Τα… αγέννητα μωρά του Άγιαξ και ο Ρονάλντο που έπαθε «ΛεΜπρον» (pics/vid)

Τα… αγέννητα μωρά του Άγιαξ και ο Ρονάλντο που έπαθε «ΛεΜπρον» (pics/vid)

Τα τρομερά μωρά του Άγιαξ απέκλεισαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο από τα ημιτελικά μετά από 8 χρόνια, με αρκετούς παίκτες του Αίαντα να μην έχουν γεννηθεί όταν οι Ολλανδοί βρέθηκαν ξανά στους 4 του Champions League.

Ο Άγιαξ το ξανάκανε! Η αρχή έγινε με τη Βασίλισσα του Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία απέκλεισε στους 16 της διοργάνωσης. Στη συνέχεια είχε σειρά ο… Βασιλιάς Κριστιάνο Ρονάλντο, αποκλείοντας τη Γιουβέντους στη φάση των 8.

Και οι δύο τεράστιες προκρίσεις είχαν έναν κοινό παρονομαστή. Εμφανίσεις… υποτονικές στην Yohan Cruyff Arena να συνοδεύονται από τεράστια διπλά σε έδρες όπως το Bernambeu και το Allianz Stadium του Τορίνο.

Η πρόκριση του Άγιαξ λοιπόν εμπεριέχει και κάποια πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Αρχικά, θα έχουμε ημιτελικό Champions League χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο μετά από 8 σερί χρονιές, ενώ είναι ο πρώτος αποκλεισμός ομάδας του Πορτογάλου στα προημιτελικά, τις 12 φορές που έχει φτάσει εκεί στην καριέρα του με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεαλ Μαδρίτης και Γιουβέντους.

https://twitter.com/Squawka/status/1118270463069839361

Κάτι παρόμοιο συνέβη φέτος και στον έτερο mega star του αθλητισμού παγκοσμίως. Ο λόγος για τον ΛεΜπρον Τζέιμς που έφυγε από τους Καβαλίερς για να πάει στους Λέικερς και να μείνει εκτός των playoffs του ΝΒΑ για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια. Η κορυφή θέλει θυσίες και χτίσιμο και οι δύο αστέρες απέτυχαν στο νέο ξεκίνημα που έκαναν φέτος στις ομάδες τους.

Ας επιστρέψουμε τώρα στο ποδόσφαιρο, το Champions League και τον Άγιαξ. Την ομάδα που κλέβει όλες τις εντυπώσεις ως ώρας στη διοργάνωση. Μπορεί να απέχουν καιρό από την elite του Champions League οι Ολλανδοί, αλλά σίγουρα δεν είναι… χτεσινοί. Πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες του θεσμού με βαριά φανέλα και τέσσερις κατακτήσεις του τροπαίου της διοργάνωσης.

https://twitter.com/Squawka/status/1118410765948588032

Ωστόσο πολλά από τα αστέρια του δεν είχαν γεννηθεί καν την τελευταία φορά που ο Άγιαξ έφτασε στα ημιτελικά. Χαρακτηριστικό είναι πως από τους πιθανότατα βασικούς στα ματς των ημιτελικών, οι Μαζραουί, Ντε Λιχτ, Ντε Γιονγκ και Βαν ντε Μπέεκ ήταν αγέννητοι, ο Νέρες είχε κλείσει σχεδόν ένα μήνα ζωής και ο Ονάνα ήταν ενός έτους το μακρινό 1997 (9/4).

Ένα ακόμα εντυπωσιακό στατιστικό είναι αυτό που ακολουθεί τον μέσο του Αίαντα, Φρένκι Ντε Γιονγκ. Ο χαρισματικός χαφ, δικαιολόγησε τον ντόρο που γίνεται για αυτόν και τις ομάδες που «σκοτώνονται» για την υπογραφή του το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς στα knock out παιχνίδια είναι πραγματικό κομπιούτερ.

https://twitter.com/Squawka/status/1118286073178796032?fbclid=IwAR2gbLPENpB-H_lOEOhFbUh9e-6auH3VtE3dXwA69Mt_lIozbCr-TW2bbDU

Έχει συμπληρώσει τις πιο πολλές πάσες από κάθε συμπαίκτη του στα ματς κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους, με το ποσοστό ευστοχίας του να εντυπωσιάζει δεδομένου του νεαρού της ηλικίας του και του υψηλότατου επιπέδου αγώνων στο οποίο το έχει καταφέρει. Μετράει χαρακτηριστικά 249/270 πάσες, αριθμός που μεταφράζεται σε ποσοστό στο εντυπωσιακό 92.2%. Είναι μετά να μην τον θέλει η Μπαρτσελόνα για να τον χρίσει ως νέο διάδοχο των εμβληματικών Τσάβι και Ινιέστα…

Όπως και να έχει η ξέφρενη πορεία της πιτσιρικαρίας των Ολλανδών είναι άγνωστο που θα σταματήσει φέτος. Έχοντας φτάσει στην 4άδα από το δύσκολο δρόμο, παίρνοντας τα σκαλπ της τεράστιας Ρεάλ Μαδρίτης και της υπερφιλόδοξης Γιουβέντους, το όριό της είναι ο ουρανός. Εκεί από όπου τους… χαζεύει γεμάτος περηφάνια ο «πατέρας» τους ποδοσφαιρικά, Γιόχαν Κρόιφ, να δημιουργούν φάσεις σαν και αυτήν!

https://twitter.com/FootbaII_HQ/status/1118252354678272001

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ