Συμπληρώνεται το παζλ της «8άδας»

Συμπληρώνεται το παζλ της «8άδας»

Από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (6/3) είναι γνωστές οι μισές ομάδες των προημιτελικών στο Champions League

Από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (6/3) είναι γνωστές οι μισές ομάδες των προημιτελικών στο Champions League, την Τρίτη (12/3) και την Τετάρτη  (13/3) θα αποφασιστούν οι υπόλοιπες, με την ολοκλήρωση των άλλων τεσσάρων επαναληπτικών αναμετρήσεων (όλες με ώρα έναρξης στις 22:00).

 Η Άρσεναλ θέλει να ξορκίσει την «κατάρα» των «16»

Ενώ η Άρσεναλ έδειχνε σχεδόν σίγουρη ότι θα επέστρεφε στο Λονδίνο αλώβητη  από το ταξίδι της στο Πόρτο, στις καθυστερήσεις ο Γκαλένο την καταδίκασε σε ήττα (1-0) στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στη φάση των «16» της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων στον  κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Γκαρσία – Πόνσε: Τα 25 γκολ του «φονικού» διδύμου της ΑΕΚ και η σκέψη του Αλμέιδα να τους βάλει μαζί (vids)

Οι «κανονιέρηδες» έχουν χάσει πλέον τους τελευταίους επτά πρώτους αγώνες τους σε αυτή τη φάση και δεν έχουν προχωρήσει πέρα από τους «16» από τη σεζόν 2009/10, όντας νοκ άουτ σε αυτό το σημείο σε επτά περιπτώσεις από τότε.  Έτσι σίγουρα η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα θα θέλει απεγνωσμένα να αλλάξει αυτή την αφήγηση στο Λονδίνο, όταν α υποδεχθεί (12/3) τους «δράκους» του Σέρτζιο Κονσεϊσάο

 Λεβαντόφσκι vs Οσίμεν μέρος 2ο 

Ο πρώτος αγώνας μεταξύ Νάπολι και Μπαρτσελόνα στην Ιταλία ήταν μια ιστορία δύο αστέρων επιθετικών. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι της Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ με ένα ωραίο τελείωμα για το 93ο του γκολ στο Champions League, πριν ο -πάντα επικίνδυνος- Βίκτορ Οσέιμεν ισοφαρίσει 15 λεπτά αργότερα για να αφήσει την υπόθεση πρόκριση ανοικτή, ενόψει της ρεβάνς στην Καταλονία.

Αν και υπάρχει ποιότητα που…περισσεύει και στις δύο αυτές ομάδες, δεν θα ήταν έκπληξη εάν αυτή η ισοπαλία αποφασιστεί από έναν από τους δύο επιθετικούς αστέρες.
«Επειδή δεν βάλαμε το παιχνίδι για ύπνο, οι αντίπαλοί μας σκόραραν με την πρώτη τους προσπάθεια στο τέρμα», είπε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα Τσάβι Ερνάντες. «Τώρα θα δώσουμε μεγάλη ώθηση για να προκριθούμε μπροστά στους οπαδούς μας».

 Τραυματίας ο Αρναούτοβιτς που αποφάσισε» το ματς στο Μιλάνο

Παρ’ όλο όλα τα φώτα ήταν πάνω στο εντυπωσιακό επιθετικό δίδυμο της Ίντερ, Μάρκους Τιράμ και του Λαουτάρο Μαρτίνες, που είναι η κύρια απειλή για την Ατλέτικο Μαδρίτης, τελικά ήταν ο βετεράνος επιθετικός Μάρκο Αρναούτοβιτς που διευθέτησε το πρώτο παιχνίδι στο Μιλάνο. Ο πρώην παίκτης της Στόουκ και της Γουέστ Χαμ ήρθε από τον πάγκο για να κάνει τη διαφορά, 11 λεπτά πριν από το τελευταίο σφύριγμα.

Όμως ο 34χρονος Αυστριακός, ο οποίος έχει κάνει αρκετά για να κερδίσει μια θέση στην αρχική ενδεκάδα, δεν θα έχει αυτή την ευκαιρία, αφού τραυματίστηκε στην εκτός έρδας νίκη (1-0) επί της Μπολόνια και θα επιστρέψει μετά το διεθνές διάλειμμα.

 Ο Μάλεν στοιχειώνει ξανά την PSV

Ήταν ο Ντόνιελ Μάλεν που άνοιξε το σκορ για την Ντόρτμουντ κόντρα στην πρώην ομάδα του στο πρώτο παιχνίδι στο Αϊντχόφεν. Ο Ολλανδός  επιθετικός, ο οποίος αγωνίστηκε στην PSV πριν από τη μετακίνησή του στη Γερμανία το 2021, αρνήθηκε να πανηγυρίσει όταν έβαλε μπροστά την Ντόρτμουντ λίγο μετά από τα 20 λεπτά παιχνιδιού.

Η PSV αντέδρασε με τον Λουκ ντε Γιονγκ -έναν επιθετικό που εγγυάται γκολ – με  πέναλτι στην επανάληψη (56’) για να ισοφαρίσει  σημειώνοντας το 28ο  γκολ στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Λοιπόν, ποιος από αυτούς τους πρώην πρωταθλητές Ευρώπης θα προχωρήσει;

Ο αμυντικός της Ντόρτμουντ, Νίκο Σλότερμπεκ, φαίνεται βέβαιος ότι το πλεονέκτημα έδρας θα λειτουργήσει αποφασιστικά για την ομάδα του : «Θα είναι 80.000 άνθρωποι εκεί σε μια βραδιά Champions League», είπε. «Είμαστε αήττητοι εκεί».

Τα αποτελέσματα των τεσάρων πρώτων αγώνων ρεβάνς και το πρόγραμμα των τεσσάρων τελευταίων επααληπτικών συναντήσεων (όλες με ώρα έναρξης 22:00) στην φάση των «16» του Champions League:

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Λάτσιο (Ιταλία)           3-0         (0-1)
Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)     1-2         (0-2)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Λειψία (Γερμανία)            1-1         (1-0)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Κοπεγχάγη (Δανία)           3-1         (3-1)
Αρσεναλ (Αγγλία)-Πόρτο (Πορτογαλία)                 12/03        (0-1)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Νάπολι (Ιταλία)               12/03        (1-1)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Ιντερ (Ιταλία)          13/03        (0-1)
Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Αϊντχόφεν (Ολλανδία)          13/03        (1-1)

*Η κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαρτίου (14:00) στη Νιόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ