Ο Βερτόνγκεν αποκάλυψε το μυστικό του Άγιαξ

Ο Βερτόνγκεν αποκάλυψε το μυστικό του Άγιαξ

Ο άσος της Τότεναμ, Γιαν Βερτόνγκεν, σε δηλώσεις του μίλησε για το στοιχείο που κάνει τον Άγιαξ ξεχωριστό.

Οι Κρίστιαν Έρικσεν, Γιαν Βερτόνγκεν, Τόμπι Αλντερβάιρελντ και Ντάβινσον Σάντσεζ έχουν βγει από τα… σπλάχνα των ακαδημιών του Άγιαξ και εκεί έκαναν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα. Πλέον όλοι αγωνίζονται στην Τότεναμ και τώρα καλούνται να αποκλείσουν την πρώην ομάδα τους για να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League!

Ο ένας μάλιστα εξ αυτών, ο Γιαν Βερτόνγκεν, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην ιδιαιτερότητα της ολλανδικής ομάδας.

«Αυτό κάνουν πάντα. Όταν είσαι έξι ή επτά χρόνων, αρχίζεις να παίζεις ποδόσφαιρο στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Πάντα.

Πρέπει να κυριαρχείς εκτός έδρας. Μία ισοπαλία δεν είναι ποτέ αρκετή. Μία νίκη δεν φτάνει ποτέ. Θα πρέπει να νικάς πάντα με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Αυτό βλέπουμε τώρα από τον Άγιαξ.

Ο Άγιαξ παίζει σε ένα απίστευτο επίπεδο. Περιμένεις μόνο από ομάδες που προέρχονται από μεγάλες χώρες να το κάνουν αυτό. Ο Άγιαξ έδειξε σε όλους πώς γίνεται.

Είναι πάντα ένα βήμα μπροστά σε σύγκριση με όλους τους άλλους και είμαι χαρούμενος που αυτή η στρατηγική τους λειτουργεί. Απλά προετοιμάζουν τους πάντες για το υψηλότερο επίπεδο.

Έπειτα τα παιδιά που βγαίνουν, επειδή είναι παιδιά όταν είναι 18 ή 19 ετών, είναι έτοιμα. Είναι πεινασμένοι και έτοιμοι, είναι ατρόμητοι. Αισθάνονται την υποστήριξη από την ακαδημία και έχουν εμπιστοσύνη στην αξία τους», τόνισε ο 32χρονος Βέλγος μπακ.

Ενώ μίλησε παράλληλα και για το δισταγμό που είχε να ενταχθεί στον Άγιαξ από την βελγική Beerschot AC το 2003.

«Είχα αμφιβολίες επειδή δεν μου αρέσει να μετακινούμαι. Θυμάμαι τον παλιό προπονητή μου να μου λέει «Γιαν, πρέπει να πας. Εάν δεν τα καταφέρεις, μπορείς πάντα να γυρίσεις εδώ».

Θυμάμαι πάντα εκείνα τα λόγια. Ο Άγιαξ διαθέτει την καλύτερη ακαδημία στον κόσμο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ