Η μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στη Βουδαπέστη, με τη γλώσσα των αριθμών

Η μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στη Βουδαπέστη, με τη γλώσσα των αριθμών

Η ΑΕΚ νίκησε εκτός έδρας την ουγγρική Βίντι με 2-1 και πήρε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στους Ομίλους του Champions League. Μια νίκη που συνοδεύεται και από πολλά εντυπωσιακά και αξιοσημείωτα ρεκόρ!

Η Βίντι υποδέχτηκε χτες (22/8) την ΑΕΚ για το πρώτο ματς των playoffs του Champions League. H AEK επικράτησε με 2-1 με τα γκολ των Κλωναρίδη και Μπακασέτα, σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από εκατέρωθεν αποβολές των Χούστι και Μπακασέτα και πηγαίνει στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ έχοντας σαφές πλεονέκτημα πρόκρισης. Μια νίκη που όπως θα δείτε παρακάτω, «κουβαλάει» και πολύ συμβολισμό καθώς σημειώθηκαν αρκετά εντυπωσιακά σερί και ρεκόρ…

Η 9ετής «κατάρα», ο βιαστικός Χούστι και ο… πρωτάρης Μπακασέτας

Η αποβολή του Σάμπολτζ Χούστι στο 23′ του αγώνα Βίντι – ΑΕΚ είναι η γρηγορότερη αντιπάλου της ΑΕΚ στην Ευρώπη από την 1η Νοεμβρίου 2006, όταν στο παιχνίδι ΑΕΚ – Λιλ είχε αποβληθεί ο Στάθης Ταυλαρίδης στο 21′!

Η αποβολή του Ούγγρου χαφ είναι η πρώτη υπέρ της ΑΕΚ μετά από σχεδόν εννέα χρόνια σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ήταν 5 Νοεμβρίου του 2009, με την ΑΕΚ να υποδέχεται την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (2-2), με τον Σίτοφ να αποβάλλεται στο 75’. Από τότε η Ένωση είχε πέντε αποβολές σε βάρος της, με πιο πρόσφατες αυτές των Γαλανόπουλου (κόντρα σε Σέλτικ) και Μπακασέτα στο χτεσινό ματς.

Ο Τάσος Μπακασέτας που αποβλήθηκε για πρώτη φορά σαν ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Την αμέσως προηγούμενη κόκκινη την είχε δει στις 10 Απριλίου 2016, σαν παίκτης του Πανιώνιου, με αντίπαλο την… ΑΕΚ.

Ο «ιστορικός» Βίκτωρας και ο Μπακασέτας ο… 101ος

Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ στο 34’. Κατάφερε έτσι να σκοράρει σε δύο συνεχόμενα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια των κιτρινόμαυρων, κάτι που είχε να κάνει παίκτης της από το 2011 (Λεονάρντο με Ντιναμό Τιφλίδας και Άντερλεχτ). Αν μάλιστα ψάξουμε τον προηγούμενο ελληνόφωνο παίκτη που το κατάφερε αυτό, θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο 1976 και τον Κύπριο Τάσο!

Ο Ροντρίγκο Γκάλο στις 14 Αυγούστου με το γκολ του σε βάρος της Σέλτικ έγινε ο 100ος παίκτης ης ΑΕΚ που σκοράρει στην Ευρώπη και ο Τάσος Μπακασέτας σήμερα ο 101ος!

Το γκολ του Τάσου Μπακασέτα στο 49’, έγινε το υπαριθμόν 100 της ΑΕΚ στην εκτός έδρας στην ευρωπαϊκή ιστορία της (28 Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ, 57 ΟΥΕΦΑ/ Γιουρόπα, 15 Κυπελλούχων). Το πρώτο πέτυχε ο Κώστας Νεστορίδης στις 18 Σεπτεμβρίου 1963 στο Σταντ Ντι Ρε της Νις εναντίον της Μονακό!

Ο παραγωγικός Μάνταλος και η 5η μόλις εκτός έδρας νίκη στο Champions League

Το άθροισμα των γκολ και των ασίστ του Πέτρου Μάνταλου με τη φανέλα της ΑΕΚ έγινε σήμερα 60 (28 γκολ και 32 ασίστ). Ο αρχηγός της Ένωσης μπαίνει στην 5η σεζόν του φορώντας τα κιτρινόμαυρα και η χτεσινή ήταν η συμμετοχή υπ’ αριθμόν 119. Όχι και άσχημα για τον ηγέτη της νέας ΑΕΚ…

Μιας ΑΕΚ η οποία πέτυχε την πέμπτη μόλις νίκη στην ιστορία της εκτός έδρας για το Πρωταθλητριών/Champions League σε 34 αγώνες. Κοπεγχάγη 1968, Γλασκώβη 1994, Λευκωσία 2002, Εδιμβούργο 2006 και Βουδαπέστη 2018. Η πρώτη σε χρονιά Euro, οι τέσσερις επόμενες σε χρονιά Μουντιάλ!

Η ΑΕΚ είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που μένει σε 13 διαδοχικά ευρωπαϊκά παιχνίδια της αήττητη! Το προηγούμενο ρεκόρ το είχε κάνει η ΑΕΚ με 12 και το είχε ισοφαρίσει ο ΠΑΟΚ. Για πρώτη φορά μάλιστα στην ιστορία της η ΑΕΚ μένει για επτά ευρωπαϊκά παιχνίδια εκτός έδρας χωρίς ήττα. Το απόλυτο ρεκόρ ανάμεσα σε ελληνικές ομάδες το έχει ο ΠΑΟΚ με εννέα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ