Η Μπάρτσα κλείδωσε στο… χρονοντούλαπο της ιστορίας την εποχή Μέσι

Η Μπάρτσα κλείδωσε στο… χρονοντούλαπο της ιστορίας την εποχή Μέσι

Η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια για να ξεπεράσει τη «χρυσή» εποχή του Λιονέλ Μέσι

Χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια, να διαβεί πολλούς ατραπούς, διοικητικούς, οικονομικούς, αγωνιστικούς, για να καταφέρει η Μπαρτσελόνα να κλειδώσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την εποχή Μέσι.

Η εντυπωσιακή νίκη των Μπλαουγκράνα με 3-2 στο Παρκ ντε Πρενς επί της Παρί είναι η πρώτη από το 2019 μακριά από την έδρα τους σε νοκάουτ παιχνίδι της διοργάνωσης και πρώτη στην οποία σημειώνει τρία γκολ από τις 15 Απριλίου 2015 όταν και πάλι είχε νικήσει με 3-1 την Παρί στην πορεία της προς την κατάκτηση του τελευταίου τροπαίου Τσάμπιονς Λιγκ. Προπονητής τους σε εκείνη τη νίκη ήταν ο Λουίς Ενρίκε.

Ο τρόπος γραφής του νέου κεφαλαίου της Μπάρτσα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο παρέμεινε ο ίδιος με αυτόν που της δίδαξε ο Γιόχαν Κρόιφ. Στην εκ της τέφρας αναγέννηση πρωταγωνιστούν παιδιά της Μασία, ατρόμητα πιτσιρίκια που τα βάζουν με θεριά και βγαίνουν νικητές.

Ο Λαμίν Γιαμάλ, 16 ετών και 272 ημερών και ο Πάου Κουμπαρσί, 17 ετών και 79 ημερών, έγιναν οι νεότεροι παίκτες που ξεκίνησαν βασικοί σε προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Για τον Γιαμάλ τα ξέρουμε όλα, για τον Κουμπαρσί τα μαθαίνουμε τώρα. Πρόκειται για τη σύγχρονη εκδοχή του Φραντς Μπεκενμπάουερ, ένας Καταλανός «Κουμπενμπάουερ», ανίκητος στις προσωπικές μονομαχίες, απροσπέλαστος και με τεχνική που θα ζήλευαν τα καλύτερα χαφ. Στο πρώτο ημίχρονο εξαφάνισε όποιον παίκτη βρέθηκε δίπλα του και είχε μόλις δύο λανθασμένες μεταβιβάσεις. Οι προωθήσεις του, οι κάθετες μπαλιές του, ο τρόπος που διαβάζει το παιχνίδι παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει ενθουσιάσει την Μπάρτσα και τους φίλους της ομάδας.

Οι Μπλαουγκράνα θάβουν τα φαντάσματά τους στο Τσαμπιονς Λιγκ, όπως είπε και ο Τσάβι και ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα τους, την πρόκριση στα ημιτελικά. Μπορεί ο προπονητής τους να χαρακτηρίζει ακόμα φαβορί την Παρί και ο Λουίς Ενρίκε να δηλώνει βέβαιος για τη νίκη της της ομάδας του στο Μονζουΐκ, η ιστορία ωστόσο έχει τη δική της άποψη. Η Παρί ποτέ δεν έχει προκριθεί μετά από ήττα στην έδρα της, στις έξι περιπτώσεις που έχει βρεθεί σ’ αυτή τη θέση. Βέβαια υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια: προπονητής της είναι ο άνθρωπος που έχει υπογράψει τη Remontada και πιστεύει όσο κανείς στα ποδοσφαιρικά θαύματα.

Οι πρώτοι προημιτελικοί του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, οι πιο παραγωγικοί από το 2011 με 18 γκολ -μόνο το 1957 σημειώθηκαν περισσότερα (19)- απέδειξαν πως το μόνο δεδομένο είναι πως δεν υπάρχει πια δεδομένο.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ