ΑΕΚ – Αντβέρπ 1-2: Το Champions League δεν είναι για όλους: Όνειρο ήταν και πάει και για την Ένωση…

ΑΕΚ – Αντβέρπ 1-2: Το Champions League δεν είναι για όλους: Όνειρο ήταν και πάει και για την Ένωση…

Μετά τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ με δεύτερη ήττα από την Αντβέρπ (1-2) είπε αντίο στο όνειρο του Champions League.

Τα αστέρια του Champions League… έσβησαν και για την ΑΕΚ

Μια μέρα μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού, η Ένωση πήρε την «σκυτάλη» μένοντας εκτός… σεντονιού από την Αντβέρπ, η οποία ήρθε στην «Opap Arena» με στόχο να «τσεκάρει» το εισιτήριο για τους προνομιούχους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και αυτό έκανε.

Διαβάστε επίσης: Σαν τους «τουρίστες» της ΕΠΟ δεν έχει…

Κέρκ (73′) και Μπαλικουισά (95′) τα γκολ των Βέλγων, με τον Αραούχο να ισοφαρίζει προσωρινά στο 90′.

Πως παρατάχθηκαν
Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε κάτω από τα δοκάρια τον Στάνκοβιτς, με τους Ρότα, Μουκουντί, Βίντα και Χατζισαφί στην τετράδα της άμυνας. Οι Σιμάνσκι και Πινέδα στα χαφ, με τους Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ και Τσούμπερ πίσω από τον Πόνσε.

Η ενδεκάδα της Αντβέρπ: Μπουτέζ, Βάινς, Αλντερβάιρελντ, Κουλιμπαλί, Ντε Λατ, Κεϊτά, Έκενκαμπ, Φερμέιρεν, Μούχα, Μπαλικουίσα, Γιάνσεν.

Προσπάθησε να αιφνιδιάσει η Αντβέρπ

Όσοι πίστευαν πως οι Βέγλοι θα ξεκινήσουν με ανασταλτικούς προσανατολισμούς την αναμέτρηση, θέλοντας να διαφυλάξουν το υπέρ τους 1-0 του πρώτου αγώνα έκαναν λάθος, μιας και το σύνολο του Φαν Μπόμελ, μπήκε από το πρώτο λεπτό με σκοπό να πρεσάρει ψηλά την αμυντική γραμμή της Ένωσης, προκειμένου να της δημιουργήσουν προβλήματα.

Κάτι που κατάφερε με επιτυχία στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, μιας και η Αντβέρπ ήταν αυτή που δημιούργησε την πρώτη αξιόλογη στιγμή, με το σουτ του Μούγια στο 4’ να διώχνει με δυσκολία ο Στάνκοβιτς.

Ανέλαβε τα ηνία στη συνέχεια η ΑΕΚ

Μετά το πρώτο μουδιασμένο 10λεπτο οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο, επιβάλλοντας σιγά σιγά τον δικό τους ρυθμό. Έχοντας βέβαια και την ώθηση του κόσμου η Ένωση ανάγκασε τους Βέλγους να οπισθοχωρήσουν αρκετά, με τους γηπεδούχους να αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνοι.

Ο Αλντερβάιρελντ έκοψε τελευταία στιγμή τα επικίνδυνα γυρίσματα μέσα στην περιοχή των Άμπραμπατ και Ρότα στο 14′ και στο 16′, ενώ η κεφαλιά του Πόνσε δύο λεπτά αργότερα έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπουτέζ.

Μια… ανάσα από το 1-0 η Ένωση

Έπειτα από τα προειδοποιητικά «καμπανάκια» προς την άμυνα των Βέλγων πριν την συμπλήρωση 20λεπτών αγώνα, η ΑΕΚ άγγιξε το 1-0 με τον Πόνσε στην φάση του 24’. Πιο συγκεκριμένα ο Αργεντίνος φορ έκλεψε την μπάλα, μετά το ολέθριο λάθος του Μπουζέτ, ωστόσο ο τερματοφύλακας τον φιλοξενούμενων… έσβησε την γκάφα του διώχνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του φορ της ΑΕΚ.

Το σκηνικό της αναμέτρησης δεν άλλαξε μέχρι την συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου, με το σύνολο του Αλμέιδα να έχει τον έλεγχο του αγώνα, προσπαθώντας να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι στόχευαν να γίνουν απειλητικοί, κυρίως μέσω των αντεπιθέσεων.

Η ΑΕΚ το κυνήγησε μέχρι το φινάλε, αλλά οι Βέλγοι «χτύπησαν» την κατάλληλη στιγμή

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπόρεσαν να εξουδετερώσουν η μια την άλλη. Στο 57′ ο Γκατσίνοβιτς έκανε το γύρισμα στον Τσούμπερ και αυτός έκανε το παράλληλο γύρισμα μέσα στη μικρή περιοχή, όμως ο Αλντερβάιρελντ απομάκρυνε σωτήρια.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι άρχισαν σταδιακά να ανεβάζουν την απόδοση τους, χάνοντας τεράστια ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Μούγα στο 61′ να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας.

Ότι δεν κατάφερε ο Μούγα, το πέτυχε λίγα λεπτά αργότερα ο Κερκ (73′), ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα και από το εξαιρετικό γύρισμα του Μπαλικουισά, «παγώνοντας» έτσι την «Opap Arena».

Στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα προσπάθησαν να μπουν στη διεκδίκηση της πρόκρισης, με τον Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή να κάνει το 1-1 στο 90′, βάζοντας φωτιά στο… γήπεδο.

Με τα λεπτά του έξτρα χρόνο να είναι αρκετά (8′), η ΑΕΚ έψαξε το «χρυσό» γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, ωστόσο αυτό δεν ήρθε ποτέ, με τον Μπαλικουισά στο 95′ να βάζει τέλος στα όποια όνειρα της ΑΕΚ για… αστέρια διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (80′ Γιόνσον), Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (80′ Πισάρο), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (80′ Μάνταλος), Άμραμπατ (69′ Ελίασον), Τσούμπερ (69′ Αραούχο), Πόνσε.

Άντβερπ: Μπουτέ, Βάινς, Αλντερβάιρελντ (65′ Βαν ντε Μπσχ), Κουλιμπαλί, Ντε Λατ, Κεϊτά, Έκενκαμπ (65′ Κερκ), Φερμέιρεν, Μούχα, Μπαλικουϊσά (90+8′ Οντρέικα), Γιάνσεν (83′ Γιουσούφ).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ