Μπράγκα – Παναθηναϊκός 2-1: Ο Μαντσίνι τον κράτησε ζωντανό

Μπράγκα – Παναθηναϊκός 2-1: Ο Μαντσίνι τον κράτησε ζωντανό

Με τον Μαντσίνι να σημειώνει «χρυσό» γκολ στις καθυστερήσεις, ο Παναθηναϊκός, έμεινε ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League (2-1).

Επεσε από τον… βράχο του Municipal και βρήκε πορτοφόλι κόντρα στην Μπράγκα ο Παναθηναϊκός (2-1)!

Με τον Μαντσίνι να σκοράρει στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, οι πράσινοι, διατήρησαν ολοζώντανες τις ελπίδες τους για πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Διαβάστε επίσης: Εχασε αλλά δεν χάθηκε: Τα στοιχεία που δείχνουν ότι η ΑΕΚ μπορεί να τα καταφέρει (pics, vid)

Ο Παναθηναϊκός ναι μεν ηττήθηκε με 2-1 από τους Πορτογάλους, αλλά με το «χρυσό» γκολ του Αργεντινού στο τέλος, απέδειξε πως θα πουλήσει πολύ ακριβά το «τομάρι» του και στη ρεβάνς του Ολυμπιακού Σταδίου.

Στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στάθηκε εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο του Municipal, αλλά δεν μπόρεσε να εξαργυρώσει τη θετική του εικόνα με ένα «χρυσό» γκολ.

Με τους «πρασίνους» να μπαίνουν νωθρά στην επανάληψη, οι Πορτογάλοι το εκμεταλλεύτηκαν βρίσκοντας δύο φορές τον δρόμο προς την εστία του Μπρινιόλι. Κάτι παραπάνω από τραγική η αντίδραση των αμυντικών του Παναθηναϊκού στο δεύτερο γκολ, πιάστηκαν στον… ύπνο από τους παίκτες της Μπράγκα.

Οι παίκτες του τριφυλλιού δεν το έβαλαν κάτω ούτε μετά το δεύτερο «χτύπημα» των γηπεδούχων και ο Μαντσίνι, σαν από μηχανής Θεός, άφησε τα πάντα ανοιχτά για την πρόκριση στα αστέρια.

Ολα για όλα στην Αθήνα και στο ΟΑΚΑ πλέον για τους «πρασίνους» που είδαν τον Αϊτόρ να επιστρέφει σε επίσημο ματς μετά από 9 μήνες στα πιτς.

Καλύτερος ο Παναθηναϊκός, αλλά…

Με μία αλλαγή παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σε σχέση με την αναμέτρηση του Βελοντρόμ. Ο Παλάσιος πήρε τη θέση του Βέρμπιτς στο αρχικό σχήμα, με τον Αργεντινό, μάλιστα, να είναι ιδιαίτερα δραστήριος.

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στο ματς και πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του Municipal. Ο Παναθηναϊκός πίεσε ψηλά από τα πρώτα λεπτά, αιφνιδιάζοντας τους παίκτες της Μπράγκα.

Μάλιστα, στο δεύτερο λεπτό, το τριφύλλι δημιούργησε και την πρώτη του ευκαιρία. Ο Μάγκνουσον σηκώθηκε ολομόναχος, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Οι πράσινοι έπαιζαν συνεχώς από τη δεξιά πτέρυγα και τον Βαγιαννίδη, προκαλώντας αρκετά ρήγματα στα πορτογαλικά μετόπισθεν.

Στο 8′ ο Μαντσίνι είχε δοκάρι, αλλά δόθηκε οφσάιντ, ενώ στο 16′ έκανε αισθητή την παρουσία της η Μπράγκα. Στην πρώτη της επίσκεψη στην πράσινη περιοχή, η πορτογαλική ομάδα κέρδισε πέναλτι με τον Μπρούμα. Ωστόσο, ο Τσβάιερ πήρε πίσω την απόφαση, αφού πρώτα την τσέκαρε στο VAR.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και στο 30′ σπατάλησε τεράστια ευκαιρία. Ο Παλάσιος έκανε ωραία ενέργεια και διαγώνιο σουτ, με τον Ματέους να λέει όχι.

Δυο λεπτά αργότερα, ο Μπρούμα πάτησε περιοχή και σούταρε, με την μπάλα να σταματάει στον Γεντβάι. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και απείλησαν δις την εστία του Μπρινιόλι. Πρώτα ο Μπρούμα έπιασε την κεφαλιά, με τον Ιταλό να μπλοκάρει. Ενω στις καθυστερήσεις, ο Όρτα έκανε το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι. Κάπως έτσι, οι δυο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

«Πράσινο» μπλακ άουτ και σωτήρας Μαντσίνι

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε διαφορετικά. Η Μπράγκα ήταν αυτή που έψαξε περισσότερο το γκολ. Και το βρήκε. Αρχικά προειδοποίησε στο 49ο λεπτό με τον Μπρινιόλι να κατεβάζει ξανά ρολά.

Τελικά, δυο λεπτά αργότερα, οι Πορτογάλοι άνοιξαν το σκορ με τον Ρουίθ. Ωραίο σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, με τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού να μην έχει απάντηση.
Στο 57’ οι πράσινοι απείλησαν με κεφαλιά του Παλάσιος, ενώ στο 63’ σπατάλησαν αδιανόητη ευκαιρία. Ο Μαντσίνι έκανε υπέροχη ενέργεια και πάσα στον Σπόραρ που σε κενό τέρμα κατάφερε και αστόχησε.

Ο Παναθηναϊκός δεν έφερε το ματς στα ίσια και το πλήρωσε στο 74’. Μετά από κάκιστη αντίδραση των αμυντικών του τριφυλλιού, οι Πορτογάλοι τους έπιασαν στον ύπνο στην εκτέλεση του πλαγίου άουτ, με τον Ντιαλό να εκτελεί από κοντά τον Μπρινιόλι για το 2-0.

Το δεύτερο γκολ κινητοποίησε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που ανακάτεψε την… τράπουλα στην εντεκάδα. Από τις πιο σημαντικές στιγμές της βραδιάς, η επιστροφή του Αϊτόρ σε επίσημο παιχνίδι μετά από 9 μήνες στα πιτς.

Οι πράσινοι δεν είχαν καθαρό μυαλό σε αρκετές φάσεις και στις καθυστερήσεις, ο Μπρινιόλι έσωσε την ομάδα του από τρίτο τέρμα. Και λίγο πριν το φινάλε, μετά από υπέροχη ασίστ του Ιωαννίδη, ο Μαντσίνι εκτέλεσε τον Ματέους για το 2-1. Ενα γκολ που κρατάει τον Παναθηναϊκό στο κόλπο της πρόκρισης.

Μπράγκα (Αρτούρ Ζόρζε): Ματέους, Γκόμες, Φόντε, Νιακατέ, Μαρίν, Μουσράτι (36′ Αντρέ Όρτα), Καρβάλιο, Μπρούμα (86′ Κάστρο), Πίτσι (66′ Τζαλο), Ρικάρντο Όρτα (86′ Λόπες), Ρουίθ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν (82′ Αράο), Βιλένα (76′ Τσέριν), Παλάσιος (76′ Αϊτόρ), Τζούριτσιτς (65′ Μπερνάρ), Μαντσίνι, Σπόραρ (65′ Ιωαννίδης).

Δείτε το live της αναμέτρησης ΕΔΩ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ