Η UEFA εξήγησε τις αμφισβητούμενες φάσεις με Άγιαξ, Γιουνάιτεντ και Πόρτο

Η UEFA εξήγησε τις αμφισβητούμενες φάσεις με Άγιαξ, Γιουνάιτεντ και Πόρτο

Σε εξηγήσεις για τις φάσεις των αγώνων του Champions League που προκάλεσαν αντιδράσεις προέβη η UEFA.

Αρκετές ήταν οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την απόφαση του Σκόμινα να καταλογίσει πέναλτι υπέρ της Γιουνάιτεντ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης κόντρα της Παρί, με το VAR να μπαίνει στο στόχαστρο της ποδοσφαιρικής κοινότητας.

Το τελευταίο περιστατικό στο Παρίσι ήρθε να προστεθεί δίπλα στο γκολ του Άγιαξ κόντρα στη Ρεάλ, αλλά και στο πέναλτι που κέρδισε η Πόρτο κόντρα στη Ρόμα, αποφάσεις που πάρθηκαν με τη βοήθεια του Video Assistant Referee και προκάλεσαν παράπονα.

Η UEFA, πάντως, έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση που εξηγεί τις αποφάσεις των διαιτητών μετά την εξέταση του βίντεο.

Για το Ρεάλ – Άγιαξ: 

Υπήρχε περίπτωση η μπάλα να είχε περάσει τη γραμμή πριν τελικά καταλήξει στα δίχτυα στο τέλος της φάσης. «Δεν υπήρχε σαφής απόδειξη πως η μπάλα πέρασε ολόκληρη τη γραμμή, ο βοηθός διαιτητή είχε πολύ καλή θέση και δεν χρειάστηκε να δοθεί εντολή να γυρίσει πίσω τη φάση και να δει και ο ρέφερι το βίντεο».

Για το Πόρτο – Ρόμα:

Ο Τσακίρ καταλογίζει πέναλτι για την Πόρτο, μετά από τράβηγμα στην μεγάλη περιοχή. «Το VAR ήλεγξε τη γραμμή του οφσάιντ, ο επιθετικός καλυπτόταν και μετά ο διαιτητής ρωτήθηκε αν είχε δει την παράβαση με το τράβηγμα. Δεν είχε πέσει στην αντίληψή του (σοβαρότατο περιστατικό που χάθηκε) κι έτσι είδε το βίντεο και αποφάσισε να δώσει το πέναλτι».

Για το Παρί – Γιουνάιτεντ:

Ο Νταλότ σουτάρει και η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Κιμπεμπέ εντός περιοχής. «Μετά από εξέταση του βίντεο ο διαιτητής έκρινε πως η απόσταση που έκανε η μπάλα δεν ήταν μικρή και κατά συνέπεια δεν κρίνεται μη αναμενόμενη από τον παίκτη. Το χέρι του αμυνόμενου (σ.σ. Κιμπεμπέ) δεν ήταν κοντά στο σώμα του, κάτι που μεγάλωνε τον όγκο του και έτσι σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς την εστία. Για το λόγο αυτό ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ