Ατλέτικο Μαδρίτης – Ίντερ 2-1, 3-2 πεν.: Αλύγιστοι «ροχιμπλάνκος» έφυγαν για τα προημιτελικά

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ίντερ 2-1, 3-2 πεν.: Αλύγιστοι «ροχιμπλάνκος» έφυγαν για τα προημιτελικά

Με τον Όμπλακ να πιάνει δύο πέναλτι στη ρώσικη ρουλέτα, η Ατλέτικο, που νίκησε με 2-1 στην κανονική διάρκεια και την παράταση, άφησε εκτός την Ίντερ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League.

Την Ατλέτικο του Σιμεόνε δεν την υποτιμάς ποτέ! Μπορεί να έχασε με 1-0 στο Μιλάνο, να είδε την Ίντερ να προηγείται και στη Μαδρίτη, αλλά γύρισε το ματς (2-1) με γκολ των Γκριεζμάν, Ντεπάι και πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League μέσω της διαδικασίας των πέναλτι. Μεγάλος πρωταγωνιστής και ο Όμπλακ που έκανε δύο αποκρούσεις στη διαδικασία.

Η Ατλέτικο μπήκε με άγριες διαθέσεις στο ματς και μόλις στο 5′ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Ζόμερ έβγαλε το σουτ του Λίνο με εντυπωσιακή επέμβαση. Δέκα λεπτά μετά ήταν η σειρά της Ίντερ να απειλήσει, με τον Ντάμφρις να μην μπορεί να νικήσει τον Όμπλακ.

Διαβάστε επίσης: Μεντιλίμπαρ: «Να αποζημιώσουμε τον εαυτό μας»

Μοράτα και Λίνο είχαν ακόμη δύο καλές στιγμές στο πρώτο μισάωρο για τους «ροχιμπλάνκος», αλλά αυτή που βρήκε δίχτυα ήταν η Ίντερ. Οι «νερατζούρι» έκρυψαν την μπάλα σε μία υποδειγματική αντεπίθεση, ο Μπαρέλα έκανε το γύρισμα και ο Ντιμάρκο με πλασέ το 0-1 στο 33’.

Η χαρά του όμως δεν κράτησε πολύ καθώς δύο λεπτά μετά ο Γκριεζμάν από κοντά έκανε το 1-1 και έβαλε ξανά την Ατλέτικο στο κόλπο. Στο 43’ μάλιστα ο Γάλλος έφτασε μία ανάσα από την ανατροπή, με τον Παβάρ να σώζει μπροστά στη γραμμή.

Όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο μέρος η Ατλέτικο μπήκε πιο δυνατά και στο 52’ ο Γκριεζμάν έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και στο 76’ η Ίντερ έχασε μοναδική ευκαιρία να τελειώσει την πρόκριση, με τον Τουράμ να αστοχεί σε τετ α τετ.

Αφού την γλίτωσε η Ατλέτικο σε αυτή την περίπτωση, έψαξε απεγνωσμένα το γκολ. Στο 85’ ο Ντεπάι σημάδεψε δοκάρι και δύο λεπτά μετά με άψογο τελείωμα έκανε το 2-1 για την ομάδα του. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Ατλέτικο έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει την πρόκριση, αλλά ο Ρικέλμε κατάφερε να αστοχήσει από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στην παράταση δεν παίχθηκε ιδιαίτερα καλό ποδόσφαιρο, με Τουράμ και Ντεπάι να έχουν από μία καλή ευκαιρία για κάθε ομάδα και το παιχνίδι να οδηγείται στα πέναλτι. Εκεί ο Όμπλακ έπιασε τα πέναλτι των Σάντσες και Κλάασεν (ενδιάμεσα ο Ζόμερ έπιασε το πέναλτι του Σαούλ), ο Λαουτάρο έστειλε την μπάλα άουτ και η Ατλέτικο πήρε την πρόκριση με 3-2.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Σάβιτς, Βίτσελ, Ερμόσο, Λίνο (71’ Ρικέλμε), Μολίνα (79’ Μπάριος), Γιορέντε (98’ Αθπιλικουέτα), Κόκε, Ντε Πολ (71’ Κορέα), Γκριεζμάν (106’ Σαούλ), Μοράτα (79’ Ντεπάι)

Ίντερ: Ζόμερ, Ντιμάρκο (84’ Φρατέζι), Ντάμφρις (73’ Νταρμιάν), Μπαζτόνι (73’ Ατσέρμπι), Ντε Φράι, Παβάρ, Μχιταριάν (111’ Κλάασεν), Μπαρέλα (84’ Μπίσεκ), Τσαλχάνογλου, Τουράμ (102’ Αλέξις Σάντσες), Λαουτάρο Μαρτίνες

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ