Κάρλο Αντσελότι: Ο «άρχοντας» του Champions League (vids)

Κάρλο Αντσελότι: Ο «άρχοντας» του Champions League (vids)

Ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο Mr. Champions League, συνεχίζοντας να γράφει ιστορία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε μια άνετη νίκη επί της Μπράγκα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου με 3-0 και έκλεισε θέση στους «16» του Champions League, κάνοντας το 4/4, ενώ θέλει μόλις έναν βαθμό για να κατακτήσει και την κορυφή του ομίλου.

Ωστόσο, μετά το τρίποντο επί της πορτογαλικής ομάδας, μικρή σημασία έχει το αποτέλεσμα και η 27η παρουσία των «μερένχες» στη νοκ-άουτ φάση, μπροστά στο θρυλικό επίτευγμα που πέτυχε ο Κάρλο Αντσελότι στο ματς με την Μπράγκα.

Ο «Δον Κάρλο» έγραψε ιστορία για ακόμη μια φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, καθώς έφτασε τις 116 νίκες στο Champions League και έγινε ο προπονητής με τις περισσότερες στον θεσμό. Ο σπουδαίος Ιταλός θα θυμάται για πάντα τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αφού ανέβηκε στο… πάνθεον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ξανά.

Για να αντιληφθεί κανείς πόσο μεγάλο είναι το επίτευγμα του προπονητή της βασίλισσας αρκεί να δει ότι ξεπέρασε τον θρυλικό προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος έχει 115 νίκες στο Champions League.

Ο ζωντανός θρύλος της διοργάνωσης

Ο Αντσελότι μετά και την πρόκριση της Ρεάλ στα νοκ-άουτ, αλλά και την κατάληψη της κορυφής στην ιστορική λίστα των προπονητών, στοχεύει στην κατάκτηση της κούπας με τα «μεγάλα αυτιά» ξανά. Ο Ιταλός προπονητής έχει φτάσει σε 5 τελικούς στην καριέρα του, όντας ο μοναδικός που το έχει καταφέρει στην ιστορία της διοργάνωσης και στοχεύει στον 6ο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παρουσία του στους τελικούς ξεκίνησε με τη Μίλαν (2003, 2005 και 2007), όπου πήρε δύο τίτλους και συνεχίζεται με τη Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία έχει φτάσει στο παρελθόν δύο φορές (2014, 2022), έχοντας κάνει το απόλυτο.

Ο Αντσελότι είναι έτσι κι αλλιώς ένας θρύλος του Champions League και «γιγαντώνει» τον μύθο του στη Ρεάλ, την ώρα που έχει 4 Champions League, την ώρα που οι εν ενεργεία προπονητές δεν έχουν πάνω από δύο!

Μοναδικοί που είναι κοντά στον Ιταλό σπουδαίο τεχνικό είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν που έχει τρία στα χρόνια κυριαρχίας της Ρεάλ, αλλά είναι χωρίς ομάδας και φυσικά ο Μπομπ Πέισλι, που είχε πανηγυρίσει επίσης 3 αλλά τις σεζόν 1977. 1978 και 1981.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ