Το Champions League του… 90+ για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό (vids)

Το Champions League του… 90+ για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό (vids)

Εντυπωσιακά ποσοστά για ΠΑΟ και ΑΕΚ μετά το 90ο λεπτό στον δρόμο για τα... αστέρια. Η πίστη και η τύχη τους οδηγούν...

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της Μπράγκα, χάνοντας με σκορ 2-1. Ωστόσο, αυτό που κρατούν οι Πράσινοι είναι το γκολ του Μαντσίνι στο φινάλε της αναμέτρησης, το οποίο τους κρατά μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League.

Το εν λόγω τέρμα του Αργεντίνου μεσοεπιθετικού έρχεται να προστεθεί σε μια… μακρά λίστα με γκολ στα φινάλε των αγώνων, τόσο του Παναθηναϊκού, όσο και της ΑΕΚ. Γκολ που έχουν φέρει προκρίσεις για τις δύο ελληνικές ομάδες και φυσικά υπερπολύτιμους βαθμούς στη συνολική βαθμολογία της χώρας μας στην UEFA.

Η… άλωση του «Βελοντρόμ» και η Μπράγκα

Στην προηγούμενη φάση, δηλαδή για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, ο Παναθηναϊκός είχε ιδιαίτερα δύσκολο έργο απέναντι στη Μαρσέιγ. Οι Πράσινοι δεν πτοήθηκαν από το γεμάτο ονόματα ρόστερ των Μασσαλών και πήραν την πρόκριση. Μια πρόκριση που ήρθε με εντυπωσιακό τρόπο.

Το πρώτο ματς στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ολοκληρώθηκε με νίκη για το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με σκορ 1-0. Το τέρμα μπορεί να μην ήρθε στις καθυστερήσεις, όμως ο Μπερνάρντ σκόραρε στο 83′, αρκετά αργά δηλαδή μέσα στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στο «Βελοντρόμ» με… όνειρα. Στο πρώτο μέρος αυτά μετατράπηκαν σε… εφιάλτη, καθώς η Μαρσέιγ ήταν καταιγιστική και μπόρεσε να κάνει την ανατροπή προηγούμενη με 2-0. Στο δεύτερο ημίχρονο το «τριφύλλι» βελτιώθηκε αισθητά, πίεσε στο φινάλε και δικαιώθηκε. Στο 90’+4′ ο Γκεντουζί βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Ο Φώτης Ιωαννίδης σκόραρε, μείωσε σε 2-1, έστειλε το ματς στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι όπου ήρθε η πρόκριση με 5-3.

Για να έρθουμε στο «χθεσινό» βράδυ (23/8) όπου οι Πράσινοι έμειναν πίσω με δύο γκολ, όμως ο Μαντσίνι μείωσε στο τέλος και κρατά ζωντανές τις ελπίδες της ομάδας, ενόψει και της ρεβάνς στην Ελλάδα σε μια εβδομάδα. Έτσι ο Παναθηναϊκός μετρά 2/3 τελευταία γκολ στις καθυστερήσεις ενός ματς, ενώ έχει 3/3 αν ξεκινήσουμε να… μετράμε μετά το 80′.

ΑΕΚ, ο… εφιάλτης της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Αν ο Παναθηναϊκός το έκανε… 1,5 φορά στη Μαρσέιγ, η ΑΕΚ το έκανε 2… γεμάτες απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η πρώτη έγινε στο «Μάξιμιρ» της Κροατίας. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο πρώτο μέρος με 1-0, όμως η Ένωση εμφανίστηκε διαφορετική στο δεύτερο. Πίεσε και αρχικά μπόρεσε να ισοφαρίσει σε 1-1 με τον Στίβεν Τσούμπερ στο 59′ και στη συνέχεια ο Κώστας Γαλανόπουλος με ωραίο σουτ στο 90′ σόκαρε τους Κροάτες για το 2-1.

Αυτό που θα γινόταν όμως στην «OPAP Arena» δεν το περίμενε κανείς. Η Ντιναμό ήταν εκείνη που βρέθηκε μπροστά με 2-0 και μια ανάσα από την πρόκριση. Όλα αυτά μπαίνοντας στο 90ο λεπτό του αγώνα. Ο Σέρχιο Αραούχο στο 90’+2′ μείωσε σε 2-1, στέλνοντας το ματς στην παράταση εκείνη την στιγμή. Η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι στο 90’+11′, ο Γκαρσία αστόχησε όμως ο Βίντα δεν είχε όρεξη για παρατάσεις και παίρνοντας το… ριμπάουντ έκανε το 2-2 χαρίζοντας την πρόκριση.

Έτσι η Ένωση μετρά σε αυτά τα προκριματικά του Champions League συνολικά τέσσερα εκ των οποίων τα τρία από αυτά έχουν επιτευχθεί μετά τη συμπλήρωση των 90′ ενός αγώνα, διαμορφώνοντας έτσι ένα άκρως εντυπωσιακό 75% με 3/4 τέρματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ