Για την ΑΕΚ ένα έχει σημασία

Για την ΑΕΚ ένα έχει σημασία

Σε αυτόν τον... τελευταίο χορό στα αστέρια η πρωταθλήτρια και αν δεν έχει κίνητρο, θα πρέπει να το βρει. Για τον κόσμο της που θα είναι εκεί. Για τον ύμνο του Τσάμπιονς Λιγκ. Για εκείνο το κάτι που θα ρίξει... κίτρινο στη νύχτα της Λισαβόνας

Λίγοι οι ανοιχτοί λογαριασμοί γενικώς σε αυτή την τελευταία βραδιά του Τσάμπιονς Λιγκ, σε ότι αφορά στη φάση των ομίλων. Οκτώ αναμετρήσεις και τέσσερα γκρουπ σε δράση, αλλά επί της ουσίας λίγα πράγματα. Κυρίως τελικά πλασαρίσματα (1-2) μιας και οι ομάδες που θα συνεχίσουν παρακάτω είναι γνωστές.

Η Μπάγερν και ο Άγιαξ από το γκρουπ της ΑΕΚ. Η Ρεάλ και η Ρόμα. Η Γιουβέντους και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σίγουρα και η Σίτι. Στην πραγματικότητα το μόνο ανοιχτό «εισιτήριο» είναι στο γκρουπ F με την αναμέτρηση ανάμεσα στη Σαχτάρ και τη Λιόν να μας λύνουν την απορία. Οι Γάλλοι είναι δύο βαθμούς μπροστά. Οι Ουκρανοί με νίκη τους τρώνε… στην στροφή και τους στέλνουν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτή είναι όλη η ιστορία της βραδιάς.

Και όσο για την ΑΕΚ του Μαρίνου Ουζουνίδη; Η πρωταθλήτρια ψάχνει στη Λισαβόνα, κόντρα στη Μπενφίκα έναν όσο το δυνατόν καλύτερο επίλογο. Ίσως εκείνον τον ένα βαθμό που δεν έχει ακόμη στο σακούλι της όντως η μοναδική από τις 32 σε αυτή την άβολη κατάσταση.

Δεν περιμένει κανείς θαύματα βεβαίως. Δεν πρέπει να παραμυθιάζεται ούτε από την τρόπο τινά… αδιάφορη Μπενφίκα που ότι και να γίνει θα συνεχίσει στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Περιμένει όμως μια προσπάθεια ειλικρινή. Κάτι που να αξίζει τον κόπο. Και αυτός είναι ένας δίκαιος παρανομαστής…

Η ΑΕΚ τον ευρωπαϊκό της στόχο τον έπιασε και με το παραπάνω από τη στιγμή που προκρίθηκε στους ομίλους. Εκεί, κάποιες ατυχίες (όπως πχ oi τιμωρίες του Λιβάγια, η άλλη του Λόπεζ συν τον τραυματισμό του) αλλά κυρίως η διαφορά αγωνιστικού επιπέδου την άφησε από νωρίς στα… χαμηλά.

Ο τρόπος με τον οποίο κύλησε ο Νοέμβρης τα έκανε όλα χειρότερα. Με αποκορύφωμα τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ, στο ματς με τον Άγιαξ. Αυτός ο μπελάς που αύριο Πέμπτη αναμένεται να φέρει μια τιμωρία που κάνει τους πάντες να ανησυχούν.

Δεν θα ήταν έτσι το Τσάμπιονς Λιγκ, αν η διοίκηση είχε κάνει αυτό που έπρεπε τέλη Αυγούστου με 30 εκατ ευρώ στην τσέπη; Αν δηλαδή το ρόστερ είχε ενισχυθεί τόσο-όσο; Αυτό δεν το ξέρει κανείς. Ίσως ναι. Μάλλον όχι.

Δεν έχει σημασία όμως πια. Όπως δεν έχουν σημασία τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής ή και η συνθήκη που αναγκάζει τον Ουζουνίδη να βαφτίσει για ακόμη μια φορά τον Τσόσιτς κάτι που δεν είναι.

Σημασία έχει αυτή η νύχτα στο Ντα Λουζ. Για τους φίλους της ΑΕΚ που θα είναι εκεί. Για τους ποδοσφαιριστές τους, που θα ακούσουν τον ύμνο του Τσάμπιονς Λιγκ. Για εκείνον τον ένα βαθμό που ίσως κάνει τη βραδιά καλύτερη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ