Άρσεναλ – Πόρτο (4-2 πεν, 1-0 κδ, παρ): Ο «κέρβερος» Ράγια έστειλε τους κανονιέρηδες στα προημιτελικά

Άρσεναλ – Πόρτο (4-2 πεν, 1-0 κδ, παρ): Ο «κέρβερος» Ράγια έστειλε τους κανονιέρηδες στα προημιτελικά

Με «ήρωα» τον Ράγια ο οποίος απέκρουσε δύο εκτελέσεις η Άρσεναλ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Πόρτο στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι (4-2) και να επιστρέψει στα προημιτελικά του Champions League μετά από 14 ολόκληρα χρόνια.

Με τον Ράγια να φορά την στολή του «ήρωα» η Άρσεναλ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Πόρτο στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι και να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League μετά από 14 ολόκληρα χρόνια.

Ο Ισπανός κίπερ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα μιας και απέκρουσε δύο εκτελέσεις των Πορτογάλων στέλνοντας κάπως έτσι τους Λονδρέζους στους επτά ουρανούς.

Διαβάστε επίσης: Μπάγερν Μονάχου Κ19 – Ολυμπιακός Κ19 1-3: Έγραψαν ιστορία τα μωρά του θρύλου

Ο Γκαλένο με φοβερή γκολάρα είχε δώσει το προβάδισμα στην Πόρτο από το πρώτο ματς, αλλά τώρα ήταν αυτός που αστόχησε στο τελευταίο και κρίσιμο πέναλτι με τους «δράκους» να πέφτουν μαχόμενοι.

Κάπως έτσι η Άρσεναλ θα βρεθεί στην κλήρωση της Παρασκευής (15/3) εκεί όπου θα μάθει τον αντίπαλο της με φόντο τα ημιτελικά του θεσμού.

Με το εις βάρος της 1-0 από τον πρώτο αγώνα όπως είναι λογικό η Άρσεναλ μπήκε στο ματς με επιθετική διάθεση ψάχνοντας το γκολ που θα έφερνε ξανά σε ισορροπία το ζευγάρι.

Παρόλα αυτά οι Πορτογάλοι ήταν στημένοι εξαιρετικά και ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς. Πιο συγκεκριμένα στην φάση του 22’ όταν και ο Ράγια έδιωξε εντυπωσιακά το πλασέ του Εβανίλσον μέσα από την περιοχή.

Η απάντηση από πλευράς Άρσεναλ ήρθε επτά λεπτά αργότερα με τον Πέπε να σταματά την τελευταία στιγμή τη σέντρα του Γουάιτ πριν ο ολομόναχος Χάβερτς βγει φάτσα με το τέρμα.

Στην αμέσως επόμενη φάση οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ με τον Ότεγκαρντ να «ξεκλειδώνει» με απίθανη κάθετη πάσα την άμυνα των φιλοξενούμενων και τον Τροσάρ να νικά με σουτ μέσα από την περιοχή τον Κόστα.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν αρκετά νευρικές, με τους γηπεδούχους να έχουν την ελαφρά υπέροχη και να βρίσκουν δίχτυα με τον Χάβερτς στο 67’. Ωστόσο πριν το γκολ του Γερμανού άσου είχε προηγηθεί φάουλ.

Τελευταία καλή στιγμή της κανονικής διάρκειας σημειώθηκε στο 83’ με τον Κόστα να νικά στο τετ α τετ τον Ζεσούς.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση εκεί όπου οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, δίχως όμως να έχουν τον τρόπο αλλά και τις λύσεις ώστε να διασπάσουν την άμυνα της Πόρτο.

Από την πλευρά του το σύνολο του Κονσεϊσάο επιδίωξε να απειλήσει κυρίως με κόντρα επιθέσεις, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Οι δύο «μονομάχοι» έλυσαν τις διαφορές τους στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι εκεί όπου ο Ράγια απέκρουσε δύο εκτελέσεις και έστειλε τους Λονδρέζους στα προημιτελικά του Champions League μετά από 14 ολόκληρα χρόνια.

Η σειρά των πέναλτι

1-0 από τον Έντεγκαρντ για την Άρσεναλ

1-1 ο Πεπέ Ακίνο για την Πόρτο

2-1 ο ψύχραιμος Χάβερτς για την Άρσεναλ

Η μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια στο πόδι του Ράγια από το πέναλτι του Γουέντελ

3-1 ο Σάκα για την Άρσεναλ

3-2 η Πόρτο με ωραίο πέναλτι του Γκρούγιτς

4-2 ο Ράις για την Άρσεναλ

Ο Ράγια αποκρούει την προσπάθεια του Γκαλένο

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Μαγκαλιάες, Κίβιορ (106′ Ζιντσένκο), Έντεγκαρντ, Ράις, Ζορζίνιο (83′ Ζεζούς), Σακά, Χάβερτς, Τροσάρ (106′ Ενκετιά)

ΠΟΡΤΟ: Κόστα, Μάριο (86′ Σάντσες), Πέπε, Οτάβιο, Γουέντελ, Βαρέλα (90+7′ Γκρούγιτς), Νίκο (101′ Εουστάκιο), Κονσεϊσάο (101′ Μπόρζες), Πεπέ Ακίνο, Γκαλένο, Εβανίλσον (86′ Ταρεμί)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ