Σίτι και Ρεάλ με το… ένα πόδι στα προημιτελικά (vids)

Σίτι και Ρεάλ με το… ένα πόδι στα προημιτελικά (vids)

Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι πέτυχαν μεγάλες εκτός έδρας νίκες κόντρα σε Λειψία (0-1) και Κοπεγχάγη (1-3), με αποτέλεσμα να βρίσκονται πολύ κοντά στην πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Champions League

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League απέκτησαν οι Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης μετά τις αποψινές, πρώτες, αναμετρήσεις της φάσης των «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ειδικά το σύνολο του Πεπ Γκουαρντιόλα μπορεί να κάνει ήδη τα σχέδιά του για τους «8», διότι επικράτησε με σκορ 3-1 της Κοπεγχάγης μέσα στη Δανία, με τη ρεβάνς της Αγγλίας να έχει πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα.

Διαβάστε επίσης: Ένας κανονικός προπονητής, σε μια δίκαιη αξιολόγηση…

Πιο δύσκολη η νίκη της Ρεάλ μέσα στη Λειψία, καθώς νίκησε με 1-0. Προβάδισμα, μεν, για την ομάδα του Κάρλος Αντσελότι, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, δε, εν όψει της ρεβάνς στο «Santiago Bernabeu».

Το πρώτο ημίχρονο στην αναμέτρηση της Λειψίας με τη Ρεάλ Μαδρίτης έληξε δίχως να σημειωθεί κάποιο γκολ. Η φάση που σήκωσε τη μεγαλύτερη συζήτηση πάντως έγινε μόλις στο δεύτερο λεπτό, με το γκολ-κεφαλιά του Σέσκο να ακυρώνεται για παρεμπόδιση στον τερματοφύλακα Λούνιν.

Η Ρεάλ όμως μπήκε καλύτερα στο β’ μέρος του ματς και κατάφερε να ανοίξει το σκορ με καταπληκτικό γκολ του Μπραχίμ Ντίας στο 48′, ο οποίος, έπειτα από ασίστ του Ντάνι Καρβαχάλ, πέρασε τρεις παίκτες και πλάσαρε ιδανικά τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 0-1 της «Βασίλισσας».

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τη Λειψία πάντως να αξίζει κάτι παραπάνω από τον συγκεκριμένο αγώνα, καθώς έχασε κάποιες ευκαιρίες και θα μπορούσε να σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ, αλλά ο εξαιρετικός Λούνιν… κατέβασε ρολά!

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Σιμακάν, Ορμπάν, Χένρικς (75’ Αϊνταρά), Ράουμ, Σλάγκερ (90’ Καμπλ), Κλόστερμαν, Όλμο (75’ Ελμάς), Σίμονς, Σέσκο, Οπεντά (75’ Πόουλσεν).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Λούνιν, Καρβαχάλ, Τσουαμενί, Νάτσο, Μεντί, Κρόος, Καμαβινγκά, Βαλβέρδε, Μπραΐμ Ντίαθ (84’ Βάθκεθ), Ροδρίγο (84’ Χοσέλου), Βινίσιους

Στο δεύτερο ματς του πρώτου «πιάτου» της φάσης των «16» του Champions League, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με σκορ 3-1 της Κοπεγχάγης μέσα στη Δανία και πλέον δεν χάνεται η πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς η ρεβάνς στο «Etihad Stadium» κρίνεται ως διαδικαστικού χαρακτήρα.

Τα γκολ των «Σίτιζενς» πέτυχαν οι Κέβιν Ντε Μπρόινε (10′) και Μπερνάρντο Σίλβα (45+3′). Προς στιγμήν είχε ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους ο Μάττσσον στο 34′, με τους παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα, ωστόσο, να μην επηρεάζονται από αυτό το τέρμα και να φτάνουν στη νίκη που τους δίνει μισή-πρόκριση.

Μάλιστα, πέτυχαν και τρίτο γκολ, με σκόρερ τον Φόντεν στο 90+2′, ο ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-1 υπέρ των φιλοξενούμενων.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Γκράμπαρα, Ντάικς, Βάβρο, ΜακΚένα, Μάατσον(81’ Λάρσον), Κλάεσον(55’ Κορνέλιους), Γέλερτ, Ασουρί(81’ Σόρενσεν), Ελιουνούσι, Φαλκ, Ντιόγκο Γκονσάλβες(70’ Χόιλουντ).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Ακέ, Στόουνς, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα(78’ Νούνες), Ντε Μπρόινε, Φόντεν, Γκρίλις(22’ Ντοκού), Χάαλαντ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ