Champions League: Στο τραπέζι η αλλαγή ημέρας των αγώνων

Champions League: Στο τραπέζι η αλλαγή ημέρας των αγώνων

Σήμερα θα υπάρξει συνάντηση της UEFA με τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης και μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η περίπτωση να μεταφερθούν οι αγώνες το Σαββατοκύριακο.

Η UEFA και εκπρόσωποι των μεγάλων ομάδων του Champions League θα συναντηθούν απόψε, στη Νιόν της Ελβετίας, για να συζητήσουν το ενδεχόμενο κάποιων αλλαγών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Κάποιες είναι μικρές και κάποιες θα προκαλέσουν πολλές αντιδράσεις. Οι πιο κραυγαλέες προτάσεις που θα «πέσουν» στο τραπέζι των συζητήσεων θα είναι, πρώτον, η αλλαγή μέρας στη διεξαγωγή των αγώνων και δεύτερον το σύστημα υποβιβασμού-προβιβασμού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Wall Street Journal» η συγκεκριμένη ιδέα απαιτεί να χτιστεί από τη αρχή η δομή του Champions League και να δημιουργηθεί ουσιαστικά ένα κλειστό σύστημα με υποβιβασμούς και προβιβασμούς.

Αυτό θα σημαίνει πρακτικά πως οι μεγάλοι σύλλογοι θα έχουν μια εξασφαλισμένη θέση κάθε χρονιά και θα μπορούσε να μετατρέψει τη διοργάνωση με μια κλειστή λίγκα.

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι οι ευρωπαϊκές ομάδες, που ανήκουν στην ελίτ, είναι πρόθυμες να μεταφέρουν τα παιχνίδια του Champions League στο Σαββατοκύριακο, με τους εγχώριους αγώνες να διεξάγονται μεσοβδόμαδα.

Η Πρέμιερ Λιγκ φαίνεται να είναι αυστηρώς αντίθετη με τον νέο αυτό φορμάτ και αναμένεται να κάνει γνωστή τη θέση της στη σημερινή συνάντηση.

Εάν οι συγκεκριμένες αλλαγές πάρουν τελικά «σάρκα και οστά» και γίνουν πραγματικότητα, τότε δεν πρόκειται να συμβούν μέχρι τη σεζόν 2024/25.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ