H χαμένη ευκαιρία της ΑΕΚ και η ρέντα του Μπαλίκουισα με τις ελληνικές ομάδες

H χαμένη ευκαιρία της ΑΕΚ και η ρέντα του Μπαλίκουισα με τις ελληνικές ομάδες

Τι δεν είχε η ΑΕΚ σε ένα κρίσιμο παιχνίδι; Τη φλόγα στα μάτια των ποδοσφαιριστών της

Μια ασίστ, ένα γκολ. Είναι αδύνατο να μην εστιάσεις στο πρόσωπο του αγώνα. Νεαρός Βέλγος μεσοκυνηγός, που τα έκανε όλα και έδωσε την πρόκριση στην Αντβέρπ. Το 2-1 επί της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε την υπογραφή του Μίτσελ-Ανζ Μπαλίκουισα. Στα 22 του χρόνια, διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες του Βελγίου, φαντάζει ως εξαιρετικά πιθανό να μας απασχολήσει στο εγγύς μέλλον. Τον βλέπεις, όμως, και μάλλον κάτι σου θυμίζει. Ναι, δεν ήταν μακριά το προηγούμενο ραντεβού με ελληνικό κλαμπ.

Τον Δεκέμβριο του ’21, τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα και η Αντβέρπ υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Τελικό σκορ 1-0 για τους Βέλγους και με σκόρερ ποιόν λέτε; Τον Μπαλίκουισα! Από τα απίστευτα που όμως γράφουν ενδιαφέρουσες ιστορίες συμπτώσεων στο ποδόσφαιρο.

Τι δεν είχε η ΑΕΚ σε ένα κρίσιμο παιχνίδι; Τη φλόγα στα μάτια των ποδοσφαιριστών της. Αυτή δηλαδή που εμφάνισε στο μεγαλύτερο κομμάτι της προηγούμενης αγωνιστικής σεζόν. Πίεζε ψηλά, έκλεβε μπάλες, έφτιαχνε ευκαιρίες και είχε μια διάθεση να κυριαρχεί στο χορτάρι. Αυτό το στοιχείο απουσίαζε και μάλλον ήταν κομβικό στην εξέλιξη ενός καθοριστικού ραντεβού.

Όταν τον Ιούλιο νικάς με άνεση σε φιλικό και αργότερα, τον Αύγουστο χάνεις δύο φορές μέσα σε διάστημα επτά ημερών από την ίδια ομάδα, εν προκειμένω από την Αντβέρπ, τότε κάτι κάνεις λάθος. Κάτι πηγαίνει στραβά.

Ισως πάλι να χρειάζεται η ΑΕΚ να δει τα άκρα της άμυνάς της. Όχι πως πάει σούπερ η επίθεση τις τελευταίες εβδομάδες. Δυσκολεύεται να έρθει κοντά στο γκολ, μολονότι έχει «φορτώσει» με ικανούς παίκτες.

Της έλειψε ο Γκαρσία, καμμιά αμφιβολία. Αλλά ο Ρότα, φοβερά επιρρεπής σε λάθη στα μετόπισθεν που δεν καμουφλάρονται από τον ενθουσιασμό του, λες και έχασε τον Μπαλίκουισα στη φάση του πρώτου γκολ.

Βγήκε στην πλάτη του και μοίρασε την ασίστ στον Κερκ που επίσης δεν τον μάρκαρε σωστά ο Χατζισαφί, ενώ και ο Μουκουντί δεν λειτούργησε όπως θα έπρεπε. Στη δε φάση του 1-2, ξανά ο Μπαλίκουισα έφυγε γρήγορα γρήγορα, εκμεταλλευόμενος όχι μόνο το «φουλ επίθεση» που τότε έπαιζαν οι γηπεδούχοι, αλλά και την αδυναμία του Ρότα να παραμείνει συγκεντρωμένος.

Συμπέρασμα: πνευματικά και αγωνιστικά δεν ήταν έτοιμη η ΑΕΚ να αξιοποιήσει μια σημαντική ευκαιρία. Και αποδείχθηκε πως είναι δύσκολη εξίσωση να περάσεις από τα πλέι οφ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλει πλάνο, οργάνωση και πίστη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ