Δύο παλιοί γνώριμοι στο δρόμο της Λίβερπουλ

Δύο παλιοί γνώριμοι στο δρόμο της Λίβερπουλ

Σουάρεζ και Κουτίνιο θα βρεθούν κόντρα στη Λίβερπουλ για τα ημιτελικά του Champions League, με τον Βραζιλιάνο να έχει πολλά να αποδείξει στο γήπεδο.

Η Λίβερπουλ θα φιλοξενηθεί (1/5, 22:00) από τη Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά του Champions League, έχοντας ως μεγάλο στόχο την πρόκριση στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι «κόκκινοι» θα βρουν απέναντι τους δύο παλιούς γνώριμους οι οποίοι τίμησαν και με το παραπάνω τη φανέλα της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ δίνοντας το καλύτερο που μπορούσαν και εξασφαλίζοντας μια μεγάλη μεταγραφή στους Καταλανούς.

Αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές δεν είναι άλλοι από τους Λουίς Σουάρεζ και Φιλίπε Κουτίνιο. Ο μεν Ουρουγουανός πλέον αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις με τους Καταλανούς.

Ο δε Βραζιλιάνος δεν έχει καταφέρει να δείξει όσα θα περίμεναν οι άνθρωποι των «μπλαουγκράνα» και προβληματίζει αρκετά με τις εμφανίσεις του που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν τον Κουτίνιο που έκανε… μαγικά με τη Λίβερπουλ.

Ο Σουάρεζ πήγε στους «κόκκινους» τον Ιανουάριο του 2011 και από νωρίς φάνηκε ότι μπορούσε να αποτελέσει τον νέο ηγέτη της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ. Κάθε σεζόν (έμεινε για περίπου 3,5 χρόνια) ο Ουρουγουανός γινόταν όλο και καλύτερος με αποκορύφωμα την τελευταία του χρονιά στην Αγγλία όπου είχε στο πρωτάθλημα σε 33 συμμετοχές, 31 γκολ και 17 ασίστ!

Η Μπαρτσελόνα έψαχνε έναν επιθετικό που να έχει το εύκολο γκολ και στο πρόσωπο του Σουάρεζ βρήκε τον ιδανικό παίκτη για να συμπληρώνει τον Λιονέλ Μέσι. Έτσι έβγαλε από τα ταμεία της περίπου 82 εκατομμύρια ευρώ φέρνοντας τον στην Βαρκελώνη.

Από τότε ο Ουρουγουανός τα πάει εξαιρετικά και φαίνεται να ήταν αυτό που χρειαζόταν η ομάδα, αφού ο 32χρονος πια επιθετικός αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο κομμάτι στην ενδεκάδα του Βαλβέρδε.

Από την άλλη πλευρά ο Κουτίνιο μετακόμισε από την Ιταλία και την Ίντερ στο Λίβερπουλ με την ελπίδα να μπορέσει να κάνει όλα αυτά για τα οποία τον προόριζε στο Μιλάνο και τελικά δεν κατάφερε ποτέ να προσδώσει όσο ήταν στους «νερατζούρι».

Η Λίβερπουλ ήταν η ομάδα που του έσωσε ουσιαστικά την καριέρα αποκτώντας τόν τον Ιανουάριο του 2013 δαπανώντας το ποσό των 13 εκατομμυρίων ευρώ για να τον κάνει δικό της. Ο Βραζιλιάνος θα έμενε για πέντε χρόνια και πραγματικά θα… μεγαλουργούσε.

Ο Κουτίνιο κατάφερε να γίνει το σημείο αναφοράς και να «αναγκάσει» όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη να μιλά για εκείνον και τα κατορθώματα του με τη φανέλα των κόκκινων. Οι πολύ γεματες σεζόν που έκανε σε Αγγλία και ευρωπαϊκές διοργανώσεις έστρεψαν το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων.

Το καλοκαίρι του 2017 ο Βραζιλιάνος έφτασε μια «ανάσα» από την Μπαρτσελόνα, με τη μεταγραφή όμως να μην γίνεται ποτέ. Από εκείνη τη στιγμή τα ΜΜΕ άρχισαν να αναφέρουν πως ο Κουτίνιο δεν θα αγωνιστεί ξανά και πως ήταν θυμωμένος με τη Λίβερπουλ που δεν τον άφησε να φύγει.

Ο πρώην παίκτης της Ίντερ όμως δεν τους επιβεβαίωσε ποτέ και μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 έπαιξε κανονικά με τη φανέλα των «κόκκινων» αγωνιζόμενος 14 φορές στο πρωτάθλημα, σκοράροντας 7 γκολ και μοιράζοντας 6 ασίστ.

Έτσι η Μπαρτσελόνα πλήρωσε το τεράστιο ποσό των 135 εκατομμυρίων ευρώ για να κάνει δικό της, με τον 26χρονο όμως να μην έχει καταφέρει ακόμα να δικαιολογήσει σε καμία περίπτωση τα λεφτά που ξόδεψαν οι «μπλαουγκράνα».

Πλέον αυτοί οι δύο παίκτες θα βρεθούν απέναντι στην ομάδα με την οποία έδειξαν τις δυνατότητες τους και μπορεί ο Σουάρεζ να έχει αποδείξει ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει, ο Κουτίνιο όμως είναι εκείνος που θα πρέπει να δώσει πολλές απαντήσεις μέσα στο γήπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ