Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Παρί Σεν Ζερμέν: Παράδεισος και κόλαση μαζί

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Παρί Σεν Ζερμέν: Παράδεισος και κόλαση μαζί

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Παρί Σεν Ζερμέν κοντράρονται σε λίγη ώρα στο «Θέατρο το ονείρων» σε ένα εκ των πιο αμφίρροπων ζευγαριών στη φάση των «16» του Champions League. Οι δύο ομάδες παίζουν κάτι παραπάνω από την πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς μέσα από από τα μεταξύ τους παιχνίδια, καθορίζεται το πρόσημο ολόκληρης της χρονιάς τους.

Σχεδόν 12 χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία στο Champions League, ως παίκτης τότε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, επανέρχεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με την ίδια ομάδα μεν, με διαφορετική ιδιότητα δε. Για τον ίδιο, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο το να βρίσκεται στον πάγκο της αγγλικής ομάδας. Άλλωστε σε εκείνο το μέρος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Αυτή τη φορά όμως, δεν θα κληθεί να μπει στο παιχνίδι για να πετύχει κάποιο γκολ όπως τόσες και τόσες φορές έκανε. Τώρα πρέπει να καθοδηγήσει τους παίκτες, απέναντι σε μία ομάδα που διψάει για ευρωπαϊκή διάκριση και κάθε χρόνο εμφανίζεται όλο και πιο αποφασισμένη να το κάνει. Την Παρί Σεν Ζερμέν.

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως η έκβαση των μεταξύ τους παιχνιδιών, μπορεί να κρίνει το αν η χρονιά ήταν επιτυχημένη ή όχι για τις δύο ομάδες.

Από τη μία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Αναγεννημένη» από την ημέρα που ανέλαβε ο Σόλσκιερ, παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, έχει κερδίσει όλα της τα παιχνίδια με εξαίρεση αυτό κόντρα στην Μπέρνλι και ο τρόπος παιχνιδιού της θυμίζει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο κάτι από… Σερ Άλεξ. Πλέον, δείχνει ικανή να πάρει εκείνη την 4η θέση στην Premier League προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία της στα «αστέρια» του χρόνου, ενώ παράλληλα συνεχίζει και στο FA Cup.

Τα παραπάνω ωστόσο, δεν ακυρώνουν το γεγονός ότι έμεινε εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος από το… καλοκαίρι, ενώ οι «πληγές» που άφησε η αγωνιστική εικόνα της ομάδας υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο είναι ακόμα νωπές. Η αίγλη του Κυπέλλου Αγγλίας επιπλέον, δεν μπορεί να συγκριθεί επ’ουδενί με αυτήν της κούπας με τα «μεγάλα αυτιά» και η συνέχεια στο Champions League φαντάζει μονόδρομος, ένα η ομάδα του Μάντσεστερ θέλει να κλείσει τη χρονιά με θετικό πρόσημο.

Από την άλλη, η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία σε αντίθεση με τους «κόκκινους διαβόλους» έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα από… την αρχή της σεζόν. Οι εγχώριοι τίτλοι δεν λένε τίποτα πλέον, τόσο στο σύλλογο, όσο και στον κόσμο του και ο διακαής πόθος όλων στο Παρίσι, είναι η ευρωπαϊκή διάκριση.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ την τελευταία 7ετία βρίσκεται ανελλιπώς στην νοκ-άουτ φάση του Champions League, δίχως όμως να καταφέρει να κάνει το βήμα παραπάνω. Και όπου βήμα παραπάνω, βάλτε την πρόκριση στον τελικό, ή έστω στα ημιτελικά του θεσμού. Όλοι στη γαλλική πρωτεύουσα ευελπιστούν (και) φέτος η ομάδα να καταφέρει αυτό που απέτυχε να κάνει τα τελευταία χρόνια. Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ( τραυματισμοί Καβάνι και Νεϊμάρ) δυσκολεύουν αρκετά το έργο τους, αλλά στο τέλος της ημέρας, και σε περίπτωση ενός πρόωρου αποκλεισμού, αυτά θα είναι «ψιλά γράμματα».

Στο πλευρό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η παράδοση με γαλλικές ομάδες, απέναντι στις οποίες μετράει 13 νίκες, 11 ισοπαλίες και 2 ήττες. Μόνο η Λιλ το 2005 (1-0) και η Μαρσέιγ το 1999 (1-0) έχουν καταφέρει να την νικήσουν και αμφότερες οι δύο ήττες ήρθαν για τη φάση των ομίλων.

Αντίθετα, η Παρί έχει μόλις 1 νίκη κόντρα σε αγγλικές ομάδες, το 1997 επί της Λίβερπουλ (3-0). Μετράει ακόμη 3 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίων Παρί Σεν Ζερμέν λοιπόν σε λίγη ώρα, με το διακύβευμα αυτής της «μάχης» να είναι κάτι παραπάνω από μία πρόκριση.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ