«Άλωσε» το Γουέμπλεϊ με «Μέγα» Μέσι η Μπάρτσα, ανατροπή… πρόκρισης η Ιντερ

«Άλωσε» το Γουέμπλεϊ με «Μέγα» Μέσι η Μπάρτσα, ανατροπή… πρόκρισης η Ιντερ

Με έναν Μέσι να τα κάνει... όλα, η Μπαρτσελόνα νίκησε μέσα στο Γουέμπλεϊ την Τότεναμ με 4-2 για την 2η αγωνιστική του Β' ομίλου στο Champions League. Στην κορυφή με 6 βαθμούς οι Καταλανοί, μαζί τους και η Ιντερ μετά το σπουδαίο 2-1 επί της Αϊντοχόφεν μέσα στην Ολλανδία.

Γερές βάσεις για την κατάληψη της 1ης θέσης στον Β΄ όμιλο έβαλε η Μπαρτσελόνα, καθώς μετά από ένα εντυπωσιακό σε εξέλιξη ματς, πέρασε με 4-2 από το Γουέμπλεϊ επί της Τότεναμ για την 2η αγωνιστική. Σούπερ ο Μέσι με δύο γκολ, δύο δοκάρια, αλλά και χαμένες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, πάλεψαν οι Αγγλοι οι οποίοι πέντε λεπτά πριν τη λήξη «φλέρταραν» με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ετσι η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έφτασε τους τους 6 βαθμούς, αφού στην πρεμιέρα είχε επικρατήσει της Αϊντχόφεν με 4-0. Οσο για τους Αγγλους πλέον… τρέχουν και δεν φτάνουν. Θυμίζουμε ότι είχαν ηττηθεί και στην 1η αγωνιστική (2-1 από την Ιντερ), συνεπώς μετά από δύο ματς δεν έχουν βαθμό.

Η… καλή μέρα φάνηκε από νωρίς για τους Καταλανούς, καθώς κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό. Μετά από σέντρα του Ζόρντι Αλμπα και κακή έξοδο του Γιορίς, ο Κουτίνιο με εξαιρετικό πλασέ έγραψε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, αλλά στο 28’ δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα. «Δράστης» ο Ράκιτιτς με… σουτάρα έξω από την περιοχή με την οποία έστειλε τη μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος η Μπάρτσα μπήκε δυνατά έχοντας δύο δοκάρια με τον Μέσι σε παρόμοιες φάσεις, στο 47’ και το 50’, ωστόσο η Τότεναμ ήταν εκείνη που βρήκε πρώτη δίχτυα. Συγκεκριμένα ο Χάρι Κέιν με ψύχραιμο πλασέ μείωσε προς στιγμήν στο 52’ σε 1-2 δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του.

Ωστόσο ο Αργεντινός «μάγος» απάντησε μετά από τέσσερα λεπτά (56′) και με αριστοτεχνικό πλασέ στην κίνηση, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-3. Αυτό το ματς όμως δεν έλεγε να… τελειώσει. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο δεν το έβαλε κάτω, και στο 66’ μείωσε (σε 2-3) με σουτ του Λαμέλα -έξω από την περιοχή και κόντρα στον Λενγκλέ- για να δώσει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση!

Η εξέλιξη αυτή έβαλε «φωτιά» στο ματς, με την Τότεναμ να φτάνει κοντά και στην ισοφάριση με τον Λούκας (στο 85΄), αλλά τον Λενγκλέ να πραγματοποιεί καίρια επέμβαση! Τελικά ο Μέσι έβαλε και το… κερασάκι στην μεγαλειώδη εμφάνισή του, σκοράροντας στο 90’ μετά από ασίστ του Αλμπα για να γράψει το τελικό 2-4 για την ομάδα της Βαρκελώνης.

Τότεναμ (Mαουρίτσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Αλντερβάιρελντ, Τρίπιερ, Ντέιβις, Σάντσες, Γουανιάμα (57′ Ντάιερ), Λαμέλα (79′ Γιορέντε), Μόουρα, Γουίνκς, Σον (66′ Σισοκό), Κέιν.
Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Αλμπα, Λενγκλέ, Σεμέδο, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (90′ Βερμάελεν), Κουτίνιο (83′ Ραφίνια), Αρθουρ (87′ Βιδάλ), Μέσι, Σουάρες

«Διπλό» μισή… πρόκριση για την Ιντερ
Και το άλλο ματς του ομίλου όμως κράτησε επίσης ζωντανό το ενδιαφέρον των οπαδών ως το φινάλε. Συγκεκριμένα η Ιντερ, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να τελικά να «αποδράσει» από την Ολλανδία επικρατώντας με 2-1 της Αϊντχόφεν. Ετσι η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έφτασε τους έξι βαθμούς, με τους γηπεδούχους να μένουν – όπως και η Τότεναμ- χωρίς βαθμό μετά από δύο ματς.

Οι Ολλανδοί άνοιξαν το σκορ στο 27’ με τον Πάμπλο Ροσάριο με «βολίδα» έξω από την περιοχή. Στη συνέχεια όμως οι Ιταλοί πήραν τα ηνία του ματς, δημιούργησαν ευκαιρίες κατάφεραν να ισοφαρίσουν στον 44’ με τον Ναϊνγκολάν. O Βέλγος μεσοεπιθετικός απάντησε με εξίσου εντυπωσιακό σουτ, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των γηπεδούχων.

Στο 48’ η Αϊντόφεν είχες δοκάρι με τον Περέιρο, όμως η συνέχεια ανήκε στην Ιντερ. Οι νερατζούρι είχαν την εδαφική υπεροχή σε ποσοστά της τάξης του 60% και κατάφεραν να την μετουσιώσουν σε γκολ στο 60ο λεπτό. Με τον… συνήθη ύποπτο Μάουρο Ικάρντι, που πέρασε και τον τερματοφύλακα για να σκοράρει προς κενής εστίας, οι Ιταλοί έφεραν «τούμπα» το ματς για να φύγουν με μια σπουδαία νίκη από την Ολλανδία που τους δίνει πολλές ελπίδες για την κατάληψη της 2ης θέσης στον όμιλο.

Στον χρόνο που απέμενε χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες, με τον Ικάρντι να απειλεί στο 66’ και το 70’ για τους φιλοξενούμενους και τον Χαντάνοβιτς να πραγματοποιεί διπλή σπουδαία επέμβαση στο 78’ και να κρατά το 2-1 για τους νικητές.

Αϊντχόφεν (Μαρκ Φαν Μπόμελ): Ζετ, Ντουμφρίς, Σβάμπ, Βίργκεβερ, Τασέντε, Χέντριξ, Ροζάριο, Λοσάνο, Περέιρο (75′ Μαλέν), Μπέργκβιν, Ντε Γιονγκ.
Ιντερ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Χαντάνοβιτς, Ντ’Αμπρόζιο, Ντε Βράι, Σκρίνιαρ, Ασαμόα, Βεσίνο, Μπρόζοβιτς, Πολιτάνο (91′ Καντρέβα), Ναϊνγκολάν (86′ Μπόρχα Βαλέρο), Πέρισιτς, Ικάρντι.

 

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστική στον Β’ όμιλο

Τότεναμ-Μπαρτσελόνα 2-4
(52’ Κέιν, 66’ Λαμέλα-2’ Κουτίνιο, 24’ Ράκιτιτς, 56’, 90’ Μέσι)

Αϊντχόφεν-Ίντερ 1-2
(27’ Ροσάριο-44’ Ναϊνγκολάν, 60’ Ικάρντι)

Βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 6 (8-2)
2. Ίντερ 6 (4-2)
3. Τότεναμ 0 (3-6)
4. Αϊντχόφεν 0 (1-6)

Επόμενη αγωνιστική (24/10)
Αϊντχόφεν-Τότεναμ 19:55
Μπαρτσελόνα-Ίντερ 22:00

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ