
Ο Λουίς Ενρίκε μίλησε για τη μεγάλη ευκαιρία της Παρί Σεν Ζερμέν να κατακτήσει επιτέλους το Champions League.
«Ήρθε η ώρα να προετοιμαστούμε για τους δύο τελικούς». Ο Λουίς Ενρίκε έκανε γνωστή την-αναμενόμενη- απόφαση για τη διαχείριση της ομάδας του στους επερχόμενους αγώνες.
Αρκετοί βασικοί παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν θα ξεκουραστούν, καθώς οι πρωταθλητές Γαλλίας προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι θα παραμείνουν φρέσκοι για τους δύο επόμενους τελικούς τους, καθώς κυνηγούν το «τρεμπλ», δήλωσε (9/5) ο Λουίς Ενρίκε.
Η Παρί Σεν Ζερμέν σφράγισε τον τίτλο του πρωταθλήματος , τον περασμένο μήνα, έξι αγώνες πριν από το τέλος και τώρα θα στοχεύσει στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας στις 24 Μαΐου εναντίον της Ρεμς, πριν κυνηγήσει το πρώτο του Champions League εναντίον της Ίντερ μια εβδομάδα αργότερα.
Τζανλουίτζι Ντοναρούμα, Ατσράφ Χακίμι, Μαρκίνιος, Νούνο Μέντες, Γουίλιαν Πάτσο, Φαμπιάν Ρουίθ και Βιτίνια έχουν πάρει άδεια και δεν θα επιστρέψουν στην προπόνηση μέχρι την Τετάρτη.
«Έχουμε ένα καθορισμένο πλάνο που εξαρτάται από τον χρόνο συμμετοχής και τα ταξίδια καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Πρέπει να τα εξισορροπήσεις όλα αυτά για να φτάσεις στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και για τους δύο τελικούς», δήλωσε ο Λουίς Ενρίκε ενόψει του αυριανού (10/5) εκτός έδρας αγώνα στο Μονπελιέ.
«Όταν τελειώσει ο τελικός του Champions League, η συντριπτική πλειοψηφία θα πάει στην εθνική ομάδα. Κάθε παίκτης χρειάζεται ένα εξατομικευμένο σχέδιο. Το έχουμε καταφέρει αυτό, αλλά υπάρχουν ακόμα οι τελευταίοι αγώνες για να πετύχουμε τους στόχους μας. Οι παίκτες πρέπει να φτάσουν ψυχικά φρέσκοι. Παίζουμε εναντίον της Μονπελιέ και της Οσέρ (17/5), κάτι που θα μας βοηθήσει να τηρήσουμε το σχέδιό μας. Υπάρχουν πολλοί παίκτες και το διαχειριζόμαστε ατομικά», πρόσθεσε.
Ο Λουίς Ενρίκε δήλωσε ότι ο Ουσμάν Ντεμπελέ είναι πλήρως έτοιμος, αφού ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου με 33 γκολ φέτος μπήκε μόνο ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο στη νίκη της Τετάρτης επί της Άρσεναλ στον ημιτελικό του Champions League.
«Ο Ουσμάν Ντεμπελέ είναι μια χαρά. Προπονήθηκε με την ομάδα σήμερα, ήθελε να έρθει», είπε ο Ισπανός.
«Είχε άδεια να μην έρθει, θεωρήσαμε ότι χρειάζεται χρόνο ανάπαυσης. Αλλά αν χρειαστεί να έρθει, είναι εντελώς ελεύθερος να το κάνει», συμπλήρωσε.
Η Παρί Σεν Ζερμέν θα παίξει στον δεύτερο τελικό του Champions League μετά την ήττα από την Μπάγερν Μονάχου το 2020 και ο Λουίς Ενρίκε είπε ότι ο γαλλικός σύλλογος αξίζει να κερδίσει τον τίτλο μετά από τόσο μεγάλη αναμονή:
«Αν μια ομάδα αξίζει να κερδίσει, μετά από τόσο καιρό αναμονή, αυτή είναι η Παρί Σεν Ζερμέν. Ξέρω ότι ο σύλλογος ιδρύθηκε τη χρονιά που γεννήθηκα (το 1970). Ας ελπίσουμε ότι αυτή η σύνδεση θα αποδειχθεί αληθινή και θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε το Champions League», είπε. «Το πρόβλημα είναι ότι σίγουρα θα υπάρξει μια ομάδα που δεν θα τα καταφέρει… αλλά ελπίζω να κερδίσουμε».