Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα 2-3: Οι Καταλανοί επέστρεψαν και «άλωσαν» το Παρίσι

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα 2-3: Οι Καταλανοί επέστρεψαν και «άλωσαν» το Παρίσι

Μία Μπαρτσελόνα βγαλμένη από τις χρυσές εποχές της, έφυγε νικήτρια (2-3) με ανατροπή στην ανατροπή από την έδρα της Παρί και έκανε το πρώτο βήμα για τα ημιτελικά του Champions League.

Πω πω πω μια Μπαρτσελόνα! Με τρομερή εμφάνιση στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, η ομάδα του Τσάβι νίκησε με 3-2 την Παρί Σεν Ζερμέν μέσα στο «Parc des Princes» και πήρε προβάδισμα για τα ημιτελικά του Champions League. Θρίαμβος με ανατροπή στην ανατροπή για τους Καταλανούς που άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ραφίνια που πέτυχε δύο γκολ, αλλά και τον Τσάβι με τις εύστοχες αλλαγές του, έφυγαν από το Παρίσι με ένα σπουδαίο διπλό.

Η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο εκμεταλλευόμενη τα μεγάλα κενά της άμυνας των Παριζιάνων. Από βολέ του Τερ Στέγκεν στο 6’ ο Ραφίνια έφυγε τετ α τετ με τον Ντοναρούμα ο οποίος τον πρόλαβε στην έξοδο και έκοψε την μπάλα. Στο 20’ ο Ραφίνια σούταρε από καλή θέση, με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Ιταλός τερματοφύλακας έκανε τραγική έξοδο και ο Μέντες έσωσε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Λεβαντόφσκι.

Διαβάστε επίσης: Euroleague: Οι 5 πρώτες μεγάλες φήμες για τις μεταγραφές (vids)

Τρία λεπτά μετά ο Ντοναρούμα με δύσκολη επέμβαση έβγαλε στη γωνία του το σουτ του εξαιρετικού Ραφίνια ο οποίος βρήκε τελικά δίχτυα στο 37’. Ο Λέβα έκανε υπέροχο άνοιγμα δεξιά στον Γιαμάλ, ο μικρός γύρισε στη μικρή περιοχή και από το κακό διώξιμο του Ντοναρούμα ο Ραφίνια με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-1.

Στα επόμενα λεπτά η Μπάρτσα βρήκε πολλούς χώρους στην κόντρα, αλλά σε δύο αντεπιθέσεις με εξαιρετική προοπτική, Κανσέλο και Γιαμάλ είχαν κακές τελικές επιλογές. Σε όλα αυτά, η Παρί είχε ένα καλό σουτ του Λι που έδιωξε ο Τερ Στέγκεν, με τον Εμπαπέ να είναι άφαντος σε όλο το πρώτο μέρος.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Λουίς Ενρίκε πέρασε τον Μπαρκολά στο ματς αντί του Ασένσιο και η Παρί που δεν είχε απειλήσει ουσιαστικά για 45 λεπτά, γύρισε το παιχνίδι σε ένα πεντάλεπτο. Στο 48’ ο Ντεμπελέ με τρομερή ενέργεια και δυνατό σουτ έκανε το 1-1 πανηγυρίζοντας μάλιστα έξαλλα το γκολ κόντρα στην πρώην ομάδα του και δύο λεπτά μετά από κάθετη του Ρουίθ ο Βιτίνια με πλασέ έκανε το 2-1.

Πάνω στον ενθουσιασμό της η Παρί είχε και δοκάρι με σουτ του Μπαρκολά στο 55’, με την άμυνα της Μπαρτσελόνα να είναι σε τρικυμία. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Τσάβι έριξε στο ματς Πέδρι και Φέλιξ, με τον πρώτο να κάνει δευτερόλεπτα αργότερα μαγική μπαλιά στον Ραφίνια που με απίθανο τελείωμα στην κίνηση έκανε το 2-2 στο 62’.
Ένα φάουλ του Ραφίνια στο 70’ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Ντοναρούμα και στο 75’ ο Ντεμπελέ άγγιξε το 3-2, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι. Και δύο λεπτά μετά ήρθε το 2-3, με τον Κρίστενσεν που μόλις είχε μπει στο ματς να σκοράρει με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ, εκμεταλλευόμενος ακόμη μία κάκιστη αντίδραση του Ντοναρούμα. Στα επόμενα λεπτά η Παρί πίεσε και προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά πέρα από δύο καλές στιγμές με Ντεμπελέ και Εμπαπέ, κλασική ευκαιρία δεν βρήκε και το σκορ δεν άλλαξε.

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα, Μαρκίνιος, Ερναντές, Μέντες, Μπεράλντο, Λι Κανγκ Ιν (61’ Ζαΐρ Εμερί), Βιτίνια, Φαμπιάν Ρουίθ (85’ Γκονσάλο Ράμος), Ασένσιο (46’ Μπαρκολά), Ντεμπελέ, Εμπαπέ.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κανσέλο, Αραούχο, Κουντέ, Κουμπαρσί, Ντε Γιονγκ (75’ Φεράν Τόρες), Γκιντογκάν (85’ Φερμίν), Σέρτζι Ρομπέρτο (61’ Πέδρι), Γιαμάλ (61’ Ζοάο Φέλιξ), Ραφίνια (76’ Κρίστενσεν), Λεβαντόφσκι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ