Ατλέτικο Μαδρίτης – Μονακό 2-0

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μονακό 2-0

Η Ατλέτικο Μαδρίτης  επικράτησε σβηστά 2-0 της Μονακό και περιμένει το αποτέλεσμα της Ντόρτμουντ κόντρα στην Μπριζ για τη μάχη της πρωτιάς στον 1ο Όμιλο του Champions League.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχτηκε την Μονακό το Wanda Metropolitano για την 5η αγωνιστική του Champions League, με τους ροχιμπλάνκος να θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να κρατηθούν στο κυνήγι της πρώτης θέσης, μιας και η Ντόρτμουντ αγωνιζόταν αργότερα κόντρα στην Μπριζ.

Το σκορ άνοιξε με αυτογκόλ του Μπαντιασίλ μόλις στο 1’ και 47’’ που σκόραρε για λογαριασμό των γηπεδούχων το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης. Η φάση αυτή προήλθε από ενέργεια και σουτ του Κόκε, με την μπάλα να κοντράρει στο σώμα του άτυχου αμυντικού και να παίρνει πορεία προς τα δίχτυα. Οι Μαδριλένοι μπήκαν πολύ δυνατά και είχαν δοκάρι το 9’ μετά από βολίδα του Λεμάρ, ενώ στο 24’ έγινε το 2-0.

Εκπληκτική ενέργεια του Κορέα που χόρεψε την άμυνα της Μονακό από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή έσπασε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι με τον Γκριεζμάν να εκτελεί πανέμορφα με το εξωτερικό κάνοντας δύο τα γκολ της ομάδας του.Στο πρώτο ημίχρονο είναι χαρακτηριστικό πως η Μονακό δεν απείλησε καθόλου τον Όμπλακ.

Κάτι που έκανε στο 60’ ο Φαλκάο που μπήκε στο ματς ως αλλαγή αλλά ο Σλοβένος τερματοφύλακας είχε την απάντηση. Τον Φαλκάο μιμήθηκε ένα λεπτό αργότερα και ο Γκριεζμάν που είδε τον Μπενάλιο να του στερεί το γκολ. Η Μονακό δεν κατάφερνε να γίνει απειλητική μέχρι που μίλησε η… απροσεξία του Σάβιτς. Ο κεντρικός αμυντικός των ροχιμπλάνκος τα ‘έκανε όλα λάθος. Παραχώρησε πέναλτι στο 82’ και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Φαλκάο όμως που πήρε την ευθύνη να εκτελέσει από τα 11 βήματα, αστόχησε απελπιστικά μη καταφέρνοντας να πληγώσει την παλιά του ομάδα. Ο Κολομβιανός δεν τα κατάφερε ούτε στο 90+3′ στην τελευταία καλή ευκαιρία του ματς και κάπως έτσι το 2-0 ήταν το τελικό σκορ με τον Όμπλακ να κρατά το «μηδέν» για 27η φορά σε ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Όμπλακ, Σάβιτς, Ερναντές, Φιλίπε Λουίς, Αρίας, Ρόδρι, Παρτέι, Κόκε (46′ Βιτόλο), Λεμάρ (63′ Κάλινιτς), Κορέα (69′ Σαούλ), Γκριεζμάν

Μονακό (Ανρί): Μπενάλιο, Τζέμερσον, Μπαντιασίλ, Ράτζι, Τσαντλί (63′ Τιράμ-Ουλιάν), Γκολοβάν (63′ Ντιόπ), Τίλεμανς, Γκραντσίρ, Σιλά (55′ Φαλκάο), Μασένγκο, Μπιανκόν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ