Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-0

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-0

Με γκολ των Σαούλ και Γκριεζμάν, η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε επαγγελματική νίκη επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ με 2-0 στο Metropolitano και πλέον ισοβαθμούν μαζί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Γνώριζαν όλοι ότι οι πρώτες δύο θέσεις του Α’ Ομίλου τους ανήκουν. Μετά από τέσσερις αγωνιστικές επιβεβαιώνονται. Μπορούσια Ντόρτμουντ και Ατλέτικο Μαδρίτης, δύο βδομάδες μετά το βαρύ 4-0 των Βεστφαλών επί των Ροχιμπλάνκος, συναντήθηκαν ξανά. Οι Ροχιμπλάνκος έπρεπε να πάρουν το παιχνίδι για να μην μπουν σε μπελάδες και το πήραν. Δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ του πρώτου παιχνιδιού, όμως έκαναν αυτό που υποχρεούνταν να κάνουν, επικρατώντας 2-0 των Βεστφαλών με τους οποίους ισοβαθμούν πλέον στην κορυφή του ομίλου.

Οι Ερυθρόλευκοι της Μαδρίτης, μπροστά σε κάθε «πρέπει» που παρουσιάζεται στο διάβα τους πεισμώνουν. Το βράδυ της Τρίτης λοιπόν ο στόχος ήταν η νίκη και δεν άφησαν πολλά περιθώρια αμφισβήτησης. Στο 33ο λεπτό, ο Σαούλ άνοιξε το σκορ με αριστερό διαγώνιο σουτ που πανηγύρισε με την ψυχή του. Το πρώτο βήμα είχε γίνει. Το αγαπημένο «1-0» του Τσόλο, στην επανάληψη έπρεπε πάση θυσία να διαφυλαχθεί. Και διαφυλάχθηκε. Απέναντι σε μία από τις πλέον φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη που έχει ξεχάσει την τελευταία φορά που έφυγε από το γήπεδο με κατεβασμένο κεφάλι (χωρίς να συνυπολογίζονται τα φιλικά, τελευταία ήττα των Βεστφαλών ήταν στις 15 Μαΐου).

Στο 80′ μάλιστα με το σκορ να είναι ακόμα εύθραυστο (και τους γηπεδούχους να το ελέγχουν ωστόσο), ήρθε και το 2-0 με τον Αντούαν Γκριεζμάν (να τελειώνει ιδανικά την πολύ ωραία προσωπική του ενέργεια και να γίνεται ο πρώτος παίκτης της Ατλέτι που φτάνει τα 20 γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) που έκανε την υλοποίηση της αποστολής πιο εύκολη. Το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης και έτσι οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στον πίνακα της βαθμολογίας με την Ντόρτμουντ να έχει το πλεονέκτημα δεδομένου του 4-0 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι.

Νωρίτερα η Κλαμπ Μπριζ συνέτριψε με 4-0 την Μονακό στο έτερο παιχνίδι του Α’ Ομίλου.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουανφράν, Χιμένες (45’ Μοντέρο), Λούκας, Φιλίπε Λουίς, Ρόντρι, Τόμας, Σαούλ, Κορέα (81’ Βιτόλο), Κάλινιτς (62’ Ζέλσον Μάρτινς), Γκριεζμάν.

Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Πίστσεκ, Ακανζί, Τοπράκ, Χακίμι, Βίτσελ, Ντιλέινι, Πούλισιτς (59’ Γκερέρο), Ρόις, Σάνκο (79’ Λάρσεν), Πάκο Αλκάθερ (75’ Γκέτσε).

Βαθμολογία:

Ντόρτμουντ 9
Ατλέτικο Μαδρίτης 9
Μπριζ 4
Μονακό 1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ