει από το περιβάλλον του Παναθηναϊκού, ο Εργκίν Αταμάν είναι εντυπωσιασμένος τόσο με τον Μαντζούκα, όσο και με τον Αλέξανδρο Σαμοντούροφ, όμως ο Τούρκος τεχνικός δεν θα έχει εύκολο έργο στο να μπορέσει να δώσει χρόνο στον πρώτο. Προφανώς αν κάποιος μπορεί να το κάνει είναι εκείνος, ωστόσο θα περιμένουμε να δούμε αν τέλει όλα κυλήσουν καλά για τον Λευτέρη Μαντζούκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ