Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Και τώρα ευρωπαϊκό clasico για ένα εισιτήριο στον τελικό. Μπάγερν εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης, δύο ομάδες με τις περισσότερες αναμετρήσεις μεταξύ τους στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που πάντοτε βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού.

Στους 26 αγώνες που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες, οι Βαυαροί έχουν νικήσει στις 11 και οι Μερένχες στις 12 ενώ τα γκολ είναι 39-41 για την ισπανική ομάδα. Μια ισορροπία τρόμου από τις ελάχιστες που προκαλεί φόβο στους φίλους της Ρεάλ. Για τον λόγο αυτό αποκαλούν την Μπάγερν «Bastia Negra», το «Μαύρο Θηρίο».

Διαβάστε επίσης: Βασίλης Σπανούλης: Γεννημένος νικητής! (vids)

Η Βασίλισσα έχει παίξει σε επτά παρατάσεις στην ιστορία της στο Τσάμπιονς Λιγκ και έχει πάρει την πρόκριση στις πέντε τελευταίες, με πιο πρόσφατο θύμα την κάτοχο του τίτλου Μάντσεστερ Σίτι την οποία νίκησε στα πέναλτι με 4-3. Ο τελευταίος αποκλεισμός της σε παράταση συντελέστηκε στα χέρια της Μπάγερν, το 2012. Το νέο θρίλερ μόλις άρχισε να γράφεται.

Είκοσι Τσάμπιονς Λιγκ-Κύπελλα Πρωταθλητριών θα παραταχθούν πρώτα στις 30 Απριλίου στο Μόναχο και μία εβδομάδα αργότερα στον Καθεδρικό της Ρεάλ.

Η Ρεάλ θα συμμετάσχει στον 17ο ημιτελικό της κορυφαίας διοργάνωσης -φυσικά είναι ρεκόρ- τέσσερις μόλις περισσότερους από τη δεύτερη (μαντέψτε) Μπάγερν που θα παίξει για 13η φορά.

«Η Μαδρίτη δεν πεθαίνει ποτέ», γράφει στο πρωτοσέλιδό της η «As». Πιθανόν γιατί γνωρίζει μια λεπτομέρεια που δεν είναι ευρέως γνωστή. Ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο πρώτος προπονητής που απέκλεισε τρεις φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ ομάδες του Πεπ Γκουαρντιόλα ενώ ισοφάρισε το ρεκόρ του των 10 προκρίσεων σε ημιτελικά. Η πρώτη ήταν το 2014 όταν η Ρεάλ συνέτριψε στον επαναληπτικό του Μονάχου την Μπάγερν του Πεπ Γκουαρντιόλα με 4-0. Σ’ εκείνο το ματς ο καταλανός προπονητής υπέπεσε στο μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του. Συμβουλεύτηκε τους παίκτες του για το ποιο αγωνιστικό σύστημα πρέπει να ακολουθήσουν. Κι αυτοί του πρότειναν φουλ επίθεση.

Η δεύτερη ήταν το 2022, όταν η Ρεάλ νίκησε στον επαναληπτικό στο Σαντιάγο Μπερναμπέου με 3-1 στην παράταση, με τη Σίτι να δέχεται δύο γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Και στις δύο φορές που πέρασε η Ρεάλ το τρόπαιο κατέληξε στα χέρια του Καρλέτο.

Τα γραφεία στοιχημάτων τοποθετούν το τρόπαιο για τρίτη φορά στα χέρια του Ιταλού, καθώς μετά την ολοκλήρωση των προημιτελικών η Βασίλισσα θεωρείται το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, με δεύτερη την Παρί, τρίτη την Μπάγερν και τελευταία την Ντόρτμουντ.

«Ολοι μάς είχαν ξεγραμμένους, αλλά ποτέ δεν πρέπει να ξεγράφεις τη Ρεάλ», έλεγε μετά το νίκη στα πέναλτι επί της Μάντσεστερ Σίτι, ο ιταλός προπονητής.

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι στα δύο τελευταία παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Σίτι ήταν η απόλυτη εξουδετέρωση του Ερλινγκ Χάαλαντ. Μόλις 11 σωστές μεταβιβάσεις σε 210 αγωνιστικά λεπτά είχε ο Νορβηγός.

Η Ρεάλ απέδειξε πως δεν ξέρει να παίζει μόνο επίθεση αλλά και άμυνα που κάποιες φορές είναι καλύτερη και από την επίθεση.

πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ