Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Το φετινό Champions League θα μείνει στην ιστορία για τους κορυφαίους προημιτελικούς όλων των εποχών, αφού τα 8 ματς που έγιναν «έκλεψαν» την παράσταση και αποτελούν σημείο αναφοράς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η… μητέρα των «μαχών» στους «8» ήταν αναμφίβολα αυτή της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Η μονομαχία δύο θρύλων των πάγκων. Του Κάρλο Αντσελότι και του Πεπ Γκουαρντιόλα. Της βασίλισσας της Ευρώπης και της πρωταθλήτριας Ευρώπης, σε δύο ματς ασύλληπτα με ξέφρενο ρυθμό, που δεν βγήκε νικητής, αλλά οι «μερένχες» κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στα πέναλτι μέσα στο «Etihad».

Η σύγκριση δύο θρύλων

Σε συνολικό χρόνο 210 λεπτών (με την παράταση) δεν υπήρξε νικητής ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης (3-3, 1-1) και σε έναν πρόωρο τελικό η Ρεάλ πήρε μία άτυπη εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό της. Ο Κάρλο Αντσελότι ήταν ο μεγάλος νικητής στη μάχη με τον Πεπ, έστω και αν το έκανε στα πέναλτι και συνεχίζει να γράφει ιστορία στο Champions League.

Ο Γκουαρντιόλα μπορεί να είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο «Καρλίτο» είναι σίγουρα ο «βασιλιάς» του Champions League, αυτός που έχει καταφέρει να φτάσει σε όλες τις κορυφές και να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τον… μύθο του.

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός τεχνικός είναι ο «master» της διοργάνωσης έχοντας τις περισσότερες κατακτήσεις με 4 και διεκδικεί το 5ο τρόπαιο στην τεράστια καριέρα του, ενώ ακριβώς πίσω του είναι ο Πεπ με 3, μετά την περσινή με τη Σίτι και ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Το Champions League είναι η διοργάνωση του «Καρλίτο»

Ο «Δον Κάρλο» όμως δεν είναι μόνο ο προπονητής με τις περισσότερες κατακτήσεις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά και ο τεχνικός με τις περισσότερες νίκες, αφού έχει 115 σε 201 παιχνίδια. Πίσω από τον Ιταλό είναι και πάλι ο Γκουαρντιόλα με 109, αλλά σε 171 ματς και η λογική λέει ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα τον ξεπεράσει.

Ο Αντσελότι είναι στην κορυφή, ο Καταλανός τεχνικός είναι η μοναδική… απειλή για να τον ξεπεράσει και ο Ιταλός έχει τουλάχιστον δύο ματς (με την Μπάγερν) για να… ξεφύγει και εφόσον περάσει και τον τελικό. Πίσω από τον Πεπ που είναι δεύτερος είναι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με 105 και μετά πολύ πιο πίσω είναι ο Αρσέν Βενγκέρ με 88 και ο Ζοσέ Μουρίνιο με 80 νίκες.

Ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες

Η ασύλληπτη καριέρα του Κάρλο Αντσελότι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ