Επίσημο: Ντεμπούτο του VAR στο Champions League στη φετινή φάση των 16

Επίσημο: Ντεμπούτο του VAR στο Champions League στη φετινή φάση των 16

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν επισημοποίησε ότι το VAR θα κάνει ντεμπούτο στο Champions League νωρίτερα απ' όσο αναμενόταν και συγκεκριμένα στη φάση των 16 του φετινού Champions League. Σε ποιες άλλες διοργανώσεις της UEFA θα χρησιμοποιηθεί και πότε.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, επισημοποίησε την έναρξη της χρήσης του Video Assistant Referee (VAR) νωρίτερα από το αναμενόμενο και συγκεκριμένα από τη φάση των 16 του τρέχοντος Champions League, μετά τη συνεδρίαση της Δευτέρας (03/12) στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Το ίδιο θα συμβεί τόσο στον τελικό του φετινού Europa League όσο και στην τελική φάση του Nations League το 2019, ενώ την επόμενη σεζόν το VAR θα συμπεριληφθεί από τα play offs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

«Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε το VAR νωρίτερα απ’ ότι υπολογίζαμε και είμαστε σίγουροι ότι θα βοηθήσουν τις διοργανώσεις μας και θα προσφέρουν χρήσιμη βοήθεια στους διαιτητές μειώνοντας τα λάθη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσέφεριν.

Στις 28 Ιανουαρίου, περίπου δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της φάσης των νοκ άουτ του Champions League, θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα το τελευταίο σεμινάριο για τη χρήση του βίντεο στους Ευρωπαίους διαιτητές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ